kowalczuk Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 jak juz to lepiej do Kitzbühel No to zapraszam do Zell am Zee na trase #12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 a gdzie mieszkasz w swidnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 a gdzie mieszkasz w swidnicy Ja tam nie mieszkam. Mieszkam w Kanadzie. W Swidnicy jestem u znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 ja tez mieszkam w hamburgu a pracuje teraz w polsce pytam bo mialem na rynku apartament i w zeszlym roku go sprzedalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 No co Ty, az taki geograf Odchylenie od W-cha na poludniowy wschod. Przeciwprostokatna ktora nam wyjdzie na punkcie W-ch - Sienna da podstawe trojkata ok. 25 km. Uups! Chyba sie troche pomylilem. Jak sobie to rozrysowalem (tak @PI*oko, bo nie mam ekierki, to mi wychodzi, ze jestes w Gornej Rokitnicy przy takim krociutkim wyciagu (jakies 30 m. przewyzszenia) - przynajmniej kiedys byl.. Ale tam tez sniegu dzisiaj nie moze byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Uups! Chyba sie troche pomylilem. Jak sobie to rozrysowalem (tak @PI*oko, bo nie mam ekierki, to mi wychodzi, ze jestes w Gornej Rokitnicy przy takim krociutkim wyciagu (jakies 30 m. przewyzszenia) - przynajmniej kiedys byl.. Ale tam tez sniegu dzisiaj nie moze byc. hehe tak to troch epierdyknalem z pamieci. Koryguje parametry: przeciwprostokatna to W-ch Sienna, kierunek pl-wschod. Przyprostokatna B wschod zachod - 40 km Przyprostokatna A polnoc poludnie - 65 km Nie pierdyknales sie z kierunkiem z tymi Rokitnicami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Andrzej Ziemilski - Zagospodarowanie Masywu Snieznika Troche zmienie temat. Chcialbym Wam pokazac jak mial wygladac Snieznik wraz z Czarna Gora. Pierwsza koncepcje wysunal Andrzej Ziemilski, niestety juz go tu nie ma wsrod nas. Ziemilski Andrzej: Człowiek w krajobrazie; Sport i Turystyka, Warszawa, 1976 Kim byl Andrzej mozna znalezc tu: http://www.google.pl/url?sa=t&ct=res&cd=3&url=http%3A%2F%2Fwww2.tygodnik.com.pl%2Ftp%2F2810%2Ffeldobosz.php&ei=DRXQR7O_AoO00QSlytTwBA&usg=AFQjCNHg0ibsGialJWjx4XDMv-1BTGEPuw&sig2=LHZl6XUF8DZFT9Grv-cOQw http://www.google.pl/search?num=100&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=SDw&q=%22Andrzej+Ziemilski%22&btnG=Szukaj&lr= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 hehe tak to troch epierdyknalem z pamieci. Koryguje parametry: przeciwprostokatna to W-ch Sienna, kierunek pl-wschod. Przyprostokatna B wschod zachod - 40 km Przyprostokatna A polnoc poludnie - 65 km Jezeli sie nie pomyliles to jestes w Nowej Morawie na pld. od Snieznika. Jest snieg? Ale nie powiesz mi chyba, ze siedzisz w jaskini pod Konskim Grzbietem. Latwiej byloby znalezc gdybys podal: 50°11'16.214"N, 16°49'51.274"E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 hehe tak to troch epierdyknalem z pamieci. Koryguje parametry: przeciwprostokatna to W-ch Sienna, kierunek pl-wschod. Przyprostokatna B wschod zachod - 40 km Przyprostokatna A polnoc poludnie - 65 km Nie pierdyknales sie z kierunkiem z tymi Rokitnicami ?? Jezeli sie nie pomyliles to jestes w Gornej Morawie na pld. od szczytu Snieznika. Ladne miejsce, nie powiem. Jest snieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 ja tez mieszkam w hamburgu a pracuje teraz w polsce pytam bo mialem na rynku apartament i w zeszlym roku go sprzedalem Gdzie w Hamburgu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 apartament mialem na rynku w swidnicy a w hamburgu zamieszkuje na Wandsbeku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 no to co jedziesz na czarna ze Świdnicy masz prosty dojazd najpierw na Zagorze śl. a potem przez Nowa Rude na Kłodzko przy okazji możesz zaczepić o Rzeczkę, Sokolec tez są niezłe górki do zagospodarowania, z Sowiej już nartostrada jest ale może z innej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 no to co jedziesz na czarna ... Chyba tam slabo ze sniegiem, jak wszedzie zreszta. Sprawdzales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 www.czarnagora.pl i jutro sam zobacz na kamerkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 ... Nie pierdyknales sie z kierunkiem z tymi Rokitnicami ?? Raczej nie. To nie te Rokytnice w Karkonoszach (nad Izera) A tu namiary, ktore nadales: http://www.mapy.cz/#x=138580992@y=136354816@z=10@mm=FP@dm=137306112+138440704-4096-2080768+1280640-4672 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Rzeczka, Sokolec - to nie sa niezle gorki, tylko ledwo co gorki. W tym sezonie ani jednego jezdzenia, brak mozliwosci nasniezania (klopoty z woda) i przy takiej tendencji klimatycznej moga sie chyba powoli przekwalifikowywac na hippike np. Sowa - Rikirik, nie przesadzaj z ta nartostrada, mielismy jakis czas temu pewne rozbieznosci w postrzeganiu stokow narciarskich, no ale tu to pojechales po bandzie ostro. Choc wierz mi ze chcialbym aby tak tam bylo bo mam blisko. Kowalczuk, wspolrzedne podales piekne, ale jaka Ty bryle rysujesz i w ktora strone wedle mojego opisu to za cholere nie mam pojecia, ze za kazdym razem ladujesz za granica; ja "rysowalem" Cie ja atakujesz z W-cha przez Nowa Rude - Klodzko - Stronie Sl, w uproszczeniu geometrycznym pod trojkata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Raczej nie. To nie te Rokytnice w Karkonoszach (nad Izera) A tu namiary, ktore nadales: http://www.mapy.cz/#x=138580992@y=136354816@z=10@mm=FP@dm=137306112+138440704-4096-2080768+1280640-4672 Faktycznie, machnalem sie po okolo 15 km na kazdej z przyprostakatnych, zwracam honor i sorki Tylko prosze nie koryguj juz ze nie o 15 tylko 12,8 km, wiem ze jak bedzie trzeba to sprawdzisz i dorysujesz co trzeba. Ogolny kierunek mi wyszedl, ale jako nawigacja GPS sie nie sprawdzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 jak na Polske i Sudety to są górki aż strach pomyśleć co napisze juice o alpach jak pojedzie w himalaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Chyba tam slabo ze sniegiem, jak wszedzie zreszta. Sprawdzales? Nie jest zle, troche dosypalo, troche dosniezyli, i tych 40 centow nie trzeba sie bac. Nawet jak pisza ze b. dobre tzn., ze nie ma przetarc, oblodzen i i siatek ochronno-odgradzajacych na ten moment. Tylko ze: 1. Do jezdzenia jedna trasa, niby tragedii nie ma, ale wypasu tez; 2. Jezeli rzuci sie sporo ludzi na weekend moga zblokowac kolejke - wolna cholernie, okolo 15 min wyjazd na gore; 3. Aby miec szanse dobrze pojezdzic i jak najlepiej-najwiecej skorzystac to trzeba byc przed 9 z kwadransik, aby wystartowa od razu, najmniej ludzi, najrowniejsze stoki - z uplywem czasu moze byc coraz bardziej zryte, no bo i ludzie i jedna konkretna trasa "tylko" 4. No i trzeba byc czujnym do odtatniej chwili, poniewaz teraz jest w miare ok, ale zmienne warunki potrafia tam zrobic male spustoszenie sniegowo - narciarskie nawet w 24h Jak sie bedzie dobrze krecilo to w so chyba uderze do Spindla a Czarna zostawie sobie na nd. Jest szansa ze tam wtedy bedziecie ? jak na Polske i Sudety to są górki aż strach pomyśleć co napisze juice o alpach jak pojedzie w himalaje :D bardzo estetycznie to ujales - ok stopuje i przyznaje racje - to sa gorki, a na sowie prawie nartostrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 http://livecam.feratel.at/cam/kirchberg/5600/index.jsp?content=streaming&design=standard4&ID=5600&bgColor2=312C6F to jednak moze tam smigniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Poogladalem, Ty chyba chcesz zebym nie zasnal Ale kiedy no bo raczej nie na ten weekend ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 heheheh ja nie spie to nikt nie spi ja sie musze jeszcze pomeczyc 30 minut, az sie rynek w tokio otworzy i potem lulu dlatego w sobote odsypiam, i splinder tak wczesnie rano odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 No no, niezle walczysz Wiec rozumiem, ze jezeli mowisz o Czarnej to nd rano ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 wyjade z wroclawia o 11 i zostane na nocna taki wyjazd rekraacyjny z moja zonka moze ktos jeszcze dolaczy i bedzie weselej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 a walcze bo szkoda zostawic takie zyski innym eur/esd od 7.02 1.4520 poszedl na teraz 1.5380 gram na 2 loty czyli prawie 50 zl za punkt liczenie zostawiam tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi