eqiupe Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Witam! Potrzebuje kupić imadełka, ostrzałkę, żelazko macie może jakieś namiary gdzie można dostać taki sprzęt za rozsądną cenę. Szukam na allegro ale widzę że już większość rzeczy sprzedana. Pozdrawiam! Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Aicon sport Polska z WWa mają sprzęt mapulsa czy maplusa na allegro cos tam też wystawiają poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Ja używam sprzetu firmy Kunzmann sklep z tymi gratami jest w Gliwicach również wysyłkowy te 2 słowa powinny ci wystarczyć do odszukania sklepu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Witam! Potrzebuje kupić imadełka, ostrzałkę, żelazko macie może jakieś namiary gdzie można dostać taki sprzęt za rozsądną cenę. Szukam na allegro ale widzę że już większość rzeczy sprzedana. Pozdrawiam! Szymek Ja tam z kolei widzę, że jest tego na Allegro pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kp70 Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 zrób to sam Dla mnie to "czarna magia" - te imadełka, ostrzałki, pilniki...hehehe. Ktos mi kiedys powiedzial, ze jak takie naprawy robi się samemu, to wtedy podchodzi się do narty z "sercem".... Może kiedys... Na razie pozostaje ski-serwis Pzdr. KrzysieK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 kp70 zawsze musi byc ten 'pierwszy raz'. Jak raz sprobujesz to potem juz jest z gorki. Najlepiej sie wprawiac na starych nartach, chociaz ryzyko totalnego spier....nia nart jest male. Trzeba troche poczytac, popytac madrzejszych i w koncy sprobowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Dla mnie to "czarna magia" - te imadełka, ostrzałki, pilniki...hehehe. Ktos mi kiedys powiedzial, ze jak takie naprawy robi się samemu, to wtedy podchodzi się do narty z "sercem".... Może kiedys... Na razie pozostaje ski-serwis Pzdr. KrzysieK Pooglądaj sobie co proponuje KUNZMANN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 musze sie chyba rozdziewiczyć w tym temacie:) rozdziewicze portfel na te cacka i moją głowe jak to robic;D jak będe potrzebowal pomocy to założe post co jak i gdzie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Bugajson coś u ciebie szwankuje... bo najpierw założyłeś post a jeszcze nawet nie zacząłes sie szkolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 bo ja szybciej robie niż myśle:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 a moze was dwóch jest tak jak dr jekyll i mr hyde :D i jeden nie wie co porabia drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 dobre dobre;D homar słyszałes?:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Bugajson coś u ciebie szwankuje... bo najpierw założyłeś post a jeszcze nawet nie zacząłes sie szkolić Ale reklame skiservice na akademiku tez zdażył przykrecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 2 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2008 Mam pytanko zastanawiam się nad zakupem ostrzałki do nart i mam dylemat czy kupić Kunzmann 3000 taki kombajn do robienia wszystkiego do którego są wmiarę tanie wkłady ale nie wiem czy trzyma dobrze kąty czy może tradycyjny kontownik 88, prawidło, pilniki, diamenty i kamienie. Co mi możecie doradzić, czym jest łatwiej ostrzyć Pozdrawiam Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 2 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2008 Mam pytanko zastanawiam się nad zakupem ostrzałki do nart i mam dylemat czy kupić Kunzmann Kombi-Carv 3000 taki kombajn do robienia wszystkiego do którego są wmiarę tanie wkłady ale nie wiem czy trzyma dobrze kąty czy może tradycyjny kontownik 88, prawidło, pilniki, diamenty i kamienie. Co mi możecie doradzić, czym jest łatwiej ostrzyć Pozdrawiam Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 2 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2008 Ja mam kombajn. Wlasnie ten 3000. Na domowy uzytek to wystarcza, a jak chcesz zrobić profesjonalnie to i tak odddajesz do serwisu. Najlepiej miec tez diament do wykonczenia oraz wklady do rozhartowania a potem do zahartowania krawedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2008 Używając kombajna trzeba się mieć na baczności aby przez przypadek/zapomnienie nie naostrzyć sobie nartek na inny kąt niż chcieliśmy. Kątownik jest o tyle dobry że przykręcisz do niego praktycznie każdy pilnik, diament, kamień bez względu na jego pochodzenie(firma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaja45 Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 Mam pytanko zastanawiam się nad zakupem ostrzałki do nart i mam dylemat czy kupić Kunzmann Kombi-Carv 3000 taki kombajn do robienia wszystkiego do którego są wmiarę tanie wkłady ale nie wiem czy trzyma dobrze kąty czy może tradycyjny kontownik 88, prawidło, pilniki, diamenty i kamienie. Co mi możecie doradzić, czym jest łatwiej ostrzyć Pozdrawiam Szymek Witam jeżeli szukasz dobrej ostrzałki to model 3000 Kunzmanna jest godny polecenia, używałem jej przez ponad 2 lata i sprawdziła się idealnie. Minusy: u mnie po roku pracy pokrętło zmiany kąta chodzi bardzo lekko i przy ostrzeniu trzeba uważać, żeby się nie przekręciło na inny kąt. wysoka cena Plusy: wygodny uchwyt możliwość ostrzenia nart wysokotaliowanych, niskie opory tarcia, możliwość pracy wieloma narzędziami wkłady 20x30 mm (pilnik gruby tzw. raszpla, pilnik średni, pilniki diamentowe polerskie, pilniki diamentowe, kamienie Alu-Oxyd i ceramiczny, pilnik tungsenowy), ostrzenie dwóch płaszczyzn krawędzi (bocznej i dolnej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi