Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Srx 900 St / Kz12

Buszu3001

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć !! :)

mam przyjemność testować narte Firmy Wed'ze ( francuska firma )

Narty które będe miał przyjemność testowąc to WeD'ze SRX 900 ST / KZ12

i tu pojawia sie moje pytanie czy ktoś miał już przyjemność na nich jeździć i czy coś jeszcze moze mi o nich powiedzieć czego nie wiem od producenta :)

Charakterystyka nart :

SRX 900 ST / KZ12

Zaprojektowane dla dla narciarzy o zaawansowanym i zawodniczym poziomie jazdy, uprawiających slalom specjalny, ceniących precyzję i skuteczność.

Łatwość prowadzenia

Szeroki dziób zwiększa szybkość wchodzenia w skręt. Flex jednorodny.

Skuteczność

Konstr. drewniana i płyta tytanowa pozwalają na dosk. przyczepność, odbicie.

Uniwersalność taliowania

80% wąskie skręty, 20% szerokie skręty. Utajniony. Prom. skrętu. Taliow. 116/ 65/100.

Sprawność wiązania

Płytka Smartrak, Fix Salomon Z12 pozwala na mocne i regularne odbicie.

Solidność

Konstrukcja zapewnia trwałość użytkowania.

Zalety praktyczne

Ślizg racing szlifowany kamieniem.

asset_10057903.jpg

asset_10315240.jpg

cześć :))

I po testach powiem tak od serca ze w polskich warunkach nie można po kusić się o nic wiecej niż o mocna 4 dla tej nary nio chyba ze mówimy o polskich warunkach ale poza trasa ( las , itp ) narty ogólnie szybkie zwrotne i dynamiczne szybko sie rozpędzaja i super można w nich sobie śmigac....ALE niestety sa też minusy jeśli chodzi o umiejętności wymagaja dużych moje oczywiście nie sa Super Ekstra ale panowałem nad narta oczywiście były tez wywrotki :) ale to nie unikniona cześć testów hehe na trasie super trzymaja na lodzie czasem ale czasem gdzieś wpadna w poślizg za to poza trasa są średnie tona w puchu nie ścinaja muld czyli jednym słowem Narty typowo zawodnicze na trasy przygotowane wymagające dużych umiejętności narciarskich ich odpowiednikiem jest Atomic SL 9 tegoroczny model a cena 2.000 zł czyli dużo

:) :)

Nio powiem tak ze masz racje w 100 % :)

ale ja tylko to powiedziałem bo tak mi powiedział szkoleniowiec techniczne hehe

w co naprawde nie uwierzyłem i dobrze :)

Ps. wcześniej było pytanie czy to nie salomon :) teraz wiem juz ze te narty produkowane sa przez salomona ale nie wiem jak to sie stalo ze heh Wedze je sprzedaje :) takzę poprawiam swoje wcześniejszą wypowiedz