rikirik Napisano 31 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2008 hehehe nieźle sie rozkręciło W sobotę na pewno nie z samego ranka, bo kwateruje we wroclawiu a po piątku na pewno nikt mnie przed 12 nie obudzi. Na Czarnej to chinczycy nie śmigali na nartkach, tylko wam te nowoczesne wyciągi sprzedali. W Garmisch kolego to możesz nawet bez gaci jeździć, jak ci tak przeszkadza ze są takie tanie. ja w sobotę popołudniu ? i niedziele będę w Zieleńcu bo z Czarna skończyłem spotkania w ostatnia Niedziele. A w następne Wochenende chcemy śmignąć na Kasprowy i okolice, bo jeszcze tam nie bylem, a jak widzę na stronkach, to jest tam powyżej 70cm. O ceny noclegu w Garmisch sie nie martw, ja i tak kwateruje u znajomego w okolicach i dla ciebie sie tam miejsce tez znajdzie - nawet z rodzinka jak zechcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 2 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 No to sie raczej nie zobaczymy. Z soboty zrezygnowalem wedlug frontow atmosferycznych z prognoz pogody, dzis musze wlasciwie umiarkowac pipjanstwo, jutro rano Czarna albo Spindler. Poniewaz bede z rodzinka i znajomymi, a oni nie maja sanek, dlatego nie moge ich wziasc do Zielenca. Pozniej jak widze drogi nam sie rozchodza w luty. Jest jeszcze taka ewentualnosc, jezeli bedziesz mogl oczywiscie, ze zarywamy czwartek albo piatek i dogadujemy wspolne sprawdzanie stokow (o ile pogoda dopisze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 no szkoda w tygodniu czasu za bardzo nie mam, a od piątku do wtorku i tak już mamy zabuchowany hotel w Zakopcu, póki jeszcze tam śnieg leży W Zieleńcu było całkiem nieźle, (mimo ze nie na sankach) Z Czarna o tyle sie sprawa wyjaśniła ze przez brudne gacie dostaliśmy dzisiaj telefonicznie rabat 50% - niewidem czy go wykorzystamy, ale gest za strony Czarnej jest ok. Poza tym jeżeli będę musiał jeszcze w Polsce zostać a trasy w Zakopcu i okolicach nam sie spodobają to na wochenende będziemy sie tam przenosić w każdym razie do Garmisch zapraszam, na Zugspitze można jeszcze spokojnie w kwietniu poszaleć teraz tam jest jak mi wczoraj znajomy dzwonił -12°, 190 cm śniegu i wczoraj jeszcze 10 cm dopadało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 Poza tym jeżeli będę musiał jeszcze w Polsce zostać a trasy w Zakopcu i okolicach nam sie spodobają to na wochenende będziemy sie tam przenosić w każdym razie do Garmisch zapraszam, na Zugspitze można jeszcze spokojnie w kwietniu poszaleć teraz tam jest jak mi wczoraj znajomy dzwonił -12°, 190 cm śniegu i wczoraj jeszcze 10 cm dopadało przyznaję się bez bicia nie czytałem całości ale zaintrygowało mnie hasło,że można próbować porównywać Zugspitze do Zakopca i marzyć o tym,że może będą sie tam trasy podobały. muszę kończyć bo umieram ze śmiechu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 Figo no nie umieraj:D chociaż powiem , ze jestem po obiedzie i jak przeczytałem lekka kolka ze śmiechu połączona z czkawką mnie złapała jak sie przeczytało to i owo:d hehe:) ale panowie schodzimi z tematu waruneczki na czarnej na szybko bach bach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 właśnie umieram ze śmiechu:D bo po pierwsze w Zakopcu jeszcze nie bylem, i żadnego porównania z Garmisch czy z Zugspitze nigdzie nie było zanim kolego zaczniesz sie śmiać to najpierw poczytaj uważnie, i ewentualnie możemy sie razem później pośmiać ale z twojej głupoty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 wcale nie śmiałem się z Ciebie czy z Twojej ,przepraszam,niewiedzy czy nie znajomości Zakopca ja z kolei nie byłem na Zugspitze ale znam Zakopane i parę innych ośrodków alpejskich co pozwala mi się pośmiać bez grzechu i do syta:D pozostawiając na uboczu naruszanie Twojej delikatnej osobowości. a odnośnie głupoty poczytaj tu: http://www.skionline.pl/forum/showpost.php?p=37586&postcount=65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 figo ale ja nie mowilem ze jesteś gupi a wręcz odwrotnie yyy , albo ja juz sie pogubiłem:) a ty rikirik uwazaj co i do kogo mowisz bo głupota to bije od Ciebie a nie od Figo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 ja z kolei nie byłem na Zugspitze ale znam Zakopane i parę innych ośrodków alpejskich co pozwala mi się pośmiać bez grzechu i do syta:D ja akurat mieszkałem w pobliżu Garmisch i często bywałem na Zugspitze i nie porównuję z Kasprowym(w następny wtorek będę mógł coś o Kasprowym powiedzieć jak wrócę) lobię śmigać na nartach i jeżeli gdzieś jestem to probuję zaliczyć każda górkę w pobliżu i nie ważne czy to Polska, Niemcy, Austria itd. byście coś konkretnego tu o górkach w Polsce powiedzieli , to mogę sie zrewanżować informacjami o ośrodkach w Niemczech czy w Austrii osobowość mam ok, tylko lubię jak ktoś konkretnie mówi bez przekręcania tego co pisze czy mowie a reszty juz nie bede komentowal ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 j lobię śmigać na nartach i jeżeli gdzieś jestem to probuję zaliczyć każda górkę w pobliżu i nie ważne czy to Polska, Niemcy, Austria itd. byście coś konkretnego tu o górkach w Polsce powiedzieli ,. w polsce to są pagórki pamiętaj:) no widzisz tematy przewijające się na forum i zbytnio coś konkretnego się nie da o PL powiedzieć dopóki nie zabiorą sie za to ludzie z kasą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 8 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2008 w polsce to są pagórki pamiętaj:) no widzisz tematy przewijające się na forum i zbytnio coś konkretnego się nie da o PL powiedzieć dopóki nie zabiorą sie za to ludzie z kasą zobaczę-te pagórki:cool: jutro jadę pierwszy raz w polskie tatry a na niemieckich forach całkiem całkiem sobie te pagórki chwalą czyli moze jest to w myśl przysłowia "swego nie znacie a cudze chwalicie":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 witam pośmigałem sobie na Kasprowym i muszę powiedzieć ze Gąsienicowa i Goryczkowa to super trasy. Akurat miałem przez trzy dni słoneczko i super warunki śniegowe. Trasy przypominają Alpy, i gdyby nie kolejka dojazdowa na Kasprowy 360 osób na godzinę to cala reszta jest ok. Są jeszcze inne górki np w Jurgowie, w Białce itd., ale cala trasa z Goryczkowej czy z Gąsienicowej do Kuźnic bije je na głowę. I tak jak mówiłem niema co sie wstydzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 cosik cicho sie zrobilo na forum, chyba sie sezon konczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 witam pośmigałem sobie na Kasprowym i muszę powiedzieć ze Gąsienicowa i Goryczkowa to super trasy. Akurat miałem przez trzy dni słoneczko i super warunki śniegowe. Trasy przypominają Alpy, i gdyby nie kolejka dojazdowa na Kasprowy 360 osób na godzinę to cala reszta jest ok. Są jeszcze inne górki np w Jurgowie, w Białce itd., ale cala trasa z Goryczkowej czy z Gąsienicowej do Kuźnic bije je na głowę. I tak jak mówiłem niema co sie wstydzić Fajną recenzje zamieściłeś na temat Kasprowego. Spojrzenie "z zewnątrz" jest cenne. Tylko, dlaczego w wątku o Czarnej Górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 witam bo to wlasciwie ciag dalszy rozmowy zapoczatkowanej wlasnie czarna gora:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 24 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 No i na czarnej można sobie na rowerach pośmigać .... i bardzo dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 a niech mnie na czarnej armatki pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Dzialki pod domek narciarski To tu gdzie mozna sobie kupic dzialke pod domek narciarski (cottage) na stoku. Czytalem, ze wroclawski developer wykupil Czarna Gore wraz z terenami, z czego czesc odsprzedaje - lecz z cena chyba przesadzil 205 PLN/m2 -> http://www.biala-woda.pl/ , http://biala-woda.nieruchomosci-online.pl/dzialki/ http://www.google.pl/search?q=%22Deweloper+z+Wroc%C5%82awia+chce+Czarn%C4%85+G%C3%B3r%C4%99%22&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a "UNIKALNE DZIAŁKI BUDOWLANE - ŚNIEŻNICKI PARK KRAJOBRAZOWY - 500 m od szczytu CZARNEJ GÓRY, 6 działek budowlanych (pensjonatowe), prąd, woda żródlana, piekne widoki, 120 km od Wrocławia. W bezpośrednim sąsiedztwie działek rozpocznie się w tym roku budowa największej w Kotlinie Kłodzkiej inwestycji firmy AS-BAU. W przeciągu 5 lat powstać ma tu nowoczesny kompleks BIAŁA WODA - hotele, SPA, nowe wyciągi narciarskie, sale sportowe itp. Ponizsza wizualizacja hotelu została zamieszczona w Gazecie Wrocławskiej THE TIMES w artykule z 18.02.2008 "Deweloper z Wrocławia chce Czarną Górę" Zobacz więcej na WWW.BIALA-WODA.PL" Co sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Dlaczego 205 a nie 250 albo 255... ale dobra bo sie czepiam No to tak działka malutka 7 arów to koszt(700*205) 143 500 czyli koszt tako jak 47 tygodni w alpach, ale to nie koniec na działce trzeba domek niby letniskowy ale musi być całosezonowy czyli nawet jak mały to 200 000 nie styknie, a to jest kolejne 66 tygodni w Alpach ple.... ple.... ple... i pomijając że mnie nie stać to po co mi takie nieszczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Dlaczego 205 a nie 250 albo 255... ale dobra bo sie czepiam No to tak działka malutka 7 arów to koszt(700*205) 143 500 czyli koszt tako jak 47 tygodni w alpach, ale to nie koniec na działce trzeba domek niby letniskowy ale musi być całosezonowy czyli nawet jak mały to 200 000 nie styknie, a to jest kolejne 66 tygodni w Alpach ple.... ple.... ple... i pomijając że mnie nie stać to po co mi takie nieszczęście Czyli tydzien w Alpach to jakies 3000PLN? 66+47=109 tygodni czyli jakies 2 lata a domek to jednak na cale zycie - tylko jednak szkoda, ze nie w Alpach. Ciekawe po ile sa w Alpach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Czyli tydzien w Alpach to jakies 3000PLN? 66+47=109 tygodni czyli jakies 2 lata a domek to jednak na cale zycie - tylko jednak szkoda, ze nie w Alpach. Ciekawe po ile sa w Alpach? Źle kombinujesz: to jeszcze nie całość kosztów policz jeszcze koszty utrzymania takiego domku i po co ci w alpach domek własnościowy za te wszystkie pieniądze to siedzisz w Alpach 4 razy po tygodniu w roku przez jakieś 40 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Źle kombinujesz: to jeszcze nie całość kosztów policz jeszcze koszty utrzymania takiego domku i po co ci w alpach domek własnościowy za te wszystkie pieniądze to siedzisz w Alpach 4 razy po tygodniu w roku przez jakieś 40 lat Ale jak bym mial domek albo male mieszkanko w Alpach to moglbym spedzac tam cale zimy - chociaz nie tylko, a jak by mi sie znudzil to bym go odsprzedal po czasie najpewniej z zyskiem. Na nieruchomosciach rzadko sie traci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Tylko że trzeba mieć jeszcze tyle urlopu albo bardzo duuuużo wolnego czasu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Tylko że trzeba mieć jeszcze tyle urlopu albo bardzo duuuużo wolnego czasu:) Dzis mozna pracowac tez przez internet w jednym miejscu a przebywac w zupelnie innym. Albo zrobic pieniadze szybko i isc na wczesna emeryture - a swiat wtedy stanie sie dla nas wolnym. Mozna handlowac przez komputer (najlepiej na gieldzie - NYSE n.p.). W przeciwnym wypadku to raczej najlepsza dzialka gdzies blisko pracodawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 cienko widzę ten internet w górach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi