fosek Napisano 29 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2007 Witam . Kupiłem nowe Atomiki B90. Chodziłem w nich po dywanie 2 dni i w porządku ale po pierwszej wizycie na stoku buty bardzo gniotą w śródstopie ( mogą by pewnie trochę za wąskie), stopa cierpnie i boli. Słyszałem że można maszynowo poszerzyc skorupę ( odbarczyc) robią to w Krakowie. Czy ktoś ma jakies doświadczenia w tej materii, czy faktycznie da sie znacznie poszerzy skorupę czy jest to tylko taki bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2007 Ja mam Atomiki tak dostosowane do stopy. Też cisnęły punktowo w kilku miejscach. Zaniosłem do Żura w Gliwicach i po godzinie buty leżały jak ulał. Polecam ten sposób dopasowania buta pod warunkiem, że ktoś kto będzie to robił umie to robić dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 29 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2007 Krakow-Windsport na Zakopianskiej ma maszyne do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 29 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2007 Ja mam Atomiki tak dostosowane do stopy. Też cisnęły punktowo w kilku miejscach. Zaniosłem do Żura w Gliwicach i po godzinie buty leżały jak ulał. Polecam ten sposób dopasowania buta pod warunkiem, że ktoś kto będzie to robił umie to robić dobrze. Jacek, jakiś link albo namiary na faceta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 29 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2007 mysiauek ja będe jechał po nowym roku prawdopodobnie do krakau to mozemy razem do tego wind sportu jechac;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 29 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2007 lepiej podjedźcie do gliwic, JC pewnie jakies namiary wam da, a jak masz czas to poszukaj bo juz to kiedyś było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 29 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2007 JC dajesz tutaj faster faster bo nogi gniotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owca Napisano 29 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2007 A czy ktos wie czy w wawie cos takiego robia???? Tez mam pilna potrzebe ale do krakowa mi troche nie po drodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 29 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2007 mysiauek ja będe jechał po nowym roku prawdopodobnie do krakau to mozemy razem do tego wind sportu jechac;d Narazie mam tyle kasków i jeszcze parę nartek, że muszę się uwinąć z rozdaniem tego - dopiero wtedy zabiorę się za inne sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 2 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2008 JC dajesz tutaj faster faster bo nogi gniotą Żura masz tu: http://www.sportcenter.gliwice.pl/ a w Gliwicach robia to jeszcze tu: http://www.fansport.gliwice.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 2 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2008 W Trójmieście Taką czynność wykonują w Gdynii-Pogórzu przy drodze na Kosakowo. To na wszelki wypadek, gdyby Ktoś się pytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 No właśnie... Mam podobny problem z butami SOMA 9000 Race Ti. Nie powiem żeby nie dało się w nich wytrzymać, ale w miarę komfortowo czuję się w nich po dwóch pełnych dniach na stoku. Mam dość szerokie stopy i niestety (szczególnie w lewej) w paru punktach od zewnętrznej strony but gniecie dość dotkliwie. Po dwóch dniach jest ok... Możliwe, że przyzwyczajam się nie zwracając na dyskomfort uwagi, ale nie powinno tak być. Odpinanie dolnych klamer po każdym zjeździe jest dość upierdliwe. Czy w Wawce jest ktoś kto robi to tak jak u Żura w Gliwicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Odpinanie dolnych klamer po każdym zjeździe jest dość upierdliwe. Czy w Wawce jest ktoś kto robi to tak jak u Żura w Gliwicach? Odpinanie klamer po zjezdzie jest rzecza normalna. Wiekszosc narciarzy, ktorym but podczas zjazdu dobrze trzyma noge, po zjezdzie odpinaja but. Co sie tyczy odbarczania, to wez zagladnij w Wawie do sklepu vis a vis Stegien, to jest chyba ul. Sobieskiego (nie jestem z Wawy ) Oni chyba maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Odpinanie klamer po zjezdzie jest rzecza normalna. Wiekszosc narciarzy, ktorym but podczas zjazdu dobrze trzyma noge, po zjezdzie odpinaja but. Tak, ale nie robią tego w sekundę po zjeździe z miną taką jakby mieli zaraz komuś przyp... nartą przez łeb. Ja tak mam. Co sie tyczy odbarczania, to wez zagladnij w Wawie do sklepu vis a vis Stegien, to jest chyba ul. Sobieskiego (nie jestem z Wawy ) Oni chyba maja. Ok, w czwartek podjadę tam ze skorupami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niwin Napisano 3 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2008 Ok, w czwartek podjadę tam ze skorupami. Wracam do tematu, bo może mnie też zainteresować (mierzyłem buty które są w 99% dobre - chodzi o ten 1% ) Czy byłeś może w tym sklepie na Stegnach i czy wiesz już, czy mają taką usługę? pozdro niwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Czy byłeś może w tym sklepie na Stegnach i czy wiesz już, czy mają taką usługę? Dziwne, ale miałem czas na parodniowe śmiganko na nartach, a nie mogę go wygospodarować żeby na stegny się wybrać. Na 100% będę tam po świętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niwin Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Zrobiłem rozeznanie we własnym zakresie. Na Stegny się nie wybrałem, bo to mi trochę nie po drodze (mieszkam i pracuję na Pradze Płd), ze to dowiedziałem się, że odbarczanie robią w serwisie na Ostrobramskiej (mniej więcej na przeciwko Media Marktu). Cena: 50 zł za punkt. Jakość usługi: nie wiem, bo w końcu zrezygnowałem - buty wziąłem w ramach rękojmi do domu na 3 dni i po dłuższych przymiarkach doszedłem do wniosku, że są odrobinę za małe (stąd też ucisk na mały palec). Odbarczanie raczej by tu nie pomogło. pozdr niwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elbrus Napisano 2 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2013 Zrobiłem odbarczanie na Ostrobramskiej. Po tygodniowym wyjeździe na narty w nowych butach Fischer Soma myślałem że wyrzuce buty. Moje kostki po każdym dniu jazdy wyglądały jak pomarańcze. Po odbarczaniu jest wszystko ok. Polecam wszystkim z problemami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kttosiek Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Odświeżę trochę temat. Czy w bielsko-białej jest jakiś godny polecenia serwis do odbarczania/szlifowania skorupy? Lub czy polecicie w Krakowie wind-sport na zakopiańskiej lub winterservice w Mogilanach (przy zakopiance). Szukam serwisu po drodze na narty. :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Szafrański, sam tam robiłem odbarczanie buta i teraz siedzi jak ulał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi