Boogie Napisano 23 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2007 Jak wiecie nosze się z zamiarem dokupienia czegoś do garderoby no i polepszenia wygody na stoku. Dzisiaj przejeżdzałem obok decatlonu i wstąpiłem na chwilę by obejżeć kurtki i natknołem się na to http://allegro.pl/item283865406_kurtka_narciarska_wed_ze_d_quechua_srx_800_new_.html podobne to do softshella cienkie skrojone by leżało przy ciele oraz kończy się w pasie, tylko pytanie 499zl za kurtkę w decatlonie to troche dużo, może ktoś miał styczność z tymi produktami albo może zaproponować coś w zbliżonej cenie? http://allegro.pl/item287123013_kurtka_meska_killtec_avenir_czarna_l_nowa_.html może ktoś mi coś powie o firmie killtec??:] chodzi mi właśnie o kurtkę takiego typu jak ta skrojona by przylegać i by kończyla się w pasie, nie gruba nie taki puch, w razie czegoś można by założyć pod spód polar i żeby bylo cieplo. Ogólnie by była dopasowana do sylwetki teraz pytanie do ludzi którzy używają produktów marki SIDAS i mieli styczność ze sklepem windsport w KrK, głownie pytanie to kieruję do JC bo chyba kiedyś mowił że jeździ z wkładkami tej firmy. Jak one się sprawują, ?? jaki model posiadasz/posiadacie, i czy w windsporcie potrafią dopasowac buta do nogi:) chodzi mi o buta środkowego i skorupę, bo mialem skręconą dośc poważnie kostkę i teraz jak byłem ostatnio na narciszach to potwornie gniecie aż odbiera chęć do jazdy:( no i pytanie na koniec ile taka zabawa tam kosztuje jeżeli ktoś wie:) acha moje buty to head RS100 superheat3 z sezonu 04/05 z góry dziękuje za odpowiedzi i serdeczną pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 25 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2007 No to "troche" Ci pomoge bo w czwartek jade do krk po kurtke i akurat po Killteca moj rodziciel w tym jezdzi i sobie strasznie chwali używa levela 10 a modelu nie pamietam bardzo dobrze dopasowana kurtka i co najważniejsze krótka i bardzo ciepła - w cieplejsze dni jezdzi w stormbloxie Reuscha ja znalazłem u siebie na wiosce również Killteca lvl 10 model Clayton jak dla mnie super i cena również przystępna z tym że rozmiaru "L" - brak ;( dlatego robie expedycje... co do tej pierwszej kurtki co zapodałes link to nie wiem co to wogole aaa i co to "Decatlon"?? wkładek do butów nie używam - to nie pomoge Drugi link mi sie nie otwiera nie wiem co tam jest... a jesli szukasz fajnej kurtki to rozglądnij sie za Hannahem - czesi w tym roku uszyli b.ładne kurtki i oczywiscie killtec o którym pisałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2007 teraz sie powinna otwierać zobacz:] to jest killtec bodajże LVL 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 25 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2007 Kurtka - wizualnie ładna ale poszukał bym jakiegos levela 10 bo membrana - 5000 to wg ciut za mało, ale wybór należy do ciebie, ja np teraz jeżdze w Dascencie na którym nigdzie nawet nie pisze jaka ma membrane i żyje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2007 poszukam poszukam lvl 10 zaraz zaczne poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 26 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2007 Ja także polecam kurtki Killteca. Mam jedną i jestem z niej bardzo zadowolony. Ma pełno kieszeni z takimi bajerami jak szmatka do okularów czy linka na akcesoria lub skipass. Fajną sprawą jest kominiarka ukryta w wewnątrz z tyłu dzięki czemu możemy bez rozbierania się w mgnieniu oka założyć ją na głowę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2007 to jednak sie przekonalem, jutro jadę coś poszukać dzięki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 28 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2007 no ja wczoraj zakupiłem w krakówku killteca lvl 10 model Clayton i chciałem zauważyc że jesli chodzi o dostepnosc tego (modeli męskich kilteca) to strasznie mało tego w krakowie "mejbi" dlatego że jest okress po swiąteczny i wszystko wykupili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2007 hehe tez chciałem claytona w katowicach oglądałem ale były za małe na mnie chyba poczekam, przejeżdze teraz w tej co mam a po sezonie coś kupie bo przecież wogole przebrane tak ze masakra:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushmill Napisano 7 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2008 cena wkładek SIDAS to ok. 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubymisiek Napisano 8 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2008 W Windsporcie dobrze odbarczaja buty. Jak Cię gniecie w kostce to mogą cos z tym zrobić. Jeśli chodzi o SIDAS-y to faktycznie lepiej się mi układa pięta i podbicie ale przy dłuższej jeździe gniotą mnie z przodu pod poduszkami stóp. Ta część formowalna jest dość twarda. Ale to subiektywne odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Jeżeli chodzi o kurtki, jest kilka firm robiących dość dobre produkty, np MaierSport (choć tu membranki sa trochę słabe bo m`tex ma jak się nie mylę 5000/5000) - wykonane bardzo dobrze, lekkie a zarazem dobrze trzymają ciepło. Kolejna firma to wspomniany Kiltec - w miarę niedrogie a dobrze "wyposażone" jak na swoją cenę. Jeżeli szukasz czegoś z wyższej półki a niekoniecznie tegorocznego może zeszłoroczne modele Colmara, w sklepie w Rybniku są już przeceny do 60% na modele 05/06, 06/07, 07/08 za 700 zł można kupic niezła kurtkę z Plassmaterialu czy Streachu o niezłych parametrach, sam się przymierzam do jednej No i mniej znana firma to Halti (posiadam przejściówke z podpinką polarowa która w cieplejsze jak i nawet trochę zimniejsze dni sprawdza się rewelacyjnie, membrana 15000/10000). Odnośnie pierwszego produktu moim zdaniem jest przepłacony, można kupić dobry softshell za mniejsze pieniądze o nawet lepszych parametrach. To tyle .. życzę udanego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hiv Napisano 1 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2008 Pewnie wątek już nieaktualny bo pytający już kupił kurteczkę ale ja równiez polecam Killteca. Co prawda z żonką mamy modele z serii level3 ale dla nas są na razie całkowicie wystarjące. Modele level5 lub 10 mają lepszą membrankę i kilka bajerów typu niżej wspomniana kominiarka etc. Jesteśmy jednak bardzo z nich zadowoleni i polecamy serdecznie choć faktycznie ciężko z ich dostępnością. W sklepach pojawiają się tylko podjedyncze modele więc trzeba troszkę poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 2 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2008 [ teraz pytanie do ludzi którzy używają produktów marki SIDAS i mieli styczność ze sklepem windsport w KrK, głownie pytanie to kieruję do JC bo chyba kiedyś mowił że jeździ z wkładkami tej firmy. Jak one się sprawują, ?? jaki model posiadasz/posiadacie, i czy w windsporcie potrafią dopasowac buta do nogi:) chodzi mi o buta środkowego i skorupę, bo mialem skręconą dośc poważnie kostkę i teraz jak byłem ostatnio na narciszach to potwornie gniecie aż odbiera chęć do jazdy:( no i pytanie na koniec ile taka zabawa tam kosztuje jeżeli ktoś wie:) acha moje buty to head RS100 superheat3 z sezonu 04/05 z góry dziękuje za odpowiedzi i serdeczną pomoc:) Wkładek SIDASA używam od kilku lat , model CUSTOM , formowane na gorąco na aparacie podciśnieniowym . Czy warto ? W moim przypadku użycie indywidualnie wykonanych wkładek to nic nowego , używałem przedtem innych wykonanych przez pracownię ortopdyczną wg moich wskazówek . Te SIDASA są na pewno lepsze , sztywniejsze i trwalsze . Poprawę komfortu oceniam na 30 % in plus , polepszenie szybkości przekazywania impulsów - podobnie . Ważne jest aby wkładki preparował fachowiec a nie ledwo przyuczony młodzian . Po wygrzaniu i uformowaniu należy przykleić i doszlifować tzw stabilizator , często "fachowcy " zapominają o tym b.ważnym punkcie . Koszt to jeśli dobrze pamiętam 280 zl . Usunięcie gniotących miejsc w bucie jest oczywiście możliwe . Najlepiej sprawdza się wyfrezowanie skorupy od wewnątrz , odbarczanie na gorąco daje często nietrwały efekt . W jakim konkretnie miejscu buty gniotą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi