juice Napisano 6 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Czy mowisz o wyjezdzie w nd ? Jezeli ja bede w niedziele to na pewno od 9 rano do 13, pod katem nartowowania to najlepsze - optymalne rozwiazania.... dla mnie/rodziny. Po powrocie mozna sie jeszcze wtedy pobyczyc przed poniedzialkowym sajgonem zawodowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 mowilem o sobocie w niedziele bede wczesniej zreszta pogadamy jutro telefonicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 ok, rozumiem ze masz moj numer, bo ja Twojego chyba nie uswiadczylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszS Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Witam wszystkich, trochę odświeżę temat. Byłem na weekend w Czarnej Górze. Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym, żeby na stokach wyłączyli prąd i nie działały wyciągi? Może ktoś był również w tym terminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 (edytowane) Nigdy nie byłem w Czarnej Górze. Czy któryś z bywalców może wypowiedzieć się, czy czerwone w tym ośrodku są z tych trudniejszych, czy też raczej bliżej im do niebieskich? edit - mam na myśli Stronie Śląskie Edytowane 10 Marzec 2016 przez WojtekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Nigdy nie byłem w Czarnej Górze. Czy któryś z bywalców może wypowiedzieć się, czy czerwone w tym ośrodku są z tych trudniejszych, czy też raczej bliżej im do niebieskich? edit - mam na myśli Stronie Śląskie Mogłyby być oznaczone na niebiesko. Średnie nachylenie to 22%, jest jak na polskie warunki w miarę szeroko. Pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnusDux85 Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Nigdy nie byłem w Czarnej Górze. Czy któryś z bywalców może wypowiedzieć się, czy czerwone w tym ośrodku są z tych trudniejszych, czy też raczej bliżej im do niebieskich? edit - mam na myśli Stronie Śląskie Trasa C środek jest tylko stromszy reszta niebieska... Trasa D podobnie, jeśli chodzi o B to góra jest stroma, na środku wypłaszczenie, końcówka dziwne wyprofilowanie dość wąsko, przy karczmie szeroko i niebiesko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Dzięki chłopaki. Jadę za tydzień z dzieckiem, więc wolałem się upewnić, czy nie będzie zbyt trudno. Tym bardziej, że sam mistrzem nie jestem . Sądzicie, że za tydzień warunki będą dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Sami zobaczcie... wczoraj wróciłem, jeszcze nie naśnieżają ale....nareszcie stary hebel wymieniają na 6 :applause: :biggrin: Kocham tą górę i całą Kotlinę! Pozdrawiam wszystkich związanych z tym NAJPIĘKNIEJSZYM REGIONEM POLSKI! własnie stamtąd wróciłem, kocham Kotlinę i to jest BEST!!! prawie tak jak remis z Niemcami... (choć liczyłem na Grunwald :biggrin: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Hebel będzie teraz wozić między apartamentami a stokiem Jasiek, na Slovakii nie byłeś? :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 ... Jasiek, na Slovakii nie byłeś? :eek: Byłem już 2 razy :biggrin: ostatnio 2 tygodnie temu! Opalenizna jak po Egipcie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnusDux85 Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Dziennik budowy można znaleźć tutaj: http://czarnagora.pl/aktualnosci/256-dziennik-budowy-kolej-czarna-express . Dziś dojechały pierwsze elementy nowej kolei. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradow Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Z tym nowym wyciągiem, połączeniem z apartamentami i przyszłorocznym krzesłem, będzie to już zdecydowanie najlepszy ośrodek w Polsce, przydałyby się tylko jeszcze jakieś termy i nie zapominajmy też o Białej wodzie która po tych inwestycjach będzie następnym celem ośrodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Z tym nowym wyciągiem, połączeniem z apartamentami i przyszłorocznym krzesłem, będzie to już zdecydowanie najlepszy ośrodek w Polsce, przydałyby się tylko jeszcze jakieś termy i nie zapominajmy też o Białej wodzie która po tych inwestycjach będzie następnym celem ośrodka No przede wszystkim to przydałyby się trasy B już ze starą dwójką ledwo wyrabiała a nowa szóstka to przecież parę razy wyższa przepustowość. Pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnusDux85 Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 No przede wszystkim to przydałyby się trasy B już ze starą dwójką ledwo wyrabiała a nowa szóstka to przecież parę razy wyższa przepustowość. Pozdro Wiesiek Fakt Babcia nie dawała rady. Przepustowość większa, ale stoki B i A będą dużo bardziej zatłoczone, a już były przy Babci. Miejmy nadzieję, że w najbliższej przyszłości powstanie nowy stok w stronę Białej Wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 18 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Przez stok w kierunku Białej Wody masz na myśli nowy stok ze Żmijowca? Tam już są fajne stoki E i F - tylko, że wiecznie zamknięte i wyposażone w stary talerzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradow Napisano 18 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Przez stok w kierunku Białej Wody masz na myśli nowy stok ze Żmijowca? Tam już są fajne stoki E i F - tylko, że wiecznie zamknięte i wyposażone w stary talerzyk. Trasy w kierunku Białej wody to mają być całkiem nowe trasy z samego szczytu Czarnej góry mniej więcej w kierunku północnym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 18 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 ok, teraz dokładniej popatrzyłem na mapę gdzie jest Biała Woda - moja pomyłka, wcześniej myślałem, że jest ona od strony Żmijowca. ale to chyba jeszcze sporo czasu do chwili, kiedy takie trasy będą wytyczone. patrząc na postępy TMR w Szczyrku, to chyba nawet więcej niż sporo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2016 Fakt Babcia nie dawała rady. Przepustowość większa, ale stoki B i A będą dużo bardziej zatłoczone, a już były przy Babci. Miejmy nadzieję, że w najbliższej przyszłości powstanie nowy stok w stronę Białej Wody. Tak, ale zimy brak i śniegu brak. Gdyby A była cała otwarta to razem z B było by dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Na stronę wstawiłem galerie zdjęć z mojego wczorajszego pobytu w ośrodku Czarna Góra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 8 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2016 Jak nie otworzą tego w tym sezonie to się pochlastam. Prawdopodobnie dzisiaj zrobię rezerwację noclegów w Czarnej Górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 8 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2016 A dlaczego mieliby nie otworzyć? Nie po to inwestują kupę kasy żeby teraz rezygnowali choćby z części sezonu i możliwości jej odzyskania przez nieotwieranie czegokolwiek. Nowa kolej, niwelacja tras, instalacja naśnieżania, nowe armaty, oświetlenie B i inne opisane TU to chyba wystarczająco, aby stwierdzić, że robią to po to aby zarobić, a jak będzie zamknięte to się panie nie uda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 No to z tym inwestowaniem kupy kasy i zarabianiem to średnio im wychodzi. Od dwóch tygodni słyszę, że są "odbiory techniczne". Od dłuższego czasu na stokach poniżej zera a oni otworzyli jedna trasę i armatki wyłączyli. A cena karnetu normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 57 minut temu, Slavko napisał: No to z tym inwestowaniem kupy kasy i zarabianiem to średnio im wychodzi. Od dwóch tygodni słyszę, że są "odbiory techniczne". Od dłuższego czasu na stokach poniżej zera a oni otworzyli jedna trasę i armatki wyłączyli. A cena karnetu normalna. Wiesz bez odbiorów technicznych, to trudno wyciąg puścić z ludźmi do góry. Kanapa będzie tam stała i służyła wiele sezonów, więc jakie to ma znaczenie, czy otworzą dwa tygodnie wcześniej, czy później. Zwłaszcza, że na wielkie tłumy w pierwszej połowie grudnia, to raczej trudno liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 No to z tym inwestowaniem kupy kasy i zarabianiem to średnio im wychodzi. Od dwóch tygodni słyszę, że są "odbiory techniczne". Od dłuższego czasu na stokach poniżej zera a oni otworzyli jedna trasę i armatki wyłączyli. A cena karnetu normalna. Odbiory techniczne trwają ok. 3 tygodni. Planują otwarcie około świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi