Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

nie wiem jakie narty wybrać...

jarosss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam 17 lat, 182cm wzrostu i ważę ok 65 kg. W tym sezonie chcę zrobić kurs kwalifikacyjny i kurs na pomocnika instruktora.

Jakie rodzaj nart najlepiej wybrać ? Race ?

JA mam tyle samo lat, wagi i o centa mniej wzrostu ;) napisz cos wiecej o sobie, ile lat na nartach itd a co do kursów to bardzo ciekawy plan 3 tygodnie na kursach + zawody regionalne + egzamin regionalny ;)... jesli nie jezdzisz na zawody to ja bym nie brał race ale napisz od ilu lat jezdzisz i na jakim poziomie to CI pomoge ;)

hmmm ... na nartach jeżdżę 4 lata, a swoje umiejętności wg podanej na forum skali oceniam na 7

od 26-31 grudnia br. mam kurs kwalifikacyjny i jak wszystko pójdzie OK to w ferie robie pomocnika ;)

Co do zawodów to mam zamiar brać udział tylko w tych co trzeba czyli regionalne

Jako że nie mam zbyt dużo kasy to postanowiłem na allegro trochę poszukać w używanych i znalazłem m.in takie:

- BLIZZARD x-cross Ti

- BLiZZARD CMX PRO 06/07

- ELAN SPEEDWAVE 10 06/07

- HEAD i SL

- SALOMON STREETREACER 8

Co o tym sądzisz/sądzicie ? :D

Ja mam Fishery Worldcup RC4 SC 06.07 i jestem bardzo zadowolony. W tym roku zrobiłem na nich "kwalifikanta", (i raczej więcej w tym roku się nie uda bo sesja:( ) ale jeśli chodzi o wzrost i wagę to taka sama jak Twoja. Brałbym jakieś Blizzardy bo dużo na nich wyjeździłem jak dla mnie nie są ani za miękkie ani za twarde. Ale tak naprawdę to radziłbym pójść do wypożyczalni i przetestować kilka par.

Pozdrawiam

hmmm ... na nartach jeżdżę 4 lata, a swoje umiejętności wg podanej na forum skali oceniam na 7

od 26-31 grudnia br. mam kurs kwalifikacyjny i jak wszystko pójdzie OK to w ferie robie pomocnika ;)

Co do zawodów to mam zamiar brać udział tylko w tych co trzeba czyli regionalne

Jako że nie mam zbyt dużo kasy to postanowiłem na allegro trochę poszukać w używanych i znalazłem m.in takie:

- BLIZZARD x-cross Ti

- BLiZZARD CMX PRO 06/07

- ELAN SPEEDWAVE 10 06/07

- HEAD i SL

- SALOMON STREETREACER 8

Co o tym sądzisz/sądzicie ? :D

4 lata - 7 ? ja jezdze 10 i mam 8 ale to jest nie ważne, Head iSl to swietna narta z tym że to najtwardsza slalomka w klasie wiec po czterech latach jazdy odstawił bym ją na "potem", na elanie nigdy nie jezdziłem - na żadnym i nigdy sie nie interesowałem tą marką wiec nic Ci o nich nie powiem, za to jezdziłęm dosc sporo na Streetach 8 i to dobra lub bardzo dobra narta - w zależnosci od tego z którego sezonu ;D ja jezdziłem na tej dobrej i była wporządku - tylko giganta na niej to sie srednio jedzie ale skoro oprucz zawodów reg i pozniejszego ewentualnego giganta podczas egzaminu reg. nie startujesz to nie powinno Ci to przeszkadac. Miałem swojego czasu 3x CMX do sprzedania i jedne testowałem jak dla mnie to taka bezbarwna narta - nie moge jej nic zażucic ale zalet dla mnie też nie miała moja opinia: ja na twoim miejscu poszukałbym jeszcze czegoś :D a jak to maja byc któres z tych to wybrał bym salomona.

homar,

musisz brachu przyjac z samego rachunku prawdopodobienstwa (moze tez troche genetyki), ze mogl sie ktos zdolniejszy od Ciebie urodzic ;)

do tego w gornej czesci skali to kazdy "punkcik" moze robic juz wiecej niz 2 w dolnej,

sorry, ze niezupelnie w temacie, ale tak mnie cos przed snem naszlo :)

pozdr.

moja opinia: ja na twoim miejscu poszukałbym jeszcze czegoś :D a jak to maja byc któres z tych to wybrał bym salomona.

A co powiesz o Fischer RC4 Race SC 05/06, Fischer RC4 Worldcup 05/06, Fischer RX9 06/07 albo jeszcze Fischer AMC 76?

Ten salomon jest na aukcji: http://www.allegro.pl/item284016504__narty_salomon_streetreacer_8_.html

jest to właściwie model Streetreacer 800, w necie znalazłem że jest to wersja rental...

A co długości to chyba w okolicach 165 ?

Witaj wiec tak no to torche poskakałes po tych modelach troche wiec tak jesli chodzi o fischera to ja od 04/05 jezdziłem na wszystkich aktualnie mam zeszłorocznego :( jeszcze :( noo wiec ten 05/06 nie był zły - ale ten flowflexowy jessst duzo lepszy, ale na twoim miejscu poszukałbym rx8 z sezonu 05/06 skoro nie startujesz - narta zbudowana "podobnie" o takim samym taliowaniu jak Wc a nieco łagodniejsza więc mysle że dasz jej rade, poszukaj na allegro jest tego pare w swojej kwocie cos znajdziesz a amc 76 to mniej wszechstronna narta od rx8 chyba że lubisz tez troche freeridu. Rejsa esce zostawiamy bo to grupa - race ;) Miłego kursowania :D