JasiuKa Napisano 23 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2007 Waham się między tymi 2 nartami, ponieważ znalazłem dobre okazje na allegro, obie narty z sezonu 06/07. Dotychczas jeździłem na Equipe 8 3V. Lubię raczej długi skręt i offroady więc narta nie była zbyt dobrze dopasowana do moich preferencji;p ale co by nie mówić jeździło się dobrze;p Którą nartę wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 24 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2007 Tornado jest szersza i mocniej taliowana przez co sprawdzi się w freerajdzie i puchu. Ja sam poleciłbym V12, słyszałem bardzo dużo dobrych opinii o tej narcie. W sezonie 06/07 jeździła na nich czołówka w skicross-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2007 Cześć, narty totalnie nieporównywalne. Jeździłem na crossm10, a kupiłem zeszłorocznego Xwinga10. Czemu? Xwing jest przyjaźniejszą i bardziej wszechstronną nartą. Crossmax służy tylko do zapierda14nia w dół. XWingiem pojedziesz wszędzie (może poza mega lodem) i ubawisz się po pachy Naprawdę świetna narta i chyba mój osobiście najlepszy zakup życiowy. Z tego co obiło mi się o uszy to tegoroczne Tornadno = zeszłoroczny XW10 (porównaj wymiary narty). Salomon podmienił nazwy zeszłoroczne i skrócił szerokośc grupy Xwing. Wybrali modele najpopularniejsze w zeszłym roku spryciarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JasiuKa Napisano 24 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2007 Hmm to mi zabiliście ćwieka;p ale dzięki za odp. przynajmniej mam wizję tych nart bo przyznam że totalnie się pogubiłem, która jest do czego;p Bo z jednej strony lubię "zapierd******" w dół z skokami. A z drugiej strony puch też jest genialny. Którą nartą lepiej by się pojechało w np. gigancie? PS. No i chyba problem rozwiązał się sam... Nie ma Tornado 170 cm, 162 jest chyba jednak trochę za krótka jak na moje 178 cm wzrostu(jeszcze może coś urosnę;p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2007 Na crossmaxie nie pojedziesz w puchu tak jak na XW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JasiuKa Napisano 24 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2007 No w sumie masz rację, ale chyba jednak wybiorę V12, bo 162 cm X-wingów to jednak za krótkie, nie lubię zbyt krótkich nart;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2007 Ja mam 164 i chyba kupiłem za długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JasiuKa Napisano 24 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2007 Jak myślicie V12 przy moich 178 cm i 62kg jakiej długości powinny być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 27 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2009 mysiauek jakiej długości masz tego xwinga i przy jakich paramterach? myślę o tej narcie jako o drugiej po slalomce. zastanawia mnie tylko jej wymiar przy moich 178/84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2009 (edytowane) mysiauek jakiej długości masz tego xwinga i przy jakich paramterach? myślę o tej narcie jako o drugiej po slalomce. zastanawia mnie tylko jej wymiar przy moich 178/84 164cm - 171/70-75kg Komus wysokiemu ostatnio doradzałem na forum i też kupił 164cm i jest megazadowlony - poszukaj po postach. Przyjedź w sobotę na Rusin-Ski to pojedziesz na moich Blastach CMaxy na pewno conajmniej 170cm (chociaż 164 w moim przypadku też super ciągnęły:)). Takie mialem XW: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1617&id_modelu=2000 A takie mam : http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1617&id_modelu=1998 Edytowane 27 Luty 2009 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 27 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2009 Tornado i minimalna długość to 164 cm:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 27 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2009 no własnie tornado. szczerze myślę o 170 skoro slaloma mam 165:) mysiek dzięki za ofertę na rusin ski ale tym razem nie skorzystam, bo ekipa już mi się zabukowała na krynicę na cały weekend, a ciężko by im było wytłumaczyć ciąganie po całym podhalu - no chyba, że w poszukiwaniu śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2009 no własnie tornado. szczerze myślę o 170 skoro slaloma mam 165:) mysiek dzięki za ofertę na rusin ski ale tym razem nie skorzystam, bo ekipa już mi się zabukowała na krynicę na cały weekend, a ciężko by im było wytłumaczyć ciąganie po całym podhalu - no chyba, że w poszukiwaniu śniegu Szkoda bo fajna ekipa "skionline equipe" będzie . Tym bardziej, że z tego co pisał Bończa to Rusin-Ski ma wypozyczalnie z X-Wingami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 27 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2009 (edytowane) Jak myślicie V12 przy moich 178 cm i 62kg jakiej długości powinny być? ja mam V12 178 cm , a ważę ok. 93kg:eek: i mam 186cm wzrostu.Dla mnie ta narta jest idealna do zapierniczania dłuższymi gigantowymi skretami:) o kurna... odpowiedziałem na post z grudnia 2007 :) , no ale może przyda się komś takie info Edytowane 27 Luty 2009 przez aklim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 Spoko, to coś jest z datami do ...niczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi