jarq Napisano 2 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2008 Witam, Wiem że to forum pełne jest takich pytań ale będę kupował moje pierwsze nówki (poprzednio było zawsze to co dało się kupić w dobrym stanie). I teraz mam ten problem, że nie wiem jakie narty dobrać do swojej wagi. Mam 184 cm wzrostu i niestety wagę w granicach 65-68kg. Zależy mi na dobrym trzymaniu krawędzi na lodzie, za szybko nie jeżdżę (może czasem) i zależy mi na krótkim carvingowym skręcie. Cena w okolicy 1100 PLN. Z oferty Intersportu: Atomic SL9 Salomon X-Wing X7 Völkl Unlimited ACM i tak z widoku w sklepie w pobliżu Salomon Equipe (chyba 06/07 ale które nie wiem). Z góry dziękuję za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2008 Moja mała rada co do Salomona: Nie bierz nic poniżej XWinga 10 z poprzedniego sezonu, oraz Tornado z tego sezonu. I gdzie znalazłeś taki model "X7" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarq Napisano 3 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Sprawdziłem katalog Salomona później. X7 jest robiona dla Intersportu czyli pewnie odpada. X10 / Tornado jest dla mnie zbyt drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Hmmm... w zeszłym sezonie w listopadzie kupiłem nowiuteńkie XW10 na ebayu niemieckim za bodajże coś 1100 - 1300. Nie pamiętam już dokładnie ale jakaś śmieszna cena jak na nową kolekcję i nową nartę z wiązaniem. Trzeba tylko spokojnie poszukać i policytować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarq Napisano 4 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Sprawdziłem. Rzeczywiście ceny są sporo niższe. Wezmę udział w aukcji więc może coś się uda upolowac. Niestety Tornado kosztują sporo i nie ma zeszłorocznych modeli. Z tego co oglądałem to raczej: Fisher RC4 Worldcup SL Rossignol Radical 9s TI ELAN Fusion Pro Race SL Salomon Equipe SL Które z nich są najbardziej odpowiedznie przy tych moich biednych 68kg? (albo jakie z innych, ktoś chyba musi miec takie doświadczenia ) Albo bardziej ogólnie. Na co mam patrzec przy wyborze nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Witam, Z oferty Intersportu: Atomic SL9 Salomon X-Wing X7 Völkl Unlimited ACM Z góry dziękuję za pomoc... a za chwile piszesz Fisher RC4 Worldcup SL Rossignol Radical 9s TI ELAN Fusion Pro Race SL Salomon Equipe SL te pierwsze z porównaniu z tymi drugimi coś nie tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi