JC Napisano 24 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 Val Gardena! PS W Livigno tez byłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawe Napisano 24 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego na jakie warunki się trafi, czy jest słońce czy sypie śnieg i różne miejsca mogą nam się różnie prezentować i możemy mieć różne odczucia. Bo nawet jakiś polski czy czeski ośrodek przy super pogodzie i małej ilości ludzi (marzenia? ) może być atrakcyjny. A w Livigno byłem w pięknym słońcu, a mimo to uważam, że jest pare lepszych miejsc w Austrii. Zillertal, Soelden, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 24 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 Val Gardena , Alta Badia , a w Livigno też byłem. Saalbach Leogang bardzo porównywalne. Val Gardena jednak to nr 1.Przed wyjazdem w dolomity do Gardeny nr 1 było oczywiscia Livigno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 24 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego na jakie warunki się trafi, czy jest słońce czy sypie śnieg i różne miejsca mogą nam się różnie prezentować i możemy mieć różne odczucia. Bo nawet jakiś polski czy czeski ośrodek przy super pogodzie i małej ilości ludzi (marzenia? ) może być atrakcyjny. A w Livigno byłem w pięknym słońcu, a mimo to uważam, że jest pare lepszych miejsc w Austrii. Zillertal, Soelden, itp No właśnie,jakbyś trafił najpierw na gigantyczny korek do tunelu,a potem przez tydzień opady śniegu i mgły przez tydzień to Livigno nie byłoby już takie THE BEST.Dlatego wszystkie dywagacje na temat lepszości pewnych ośrodków nad innymi to lanie wody.Oczywiście prawdopodobieństwo ładnej pogody-co jest według mnie jakieś 70% zadowolenia z pobytu-jest dużo większe we Włoszech po południowej stronie Alp niż w Austrii.No i ludzie:D jak jest fajne towarzystwo to i kiepska pogodę da się przeżyć. Moje THE BEST; 1 Soelden+Hochgurgl,Obergurgl 2 Val Gardena 3 Val di Fiemme(za pogodę i ludzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Przebudowa strony Livigno Jak w tytule. Wreszcie chodzi galeria z fotkami - bardzo ładne i filmiki również. http://www.skipasslivigno.com/deu/photoalbum/photoalbum.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Poza dojazdem pobyt w Livigno wspaniale wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 mam w planach jechać w tym roku do livigno marzec-kwiecien i nie wiem czy to nie za poźno będzie;d ja byłem w tym okresie na Maso Corto a jak sie póżniej okazało w tym samym okresie znajomi byli w Livigno...nie mam żadnej fotki,ale oglądałem ich krótki filmik...waruny super,stoki jak stół....to bardzo fajna stacja...i strefa bezcłowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 ja byłem w tym okresie na Maso Corto a jak sie póżniej okazało w tym samym okresie znajomi byli w Livigno...nie mam żadnej fotki,ale oglądałem ich krótki filmik...waruny super,stoki jak stół....to bardzo fajna stacja...i strefa bezcłowa:) Ja wybieram się w Lutym, jeszcze tam nie byłem. Ale mój najwierniejszy kolega nartownik jeździ tam już chyba 4 lata co roku. Trza z nim teraz sie wybrać. Chyba wezmę rodzinkę, bo z tego co na tej stronie to maluch i żonusia będą mieli co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Ja wybieram się w Lutym, jeszcze tam nie byłem. Ale mój najwierniejszy kolega nartownik jeździ tam już chyba 4 lata co roku. Trza z nim teraz sie wybrać. Chyba wezmę rodzinkę, bo z tego co na tej stronie to maluch i żonusia będą mieli co robić. co mi opowiadali znajomki(byli z jednym dzieckiem)to trasy są bardzo ładnie utrzymane i stopien trudności powiedziałbym rodzinny...nie wykluczam odwiedzić tego miejsca,ale w tym sezonie jadę na Austrię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Poza dojazdem pobyt w Livigno wspaniale wspominam nie tylko ty ja też choć pojechałem tam jak było po -20 stopni ale napawde bombowe miejsce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Moim zdaniem z Monachium lepiej autostradą przez Innsbruck i dalej Landeck i jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kedaR Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 (edytowane) Witam Jade w tym roku od 13 grudnia do livigno (free ski). Jaki to jest karnet? Tylko na Livigno czy rowniez na oscienne miejscowosci, tak jak to jest w folgarida marilleva ? Czy duzo jest orczykow w Livigno? I jeszcze jedno: Czy ktos kupowal (albo sie interesowal) jakis sprzet elektroniczny w Livigno? Jest duzo taniej ? Chce kupic kamere i sie zastanawiam, czy zakupic ja juz teraz, czy kupic w Livigno. Bylbym wdzieczny za odpowiedz Pozdraiwam Edytowane 21 Listopad 2008 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 I jeszcze jedno: Czy ktos kupowal (albo sie interesowal) jakis sprzet elektroniczny w Livigno? Jest duzo taniej ? Chce kupic kamere i sie zastanawiam, czy zakupic ja juz teraz, czy kupic w Livigno. Bylbym wdzieczny za odpowiedz Pozdraiwam Zapomnij! Ja byłem w lutym i rozglądałem się za aparatami fotograficzny i... ceny w sklepach wyższe niż u nas na allegro! Nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 tam bimberek tani 2L za 3E rozrabiając 2;1 to wychodzi hmmm niezla popijawa:D, a i okulary są tam tanie ja ray beny kupilem za 50E u nas w przeliczeniu na zlotowki ok 600:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Apartamenty Jakby ktoś miał sprawdzone apartamenty w pobliżu Carosello za dobre pieniążki to bardzo mile widziane namiary. Nie żeby mi sie nie chciało szukać, ale sami wiecie jak doświadczalnie a nie wirtualnie sprawdzone to prawie pewnik. Dzięki z góry za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 tam bimberek tani 2L za 3E rozrabiając 2;1 to wychodzi hmmm niezla popijawa:D, a i okulary są tam tanie ja ray beny kupilem za 50E u nas w przeliczeniu na zlotowki ok 600:) A co Ty z tym pijaństwem! Sprzęt fotograficzny w tych samych cenach co u nas w sklepach!!! :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 no zartuje przecież ja i tak abstynentem jestem zależy jaki sprzęt akurat ale idzie trafić zdecydowanie taniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 (edytowane) Sprzęt fotograficzny w tych samych cenach co u nas w sklepach!!! :eek: Często słyszę od ludzi jako jeden z poważniejszych argumentów dlaczego do Livigno?? pada odpowiedź że paliwo tańsze, tylko chyba nikt nie policzy że to raptem kilkadziesiąt zł oszczędności na zbiorniku. Edytowane 21 Listopad 2008 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 no zartuje przecież ja i tak abstynentem jestem zależy jaki sprzęt akurat ale idzie trafić zdecydowanie taniej:) Ja porównałam kilka aparatów, obiektywów i kart pamięci, w kilku sklepach i ... w żadnym nie było taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 A ja jezdze do Livigno, bo tam ladnie. Blisko do Bormio, Stnaa Kaśki, Isolacci, St. Moritz. I tak w ogole..... A ze litr Absoluta tanszy niz w Polsce - to tylko cieszy i grzech bylby nie zakupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 A ja jezdze do Livigno, bo tam ladnie. Blisko do Bormio, Stnaa Kaśki, Isolacci, St. Moritz. I tak w ogole..... A ze litr Absoluta tanszy niz w Polsce - to tylko cieszy i grzech bylby nie zakupic podzielam twe zdanie Robercie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Blisko do Bormio, Stnaa Kaśki, Isolacci, Wg mnie to najwieksze zalety livigno a o absolucie pisać nie bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 24 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2008 Bardzo duże prawdopodobieństwo słońca. Kolega, ten co tam stale jeździ to mówi, że wg statystyk Livigno jest na drugim miejscu pod wzgl dni słonecznych w kurortach alpejskich. Pierwszego miejsca.....nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 24 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2008 Pierwszego miejsca.....nie znam. St Moritz - 322 dni sloneczne w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
centurio Napisano 25 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2008 cześć, czy ktoś orientuje się w cenach wypożycznia nart w livigno na tydzien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi