pieronn Napisano 27 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2007 Witam, Rok temu na początku kwietnia byłem w Zillertal i bylo kapitalnie! Pogoda, trasy, cała dolina wszystko na na 5+ no i oczywiście Tux!!! Teraz równiez w kwietniu chce odwiedzic austryiackie alpy, no ale mimo ze bylo świetnie, nie chce powtarzac zillertalu. Co polecacie? Co jest godne porównania? Jaki region dorównuje a moze przewyzsza Zillertal. Prosze o rady. Pozdro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldemort Napisano 27 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2007 Będzie ciężko. Bo wg mnie żaden inny go nie przewyższa. A jakie jest wasze zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2007 Jeżeli podejdziesz do Zillertal jako do całości, to będzie ciężko coś porównać, ale mam kilka propozycji: dolina Gastein, Soelden, Amade - Schladming, Zauchensee, Flachau, Skiwelt - Brixental - Wilder Kaiser - mało popularne u nas, a wspaniałe. a może coś dalej np. Lech - Zurs Nie wiem jak będzie ze śniegiem w kwietniu, ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawe Napisano 28 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2007 Dla mnie porównywalne jest Soelden razem z Hochgurgl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 2 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2008 Cześć, W kwietniu (na początku) polecam Ischgl+Galtuer. Kwater szukaj w Galtuer i w Mathon (taniej niż w Ischgl) Nie ma lodowca, ale teren o wiele większy. Po 3 sezonach w Ischgl w lutym jadę do Mayrhofen aby sobie przypomieć jak tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 2 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2008 Ja także polecam Ischgl i kwaterę w Mathon. Pareę minut samochodem a ceny za pokoje dużo niższe. Co do Lech-Zurs które zaproponował JC to naprawdę super miejsce. Byłem tam dwa razy i pewnie jeszcze kiedyś pojadę. Niestety ceny są dość wysokie bo Lech jest uznawane za jeden z najbardziej luksusowych ośrodków między innym z tego powodu że często bywają tam różni książęta itp. Niedaleko jest też bardzo znany kurort St. Anton. Warto się tam wybrać na spacer albo "shopping" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi