Homar Napisano 28 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2007 1.Najdziwniejsze 2.Najtrudniejsze stok/miejsce 3.Najgorsze w którym jezdziłeś na nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2007 1. Zaniedbane Pilsko 2. Ścianka z Pilska -> wyjście z czerwonego szlaku pod "lejkiem" pod miziową 3. Zaniedbane Pilsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 28 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2007 1.zjazd po dachu komórki u mojej babci!...Zima 1978 chyba?...3-4 metry śniegu 2.Nosal w kwietniu...sam lód... 3.Białka w marcu...same muldy od rana i trawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2007 1. Igielit Malta ale to nie narty to parodia 2. Stok w Bystrem k/Baligrodu... własciwie cały stok to scianka i troche wypłaszczenia 3. Małe Ciche na sylwestra... żenada kolejki po 1h 15min stania, płynący stok i banda "bandytów" którzy nie wiedzieli że na nartach da sie skręcać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 28 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2007 1.igielit- zeskok skoczni w wawie (juz teraz byłej skoczni) 2.to zalezy w jakiej kategorii - moze zjazd po ciemku o 1ej w nocy z gubałówki w stanie niekoniecznie własciwym 3. wyciagi po opieką GAT:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2007 2.to zalezy w jakiej kategorii - moze zjazd po ciemku o 1ej w nocy z gubałówki w stanie niekoniecznie własciwym hahahaha Chciałbym to zobaczyć raz po ciemku musiałem isc pod góre na krompachach bo słowaki powiedziały że nie włączą już krzesła a domki były na szczycie wtedy mi do smiechu nie było ale w 1h dalismy rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 28 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2007 1. DSD Bytom 2. Lodowisko na Nosalu i cieniutkie krawedzie:eek: 3. Tam gdzie łapke trzyma PKL(Polska Kompania Lekcewazenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gienek Napisano 29 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2007 Podobałoby mi się wyjście w Sylwestra na jakąś dużą górę. W plecaku szampan i kieliszki(ważne!). Po toascie zjazd off z pochodniami(lepsze od czołówek, no i romatyka). Zrobiliśmy raz coś takiego z żoną i synem w Koninkach na Tobołów. Niestety góra nie była duża i stok był ubity. A i tak było świetnie. Wszystkiego najlepszego z Nowym Rokiem dla tych, co w nartach widzą nie tylko sprzęt i szpan, ale coś wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 29 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2007 Ad. 1. Patrzę sobie na kamerki na stokach i dla mnie najdziwniejsze jest to, że ludziom chce się stać w takich kolejkach jak za komuny po kawę. Narciarze to naprawdę pogięty naród wiem cóś o tym bo sam mam na tym punkcie hopla. Ad. 2. Lód na FIS 11 na Chopoku na 3 ściance, ale wtedy miałem jeszcze cinkie narty i na pewno umiejętności nie takie jak dziś. Ad. 3. Najgorszy stok trudno mi powiedzieć. U nas koło Iławy taki rolnik ma górę (w sumie całkiem niezła) i wyciąg typu Groń czy jakoś tak to zwał czyli lina + listewka z wcięciem i szarpie za łapkę. Co sprytniejsi to sobie te listewkę do paska przyczepiają. Ratrak to dwóch piwożłopów z łopatami co zagarniają przetarcia a coby ich szef nie widział jak się opie....ją to chowają się za drzewkami. Raz bym zaliczył zderzenie z takim ratrakiem. Szkoda, że z tym śniegiem na północy cinko bo z tej górki można by zrobić całkiem całkiem stację. Możliwości są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 30 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2007 1. płatności tylko gotówką w Kuźnicach i na Kasprowym ( może się to teraz zmieniło ? ) 2. Paradiso ( zjazd z lodowca na Tonale ) - trasa była zamknięta, nieratrakowana, miejscami z kamieniami. Po za mną 2 wariatów. Reszta normalnych podróżowała gondolką. No dole już na wypłaszczeniu wjechałem w kałużę wody wyprodukowaną przez armatkę, dzioby poszły na dno, ja do przodu. Na szczęście ładnie się wyskoczyłem z wiązań i z połamanymi okularami dowlokłem się do dolnej stacji. 3. niewykorzystanie ogromnego potencjału Pilska i Szczyrku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2009 1.Chyba ta "przeprawa" przez tzw.Płaj na Pilsku,oraz ta alternatywna zielona trasa obok,którą się nie pojedzie,chyba że krokiem łyżwowym. 2.Chyba ta czarna,nigdy nie przygotowana trasa na Pilsku.Choć mógłbym jeszcze dodać czarną FIS na Skrzycznem,którą zaliczyłem w 3 tygodnie od pierwszego szusu na nartach w życiu.:eek:Do tego była totalna szklanka!Najpierw chciałem udusić przyjaciela,który mnie tam zabrał,później się wycofać,aż ostatecznie stylem bezstylowym zjechałem... :eek: 3.Tu jest konkurencja ,ale chyba najbardziej utkwił mi ostatnio Stożek z tymi "dobrymi" warunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 26 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2009 1. Talerzyk Płaj na Pilsku , stok Myślecinek pod Bydgoszczą 2. FIS na Skrzycznem z muldami , dla mnie hardcor 3. Ondraszek w Szczyrku , Malta w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 26 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2009 1) ??? - zawody narcirskie w chatce studenckiej Pod Potrójną (lata 80) 2) Szczyrk - Beskidek jeszcze na linijkach (ponoć mają otworzyć tę górkę ponownie ) 3) Szczyrk - Ondraszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2009 Wyniki tej nietypowej sondy,proponuję wysłać wszystkim wymienionym gestorom i poprosić o odniesienie się do jej wyników... Ciekaw jestem,czy przyniosłoby to jakiś efekt i dało do myślenia?Mamy ferie,ale jak na razie np.trasy w Szczyrku są puste. Wpisujcie jak najwięcej swoich typów,może któryś z wymienionych gestorów zajrzy tu choć przypadkiem,zawsze jest szansa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2009 1. Płaj jadący w doł 2. MdC 3.Morsko pod zawierciem bądz grabowa tez w tych rejonach :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 26 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2009 1. Paczułtowice koło Krakowa jako całośc zagadnienia 2. Taki jeden na Tuxie i taki drugi z Kronplatzu do Brunico 3. Dłuższy stoczek w ww. Paczułtowicach oraz Rokitnica w Czechach jako pomysł a tygodniowy wyjazd na narty:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 26 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2009 1. Talerzyk Płaj na Pilsku No to ja mam trase obok talerzyka Płaja:D Trasa pasuje do wszystkich kategorii! Przypominam ze na tej trasie panują warunki dostateczne!!!! Najdziwniejsza: no dziwnie po takim czyms jezdzic Najtrudniesza: jak juz nie jest dziwnie, to napewno trudno i ciezko sie jezdzi po kamieniach Najgorsza: nie trzeba chyba duzo mówic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2009 ee to i tak gitens warunki , bo chociaż głazy takie nie wystają bo juz ludzie to odgarneli przez miesiące jazdy nartami:D ja jak po tym jechałem to moja kobieta do mnie podjeżdza i mi mowi ze narty mi sie palą (było na oko jakies 3,4mm sniegu wiecej:P )a okazało sie ze tak kamienie dawały po nartach ze iskry szły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 No to ja mam trase obok talerzyka Płaja:D Trasa pasuje do wszystkich kategorii! Przypominam ze na tej trasie panują warunki dostateczne!!!! którą stroną grzałeś? prawą czy lewą...?! masakra,chyba nic "lepszego" nie zobaczymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 Panowie ja tak czytam to te wszystkie trzy kategorie kojarzą mi sie z nasza kochaną POLSKĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 ale to wygląda jak żle odśnieżona górska droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 ... Przypominam ze na tej trasie panują warunki dostateczne!!!! Może to był komunikat dla rowerzystów górskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 ale to wygląda jak żle odśnieżona górska droga Ciężko w polsce z zimie znaleźć lepiej odśnieżoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robsonek Napisano 29 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2009 1. płatności tylko gotówką w Kuźnicach i na Kasprowym ( może się to teraz zmieniło ? ) 2. Paradiso ( zjazd z lodowca na Tonale ) - trasa była zamknięta, nieratrakowana, miejscami z kamieniami. Po za mną 2 wariatów. Reszta normalnych podróżowała gondolką. No dole już na wypłaszczeniu wjechałem w kałużę wody wyprodukowaną przez armatkę, dzioby poszły na dno, ja do przodu. Na szczęście ładnie się wyskoczyłem z wiązań i z połamanymi okularami dowlokłem się do dolnej stacji. 3. niewykorzystanie ogromnego potencjału Pilska i Szczyrku. Paradiso jest zawsze nie ratrakowana bo w tym miejscu jest zbyt stromo aby mogl podejsc ratrak. Przyznaje, ze trasa robi wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banco8 Napisano 4 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2010 1. Wiele było ciekawych akcji:P 2. "Kandahar" w Ga-Pa (zwłaszcza odcinek Freier Fall - 90% nachylenia!) 3. Poznańska Malta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi