JC Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 A tu obrazki dla młodych. żeby zobaczyli jak kiedyś zima wyglądała! http://www.dziennik.pl/foto/article101395/Kiedys_to_byly_zimy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 miejmy nadzieje ze jeszcze taka powroci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 No ja takiej nie pamietam tzn nie pamietam tamtych czasów... Najbardziej podoba mi sie zdjęcie nr dwa :D autobus filstonów najpierw z buta na "rozruch" a chyba na 8 to widok identyczny jak mam w szkole ... takie same "sopelki" jeszcze pare dni temu tam wisiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Ja też niestety takich zim nie doświadczyłem, szkoda Teraz to nie wiadomo co to jest:confused: ? Na pomorzu prawie zero śniegu i ledwo co na minus się termometr wahnie. Lipa a nie zima ! miejmy nadzieje ze jeszcze taka powroci Niestety wątpię. Tyle gadają o tych zmianach klimatowych i globalnym ociepleniu że naprawdę już w to uwierzyłem i wystarczy spojrzeć na te zdjęcia i na to co teraz się dzieje . Jeszcze trochę i śnieg tylko z armatek będzie leciał a nie z chmur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 miejmy nadzieje ze jeszcze taka powroci zwarowałeś! Polskę nie stać na taka zimę:eek: No to ja jednak stary jestem i pamiam tą...taką zimę:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 no ja tego tez nie pamiętam ale no zdjęcia jak najbardziej:) niech powroci tylko zima a nie system ktory wtedy panowal i będzie super:D i narty i autkiem bokami wtedy bylo by pięknie;d SB patrzac na twoj avatar jesteś podobny do ojca Janka z 4 pancernych:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 już zima 2 lata temu prawie sparaliżowała polskę a kiedyś było tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 No pewnie ,że było lepiej.Ojciec mnie scotem do szkoły podwoził :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 scotem?? co to ye to:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 teraz to sie rosomak nazywa i jest na wyposarzeniu naszej armii:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 danke za objaśnienie a te scoty to czasem nie byly używane w stanie wojennym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 do dojazdu do szkoły to chyba tylko wtedy:D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 no to jednak mam dobrą pamięć, zdawałem historie to wiem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Kolega mój tej zimy wracał z Radomia na Pomorze. Spod Warszawy do Brodnicy zapierniczał pieszo bo lokomotywa wjechała na zaspę. A śniegu miejscami tyla, że równo ze znakami drogowymi. Szedł z nim koleś co nie mógł dotrzeć na własne wesele. Więc wódę co miał w walizce sobie po drodze na rozgrzewkę łoili. A jak do gospodarza na nocleg z walizą 40% roztworu wodnego C2H5OH weszli, to taką gościnę im rolnik zrobił na świeżo ubitym wieprzku, że cho cho. Z tamtych czasów jednego można żałować:zwykłej życzliwości, uczynności i solidarności ludzkiej. Dziś wszyscy tak chapią, że mało jest miejsca na proste serdeczne gesty. PS: Zdjęcie z autobusem przypatrzcie się dobrze: wiara pcha, a mundurowi się przyglądają. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Zima 1978/1979 No Ja tamtą zimę pamiętam bardzo dobrze. Szczególny był dzień sylwestrowy, bo tak naprawdę tamta "zima stulecia" właśnie w tę noc się rozpoczęła. Byłem wówczas w Krynicy Morskiej w wojsku. Wiatr wiał ok. 8-9 w skali Beauforta, do tego cały czas padał śnieg i temperatura poniżej 10 stopni (odczuwalna w okolicach -30). Śniegu ponad 1,5 metra, brak prądu przez 4 dni (a co za tym idzie brak ogrzewania bo wszystko na pompy a agregat się sp....lił), brak żywności świeżej (oprócz konserw i sucharów) bo nic nigdzie nie dojeżdżało. Trudno orzec czy rzeczywiście warto by taka zima jeszcze do nas zawitała:eek: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 do dojazdu do szkoły to chyba tylko wtedy: szkoły wtedy były chwilowo zamkniete jak scoty oferowały swoje podwoje na ulicach;) a tak powaznie to jak na przełomie lat 70 i 80 [nie pamietam dokładnie] trafiła sie tzw zima stulecia i wawy odsniezyc nie mogli to na podhalu była odwilż, halny a na sylwestra padał dysc i nici z jazdy były:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2008 bo to jest POLSKA chciało by sie powiedziec:P, jak scoty jeździly po ulicach to mojej skromnej osoby nie było w planach a mama zakuwała wtedy chirurgie ogólna;p dziekuje bogu ze nie urodzilem się pare lat wcześniej:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2008 We Wrocku bylo okolo -30 i zero centralnego ogrzewania w blokach (chyba koncowka 70-tych); A jeszcze na poczatku 80-tych (juz bez scotow) potwafilo tak przymrozic ze na kilka dni szkoly zamykali i robily sie mini ferie; Tylko wtedy niestety nie wiedzialem co to narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2008 o widze ze poznalem kolejnego znajomego z wrocka:P niestety ja tam u was goscinnie na studiach ale zawsze cos;d wide ze od koncowki lat 70 nic sie nie zmieniło (chodzi o o ogrzewanie) bo ostatnio 3 tyg bez niego musialem zyc:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 25 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2008 A tu nie tylko fotki. Kto by chciał, żeby taka fajna zima przyszła? Odpowiadam: wszyscy forumowicze skionline.pl http://pl.youtube.com/watch?v=YoUZiCOtMkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 25 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2008 śnieg był?...ale co to za zima w porównaniu do sezonu 2000/2001...jechałem na Słowację 14 godzin dokładnie do Liptovskiego Mikulasa...wahadło pod Jędrzejowem...czas oczekiwania 45 minut...pługi śnieżne na boku w rowie...dopiero buldożery lekko przetarły... ale żima owszem fajna w porównaniu do obecnych 2 sezonów:(.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi