Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Kronplatz / Bronico / Sella Ronda

SQLESZCZ

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w Valgardenie mozna placic karta Visa za karnety?

Spokojnie ja dwa lata temu płaciłem. I to nawet nie w kasie tylko pani od neckermana przyszła do hotelu z przenosnym terminalem. O mandaty tez sie martwic nie musisz, gdyz terminal jest na wyposażeniu radiowozu:)

Nie spotkałem się nigdzie w Alpach żeby nie można było kartą za skipass zapłacić.

Oj to chyba mało jeździłeś :)

To, że na kasach (szczególnie w Austrii) są nalepki, że można zapłacić kartą to nie oznacza, że Polak tam zapłaci! W większości ośrodków Austriacy akceptują tylko karty płatnicze (nie kredytowe) i tylko Maestro wydane przez austriackie banki!!! To samo tyczy się hoteli, sklepów, a nawet autostrad - przykład Brenner!

Spróbuj np. kupić coś w Billi lub Hoferze i zapłacić inną kartą niż Maestro! Nie da się!

Oj to chyba mało jeździłeś :)

To, że na kasach (szczególnie w Austrii) są nalepki, że można zapłacić kartą to nie oznacza, że Polak tam zapłaci! W większości ośrodków Austriacy akceptują tylko karty płatnicze (nie kredytowe) i tylko Maestro wydane przez austriackie banki!!! To samo tyczy się hoteli, sklepów, a nawet autostrad - przykład Brenner!

Spróbuj np. kupić coś w Billi lub Hoferze i zapłacić inną kartą niż Maestro! Nie da się!

No wiesz Jacek w porównaniu z tobą mało.....

Karty kredytowej nie posiadam więc nie używam a płatniczą mam akurat MAESTRO, więc może dlatego się jeszcze nie naciołem a za drobniejsze żeczy płacę gotóką, bo i tak trzeba ją mieć przy sobie, przynajmiej ja wtedy czuję się bezpieczniej.

Mój kolega jak jedziemy na narty karty nie bierze w ogóle. Kasiory ma od groma, ale kart nie uznaje. Na wyjazd bierze zawsze taki pliczek Euro jak pokazywała Figura Czarkowi Pazurze w Killerze ( tak ze dwa centymetry). Jak jest nas dwóch to on mi robi za kartę kredytową. Piszemy w zeszyt, po przyjeździe do kraju daję mu złotówki po średnim kursie. Wilk syty i owca cała bo jego firma pracuje na Eurasach a w kraju płacimy jak wiadomo Zetkami.

Wracając do kart. Jak byli raz z taką panią co się giełdą zajmuje u Romusia Karkosika ( bilety NBP nogą na konto upycha) i kartą za skipass chciała płacić a tu pani w okienku twierdzi, że niestety ale konto ma puste. I wtedy co: musiała owa kobitka zwrócić się po pożyczkę do właściciela 2 centymetrów Euro. Dobrze, że już wtedy pałał nieufnością do plastikowego pieniądza.

Pozdrawiam.

Witam wszystkich !!!

Uzyskałem sporo pozytywnych opini dot. rejonów o których piszę w temacie. Macie może jakieś konkretne namiary na pokoje, apartamenty - a jakie Wasze opinie ?

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Nie jestem pewny, czy w dobrym miejscu piszę (bo tu w zasadzie o kartach kredytowych), ale jeśli chodzi o Kronplatz to polecam Olang, namiarów na kwatery nie podam bo nie pamiętam, ale wczasach internetu to nie problem.

To ze w Austrii sa problemy z karta Visa to sam doswiadczylem.

Czy WLosi tez roia takie problemy?

Czy mógłby ktoś napisać jak to jest we Włoszech bo wybieram się do Cortiny za dwa tygodnie i mam visę i muszę wiedzieć czy brać cash czy spokojnie plastikiem tam zapłacę.

Ja akurat używam Mastercarda i póki co nie miałem problemów ani we Włoszech czy tez Austrii. Tak SKIer miałem watpliwa przyjemnosc regulowac należność za mandacik.Pan był very friendly.''Don't worry you have no cash.We're equiped with portable card terminal'':D :mad: