SQLESZCZ Napisano 31 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2007 Witam wszystkich !!! Uzyskałem sporo pozytywnych opini dot. rejonów o których piszę w temacie. Macie może jakieś konkretne namiary na pokoje, apartamenty - a jakie Wasze opinie ? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 31 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2007 A gdzie chcesz spać, bo z Kronplatz, aby dostać sie na Sella Ronda musisz jechać ok 1 godziny samochodem. Pytanie czy chcesz spać bliżej Kronplatz czy Sella Ronda tzn. Alta Badia lub Val Gardena Zerknij tu: http://www.suedtirol.info/SInfo/Dolomiten/HolidayArea/PL_XVB3.html?Group=EntryPage/HolidayAreas/Dolomiten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2008 wszystkie tereny w alpach są super:D no i w dolomitach ja tam bardzo dobrze wspominam sella ronde;) tzn trase wokół tego masywu:) gorąco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Czy w Valgardenie mozna placic karta Visa za karnety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 no można zależy wszystko od kasy ale wydaje mi się że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 Czy w Valgardenie mozna placic karta Visa za karnety? Spokojnie ja dwa lata temu płaciłem. I to nawet nie w kasie tylko pani od neckermana przyszła do hotelu z przenosnym terminalem. O mandaty tez sie martwic nie musisz, gdyz terminal jest na wyposażeniu radiowozu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 3 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2008 :eek: czyżbyś Hucu doświadczył tej maszynki z radiowozu na własnej skórze a raczej karcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Czy w Valgardenie mozna placic karta Visa za karnety? Nie spotkałem się nigdzie w Alpach żeby nie można było kartą za skipass zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Nie spotkałem się nigdzie w Alpach żeby nie można było kartą za skipass zapłacić. Oj to chyba mało jeździłeś To, że na kasach (szczególnie w Austrii) są nalepki, że można zapłacić kartą to nie oznacza, że Polak tam zapłaci! W większości ośrodków Austriacy akceptują tylko karty płatnicze (nie kredytowe) i tylko Maestro wydane przez austriackie banki!!! To samo tyczy się hoteli, sklepów, a nawet autostrad - przykład Brenner! Spróbuj np. kupić coś w Billi lub Hoferze i zapłacić inną kartą niż Maestro! Nie da się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 dobrze że wogole akceptują, bo z nimi różnie bywa- mowie o austryjakach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Oj to chyba mało jeździłeś To, że na kasach (szczególnie w Austrii) są nalepki, że można zapłacić kartą to nie oznacza, że Polak tam zapłaci! W większości ośrodków Austriacy akceptują tylko karty płatnicze (nie kredytowe) i tylko Maestro wydane przez austriackie banki!!! To samo tyczy się hoteli, sklepów, a nawet autostrad - przykład Brenner! Spróbuj np. kupić coś w Billi lub Hoferze i zapłacić inną kartą niż Maestro! Nie da się! No wiesz Jacek w porównaniu z tobą mało..... Karty kredytowej nie posiadam więc nie używam a płatniczą mam akurat MAESTRO, więc może dlatego się jeszcze nie naciołem a za drobniejsze żeczy płacę gotóką, bo i tak trzeba ją mieć przy sobie, przynajmiej ja wtedy czuję się bezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Można generalnie przyjąć, że w Austrii kartę kredytową Visa można sobie wsadzić głęboko w ... portfel! Przydaje się jedynie na stacjach benzynowych i w bankomatach ... i to nie wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Mój kolega jak jedziemy na narty karty nie bierze w ogóle. Kasiory ma od groma, ale kart nie uznaje. Na wyjazd bierze zawsze taki pliczek Euro jak pokazywała Figura Czarkowi Pazurze w Killerze ( tak ze dwa centymetry). Jak jest nas dwóch to on mi robi za kartę kredytową. Piszemy w zeszyt, po przyjeździe do kraju daję mu złotówki po średnim kursie. Wilk syty i owca cała bo jego firma pracuje na Eurasach a w kraju płacimy jak wiadomo Zetkami. Wracając do kart. Jak byli raz z taką panią co się giełdą zajmuje u Romusia Karkosika ( bilety NBP nogą na konto upycha) i kartą za skipass chciała płacić a tu pani w okienku twierdzi, że niestety ale konto ma puste. I wtedy co: musiała owa kobitka zwrócić się po pożyczkę do właściciela 2 centymetrów Euro. Dobrze, że już wtedy pałał nieufnością do plastikowego pieniądza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 To ze w Austrii sa problemy z karta Visa to sam doswiadczylem. Czy WLosi tez roia takie problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Witam wszystkich !!! Uzyskałem sporo pozytywnych opini dot. rejonów o których piszę w temacie. Macie może jakieś konkretne namiary na pokoje, apartamenty - a jakie Wasze opinie ? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Nie jestem pewny, czy w dobrym miejscu piszę (bo tu w zasadzie o kartach kredytowych), ale jeśli chodzi o Kronplatz to polecam Olang, namiarów na kwatery nie podam bo nie pamiętam, ale wczasach internetu to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 To ze w Austrii sa problemy z karta Visa to sam doswiadczylem. Czy WLosi tez roia takie problemy? Czy mógłby ktoś napisać jak to jest we Włoszech bo wybieram się do Cortiny za dwa tygodnie i mam visę i muszę wiedzieć czy brać cash czy spokojnie plastikiem tam zapłacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
an Napisano 6 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2008 Pokoje znajdziesz na stronie: http://www.dolomitisuperski.com/crontour/hotelsearch.athx?ccode=en-US W 2003 i 2004 byłem w St.Lorenzo k. Kronplatzu i tam kupowałem skipassy, płacąc kartą kredytową Visa Citybanku, bez problemu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 6 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2008 Ja akurat używam Mastercarda i póki co nie miałem problemów ani we Włoszech czy tez Austrii. Tak SKIer miałem watpliwa przyjemnosc regulowac należność za mandacik.Pan był very friendly.''Don't worry you have no cash.We're equiped with portable card terminal'':D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi