janusz26-65 Napisano 31 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2007 Czasami człowiek lubi sobie pospacerować po stoku narciarskim tak po prostu dla formy albo, bo zima kiepska i tylko na naśnieżanej trasie jest trochę śniegu. Oczywiście trzymamy się skraju trasy i staramy jak najmniej przeszkadzać szuserom, bo i takie spotkanie nie byłoby dla nas miłe. Ale mimo to na niektórych trasach narciarskich przeszkadza to ich właścicielom. Miałem taką sytuację na Jaworzynie w Krynicy. podjechał do mnie gość na skuterze i powiedział że stanowię zagrożenie i mam natychmiast opuścić trasę bo wezwie patrol policji.A patrole się tam spotyka, głównie sprawdzają co bardziej chwiejących się. Po tej reprymendzie jak się później okazało kierownika wyciągów, sprawdziłem regulamin i rzeczywiście punkt 7 -(chyba) mówi że po trasie nie wolno podchodzić. Ale jak to sie ma do sytuacji gdy narciarzowi wypadnie kijek albo wypnie narta albo jeździmy we dwoje i ta druga osoba ma wywrotkę czy wtedy też musimy zjechać na dół i wyciągiem do góry i dopiero zabrać swoja nartę, kijek czy co tam jeszcze innego, a może 5 metrów to wolno ale więcej to nie? Może ktoś jeszcze ma takie doświadczenie, a może to ja sie całkowicie mylę ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 1 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2008 Myślę że stoki są dla wszystkich ale: żeczywiscie troche to dziwne jednak te 5 czy nawet 15 metrów robimy z przymusu gdy po glebie coś zgubimy, a ty było nie było maszerujesz (pełny respekt) w góre cały stok który nie rzadko ma jakies garby ścianki itp noo i tam nawet idąc z boku wg mnie stwarzasz zagrożenie bo niektórzy najeżdzaja na takie przeszkody szerokim łukiem i gdy zacznie go odpowiednio to może Cie zabrać ze sobą tak jak sterte deskarzy leżących za takimi "przeszkodami" więc troche tego zagrożenia jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi