fanatyk Napisano 13 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2007 Chyba wybiorę się tam w weekend. Był ktoś z Was tam?? Strasznie boję się kolejek. Jak myslicie jak bedzie tam w weekend?? Na stronie jest napisanie, że jutro ruszją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 13 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2007 Byłem w zeszłą niedzielę,trochę wiało ale dało się jezdzić,stok nieźle przygotowany i 0/zero/kolejek.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2007 I o to chodzi! Noclegi zarezerwowane. Jutro po pracy start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2007 Słowacja zaliczona. Świetne warunki. Polecam tą górkę. ZERO kolejek. Nigdy i nigdzie nie wyjeździłem się tak w weekend. Noclegi 25 zł w b.dobrych warunkach. Stacja będzie się rozwijać. Już została podjęta decyzja o rozbudowie ośrodka o krzesełkko na szczyt Salatin 2050 m!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juhas Napisano 18 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2007 Również polecam. Jeżdżę tam co 2 tygodnie z "Antałkiem" również w ten czwartek, i 0 kolejek, najdłużej stałem chyba 4 minuty bo krzesło coś się popsuło;) . Zresztą ta stacja to chyba jedna z najmniej uczęszczanych a dodatkowo blisko granicy. PS: No tylko jakby jeszcze na górze walnęli jakąś większą ( niż teraz) budę z jedzeniem i piciem to by było w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 30 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2008 rozbudowa osrodka Słowacja zaliczona. Świetne warunki. Polecam tą górkę. ZERO kolejek. Nigdy i nigdzie nie wyjeździłem się tak w weekend. Noclegi 25 zł w b.dobrych warunkach. Stacja będzie się rozwijać. Już została podjęta decyzja o rozbudowie ośrodka o krzesełkko na szczyt Salatin 2050 m!! Znam te okolice jak własną kieszeń, na spalenej jeździłem wielokrotnie. Ostatnio byłem tam początkiem stycznia. Skąd masz info o nowej sedlaczce na salatin? i kiedy bedą to robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 Czy macie jakiś namiar na nocleg w pobliżu zverovka/spalena? Próbowałem dzisiaj zarezerwować miejsce w hotelu Tatrawest, ale niestety nie ma już miejsc na ten weekend Przejżałem kilka prywatnych kwater, na zdjęciach nawet spoko ale wiecie jak to jest... Gdyby ktoś miał jakieś sprawdzone miejscówki byłbym wdzięczny za info Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 Jakie Rohace,jaka Spalena? Na Harendę marsz!:D Skier co jest z Tobą?:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 nic się nie martw Figo w sobotę oczywiście harenda!!! dopiero wieczorkiem chciałem pojechać na słowację, znaleźć jakąś metę i od rana sobie pośmigać na rohacach. Chcę tylko coś wcześniej zarezerwować żeby potem po nocy się nie krzątać z pensjonatu do pensjonatu i szukać jakiegoś spania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 Ze dwa lata temu byłam w Zubercu, trafiła się nam bardzo przyjemna kwatera w pensjonacie Anna po drodze na Rohacze - taki mały zielony domek, jadąc pod górę, po prawej stronie, już na końcu Zuberca, niedaleko przed hotelem Tatrawest. Było tam czyściutko, nowiutkie łazienki, sympatycznie, możliwość wyżywienia (pyszne żarełko, w olbrzymich ilościach). Niestety gdzieś wtryniłam wizytówkę, i nie mobgę znaleźć jednoznacznie tego domku w necie - nie ma samodzielnej strony, a zdjęcie pojawia się na stronach z wycieczkami zorganizowanymi, więc obawiam się, że mają pozajmowane. Przez eliminacją doszłam, że jest prawdopodobne, że namiar do nich to: Penzión Anna Roháčska 498, 027 32 Zuberec Tel: 00421 43 5395 362 Tel. kom.: 00421 908 253 476, 0908 252 164 Można zadzwonić i spytać, czy to ten mały zielony domek? Poza tym byłam w chacie Zwerowka: Chata Zverovka Zverovka 375, 027 32 Zverovka Tel: 00421 (0) 43 5395 106 Fax: 00421 (0) 43 5395 327 Tel. kom.: 00421 (0) 905 973 201 Jak to w obiekcie typu schronisko, najgorsze, że łazienki wspólne, i oblężone, ale za to jaki punkt! No, i w hotelu Primula zwykleda się znaleźć miejsce, od pokoi z łazienkami do taniutkich, z łaz. na korytarzu: Hotel Primula 027 32 Zuberec Tel 00421 (0) 43 5395 001 Fax. 00421 (0) 43 5395 179 Tel. kom.: 00421 (0) 903 554 229 Pozdrawiam Maria PS A ja klnę w żywy kamień, bo ani Harenda, ani Rohacze, ani nic - durny uraz kręgosłupa - zwyczajnie z przeforsowania, żaden wypadek. Ech! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 PS A ja klnę w żywy kamień, bo ani Harenda, ani Rohacze, ani nic - durny uraz kręgosłupa - zwyczajnie z przeforsowania, żaden wypadek. Ech! Mnie wczoraj nastawiali krąg w odcinku szyjnym I jeden mięsień mam coś nie bardzo i chyba teraz to już go tylko szpilką potraktują. Ale w moim przypadku to nic aż tak poważnego. Chociaż ortopeda zaleca lekką rehabilitację. O nartach jeszcze mu nie mówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 Mnie wczoraj nastawiali krąg w odcinku szyjnym I jeden mięsień mam coś nie bardzo i chyba teraz to już go tylko szpilką potraktują. Ale w moim przypadku to nic aż tak poważnego. Chociaż ortopeda zaleca lekką rehabilitację. O nartach jeszcze mu nie mówiłem. Współczuję, nastawianie kręgu i "nic poważnego", no, no! Mnie chyba nie trzeba będzie nawet nastawiać - okaże się jak będą zdjęcia (hmm, wolałabym zdjęcia innego typu...). A o nartach powiedziałam, pan doktor pokręcił głową i kazał mi się wstrzymać do marca... No, ale w marcu to dopiero zaczyna się prawdziwa jazda. Trzeba być dobrej myśli:) ! PS Może ktoś wie, co ma być z tym krzesłem na Salatin? Byłoby byczo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Czy macie jakiś namiar na nocleg w pobliżu zverovka/spalena? Próbowałem dzisiaj zarezerwować miejsce w hotelu Tatrawest, ale niestety nie ma już miejsc na ten weekend Przejżałem kilka prywatnych kwater, na zdjęciach nawet spoko ale wiecie jak to jest... Gdyby ktoś miał jakieś sprawdzone miejscówki byłbym wdzięczny za info Pozdrawiam Michał czeee.. ja byłem w styczniu tu: http://www.rohace.sk/objektpl.php3?nazov=SP014 nie ma łazienek w pokojach, ale czysciutko, sympatycznie, wyposażona full wypas kuchnia. Do najlepszej restauracji w Zubercu 300m. Polecam jako wersje eko, ja płaciłęm 250SK za os/noc. mozesz jeszcze też spojrzeć na to, podobno jest dobrze, znajomi polecili: http://www.inter-net.sk/harmata/ -też bez łazienek w pokojach. ps. no i co z tą sedlaczką na Salatin ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Maria PS A ja klnę w żywy kamień, bo ani Harenda, ani Rohacze, ani nic - durny uraz kręgosłupa - zwyczajnie z przeforsowania, żaden wypadek. Ech! właśnie 16 lutego na Harendzie otwierają centrum rehabilatacji kręgosłupa zapraszamy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 właśnie 16 lutego na Harendzie otwierają centrum rehabilatacji kręgosłupa zapraszamy:D Wiem i dlatego się wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Znam te okolice jak własną kieszeń, na spalenej jeździłem wielokrotnie. Ostatnio byłem tam początkiem stycznia. Skąd masz info o nowej sedlaczce na salatin? i kiedy bedą to robić? Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Wiem, że info trochę spóźnione, ale zawsze... Informację takie moż znależć na necie np: http://www.novinyorava.sk/?act=show&c_id=7787 Informację potwierdził mi rónież facecik u którego spaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Maria i Frytowski - Dziękuję bardzo za pomoc i namiary na noclegi. Obdzwoniłem i znalazłem Serdecznie pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Wiem, że info trochę spóźnione, ale zawsze... Informację takie moż znależć na necie np: http://www.novinyorava.sk/?act=show&c_id=7787 Informację potwierdził mi rónież facecik u którego spaliśmy. dzieki za link, cóż... z tego co zrozumiałem ten tekst to decyzja nie zapadła, jest pomysł ale oczywiscie ochrona przyrody.. itd.. rozważają wybudowanie nowej kolejki i trasy z Salitina ale jest wiele wątpliwosci. Z tekstu wynika jedynie ze została podjęta decyzja o wybudowanu jakiegoś nowego krzesełka na już istniejącej trasie oraz rozbudowie parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trysil Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Hello, a powiedzcie proszę troszkę więcej o tej Zverovce? Czy dobrze widzę na ich stronce, że tam wyciągi wyłącznie orczykowe lub talerzykowe? Szukam fajnego miejsca na weekend w Słowacji ino blisko granicy bo mam i tak daleko do gór! Dla miłośników Harendy, byłam, jeździłam, świetna górka no ale ile można zjeżdżać jedną trasą góra-dół, góra-dół? Velka Raca też zaliczona ale jakoś nie najfajniej mi tam się jeździło bo akurat dużo ludzi było i fatalnie oblodzone stoki. Pozdrawiam, Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Hello, a powiedzcie proszę troszkę więcej o tej Zverovce? Czy dobrze widzę na ich stronce, że tam wyciągi wyłącznie orczykowe lub talerzykowe? Szukam fajnego miejsca na weekend w Słowacji ino blisko granicy bo mam i tak daleko do gór! Dla miłośników Harendy, byłam, jeździłam, świetna górka no ale ile można zjeżdżać jedną trasą góra-dół, góra-dół? Velka Raca też zaliczona ale jakoś nie najfajniej mi tam się jeździło bo akurat dużo ludzi było i fatalnie oblodzone stoki. Pozdrawiam, Ewa Cóż.. Ośrodek jest nie za wielki, 3 talerzyki (pamietające czasy sekretarza Husaka - tatrapoma) z czego jeden własciwie to taka ośla łaczka jeden łacznikowy i jeden wyżej zlokalizowany na którym można troche pojeździć. Jest też stosunkowo nowe krzesełko 4osobowe, dość długie ale koszmarnie powolne, można zdechnąć z nudów. Do jeżdzenia nadaje sie jedna czerwona trasa oraz biegnąca po sądziedzku, łagodniej - niebieska. Czerwona jest urozmaicona i całkiem ciekawa, problem w tym że aby na niej pojeździć po całej długosci to trzeba niestety korzystać z tego ślamazarnego krzesełka. Jest też odcinek czarny ale jest dość makabryczny;) nigdy go nie przygotowują, totalny żywioł. Poogladaj sobie mapke to sie zorientujesz http://www.holidayinfo.sk/img.cgi?image=2058. Zaletami ośrodka sa: połozenie - piekne widoki na tatry zachodnie, wysokość i północny stok - warunki sniegowe dobrze sie trzymają ..i w ogóle to miło tam jest wypasu nie ma, ale sympatycznie, ja tam lubie jeździć bardziej z sentymentu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trysil Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Ło.... jaka fajna mapka, dzięki ale faktycznie, położenie piękne chociaż tras niezbyt wiele. Chyba jednak raz to warto by się tam wybrać. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 pewnie że warto moze nawet nie raz, byle nie na długo w jednym ciągu bo po 2-3 dniach mozna mieć dosyć tej jednej górki i wtedy niebezpiecznie dla urozmaicenia pobytu rośnie spożycie trunków (które skądinnąd mają niebezpiecznie przystępne ceny.. hehe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Ło.... jaka fajna mapka, dzięki ale faktycznie, położenie piękne chociaż tras niezbyt wiele. Chyba jednak raz to warto by się tam wybrać. Dzięki! www.skibachledova.sk + www.strednica.sk Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 właśnie 16 lutego na Harendzie otwierają centrum rehabilatacji kręgosłupa zapraszamy:D 16 lutego to raczej jeszcze nie za bardzo, ale i tak nieźle - pół dnia mogę już łazić po domu bez poważniejszej awarii;) . Może jeszcze się załapię na ten śnieżek, co właśnie pada, jako żywa reklama przemysłu farmaceutycznego:D Pozdrawiam Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 Nartowałem na Rohacach-Spalena całą niedzielę. Pogoda była wymarzona słoneczko, bezchmurne niebo, mrozik ok -5'C, piękne widoczki. Warunki na stoku całkiem dobre, wyratrakowane trasy, śnieg zmrożony, jedynie miejscami troszkę lodu i na ostatniej ściance po 13-tej było już troche muld i trzeba było bardzo uważać na innych narciarzy bo robiło się tam baaardzo wąskie gardło. Kolejki do wyciągów? Max 3 minutki do krzesełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi