witek52 Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 Niektórych można się domyślać, ale niektóre są tak `pokrętne`, że ciekawe by było odkrycie ich tajemnic. U mnie to proste: mam na imię Witek, a jestem z rocznika `52 i ot cała tajemnica;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 mój wziął się z.... Niektórych można się domyślać, ale niektóre są tak `pokrętne`, że ciekawe by było odkrycie ich tajemnic. U mnie to proste: mam na imię Witek, a jestem z rocznika `52 i ot cała tajemnica;) Na studiach na imprezkach butelkę uderzałem z łokcia w denko po podrzucie i obrocie i dopiero odkręcałem. Stąd Łokieć. Jak se kompa kupiłem to adres mailowy wrzuciłem bez polskich liter, a że już ktoś takich używał to wyszło lokiec3 i tak już wszędzie się podpisuję. A propos otwierania butelki w ten sposób, przez 4 lata studiów jedną tylko potłukłem na pierwszym roku i od tego czasu do dziś żadnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anba Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 anba - an drzej ba rszczewski:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 Oooooo jejku Nie pamietam od kiedy mnie tak zowią. Bodaj już od 1 klasy podstawówki mawiali na mnie ROBAK ("robot" jakoś przyjac się niemógł) a od ponad 30 lat zmiękczyli to na Robalek:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 A ja swój pierwszy login z hasłem z 2003 roku zapodziłem w pamięci i po wielu nieudanych próbach odzyskania danych z mojej głowy postanowiłem założyć taki co bym go nie zapomniał czyli SB- S to Sławomir, a B to Babiuch bo tak mam na nazwisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramone Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 Ramone dlatego, że wyglądam jak Dee Dee Ramone. Jeśli gdzieś jest już zajęty ten nick, to DDRamones, ew. inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 u mnie bardzo prostu bugajson mowili tak n a mnie jak bylem maly bo od Bugaj- nazwisko a SON bo podobny do taty:D a teraz cos im sie poprzestawialo i mowia mi Bugi:) ale na forum niech zostanie bugajson:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 keszel to prawie wspak leszek (moje imię) + SKI wiadomo to narta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 Moj nick nie ma nic wspolnego ani z imieniem ani z nazwiskiem, ani nawet z nartami, bardziej z gorami i wspinaniem. hotrok to spolszczenie i skrot od hot rock (goraca skala). Taki mam plecak brytyjskiej firmy na K....... i ktos kiedys z kumpli tak na mnie zawolal "ty hotrok". Ksywa sie nie przyjela, moja fascynacja wspinaniem juz troche minela ale ten nick pozostal. Najpierw w mailu a potem w nicku na Skionline. P.S. Rzeczywiscie troche to pochodzenie mojego nicka pokrecone:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 Ramone dlatego, że wyglądam jak Dee Dee Ramone. Jeśli gdzieś jest już zajęty ten nick, to DDRamones, ew. inne.No to aż się prosi taki avatar:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 A ja mam od Roberta - Bob - Bobik, a ze w necie juz jest wiele loginow Bobik, to wzialem przez C na koncu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 Jak zaczely sie studia w 1990 Wroclaw, otworzyly sie rynki, sklepy i pelno dobra konsumpcyjnego bylo dostepnego do spozycia - czego brakowalo w latach 80-tych. Ja rzucilem sie namietnie miedzy innymi na roznego rodzaje sokow, czesto w butlach, pozniej z butelkami pustymi szwedalem sie do wymiany za kaucja, w tym czesto na zajeciach i miedzy nimi tez. A kilka czasem ich bylo, wiec brzeczaly niesamowicie i robily troche rumoru . Tak wiec ochrzcili mnie na Soczka, a po paru latach w wersji bardziej swiatowej na Juice - a (chodzila tez wersja Saft, ale sie nie przyjelo). Po studiach sprawa obumarla, ale przydalo sie na e-mail- i i nickow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 Ja podobnie jak anba Ho - nazwisko MARcin - imie a ze przy okazji daje to nam "zwierzaka" to dosc szybko sie przyjęło zanim był homar był jeszcze cinek i dyziek ale homar brzmi najlepiej i tak jakos zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 mój nick wziął się z.......powietrza:p a na dodatek jeszcze był wolny no i.......tak zostało:D nikt nigdy wcześniej tak nie wołał na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 A mój to ze staram sie jeździc race a że carvingowo to tak zostało a to że przez 2R to że jak sie zalogowałem to zapomniałem hasła i musiałem sie jeszcze raz logować ps .to był tez troszke przypadek tak jak u Figa:D pozdro Barti:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 Ze mną jest prościej Ambroży i tak mam na imię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 Nazwisko i pierwsza litera imienia ( Darek), na szybko wpisał facet który mi 10 lat temu zakładał internet, bo mu był nik potrzebny do zalogowania. I tak zosiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 Andrzej Klimeczko ot i cała tajemnica:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 mysiauek - pierwsze konto na polboxie jakieś 10 lat temu a niestety "michal" już był zarezerwowany. I tak można znaleźć mysiauaka na wielu różnych forach i sajtach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 Fikol Właściwie to powinno być FIKOŁ - nie nie chodzi o popularne fikołki cokolwiek by to miało oznaczać... Ksywkę jak to zwykle bywa wymyślił kolega - było to na I roku studiów (21 lat temu - hoho) coś mi tam nie bardzo poszło i trza było załatwiać dziekankę niestety no to do NEUROLOGA oczywiście i bez problemu potem awansem i jakoś poszło - tylko niejaki RAFALSKI rodem z KIELC z którym mieszkałem w akademiku po przeczytaniu moich kwitów od lekarza zawyrokował - a miał "odzywy niekiepskie" - no FIKOŁ po prostu i przyjęło się !!!! Został FIKOŁ i szlus !!!! PS. na wszystkich innych forach na których się udzielam jest znowu arec_68 - od imienia are(k)_xx - końcówka roku urodzenia 1968 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 10 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2007 marcin był już zajęty a łatwiej było zapamiętać date urodzenia niż któryś tam numer z kolei:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 11 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2007 to ze mną było trochę inaczej, jako że wcześniej dość intensywnie się wspinałem to którys z kolegów wymyślił mi ksywkę wspinacz a potem było wspinaczuuu - ot tak banalnie, ale że to forum narciarskie to raczej wspinaczuuu nie pasowało powstał SKIer >> narciarz PS. W wielu kręgach jestem jeszcze znany jako "KROWA" ale to już zupełnie inna historia, której korzenie sięgają pierwszej klasy podstawówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 11 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2007 aaaaaaaa to u mnie znacznie banalniej i mniej wymyślnie > w 1996r. założyłem firmę którą nazwałem NEXCOM i taj już zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 11 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2007 Bardzo proste - imię i rok urodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 11 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2007 u mnie pax-to z łaciny pokój a 53 ...bo tyle pompek robię przed snem:).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi