Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Skąd się wzięly nasze niki?

witek52

Rekomendowane odpowiedzi

mój wziął się z....

Niektórych można się domyślać, ale niektóre są tak `pokrętne`, że ciekawe by było odkrycie ich tajemnic. U mnie to proste: mam na imię Witek, a jestem z rocznika `52 i ot cała tajemnica;)

Na studiach na imprezkach butelkę uderzałem z łokcia w denko po podrzucie i obrocie i dopiero odkręcałem. Stąd Łokieć. Jak se kompa kupiłem to adres mailowy wrzuciłem bez polskich liter, a że już ktoś takich używał to wyszło lokiec3 i tak już wszędzie się podpisuję.

A propos otwierania butelki w ten sposób, przez 4 lata studiów jedną tylko potłukłem na pierwszym roku i od tego czasu do dziś żadnej.

Oooooo jejku

Nie pamietam od kiedy mnie tak zowią.

Bodaj już od 1 klasy podstawówki mawiali na mnie ROBAK ("robot" jakoś przyjac się niemógł) a od ponad 30 lat zmiękczyli to na Robalek:rolleyes:

Moj nick nie ma nic wspolnego ani z imieniem ani z nazwiskiem, ani nawet z nartami, bardziej z gorami i wspinaniem.

hotrok to spolszczenie i skrot od hot rock (goraca skala).

Taki mam plecak brytyjskiej firmy na K....... i ktos kiedys z kumpli tak na mnie zawolal "ty hotrok".

Ksywa sie nie przyjela, moja fascynacja wspinaniem juz troche minela ale ten nick pozostal. Najpierw w mailu a potem w nicku na Skionline.

P.S.

Rzeczywiscie troche to pochodzenie mojego nicka pokrecone:p

Jak zaczely sie studia w 1990 Wroclaw, otworzyly sie rynki, sklepy i pelno dobra konsumpcyjnego bylo dostepnego do spozycia - czego brakowalo w latach 80-tych.

Ja rzucilem sie namietnie miedzy innymi na roznego rodzaje sokow, czesto w butlach, pozniej z butelkami pustymi szwedalem sie do wymiany za kaucja, w tym czesto na zajeciach i miedzy nimi tez. A kilka czasem ich bylo, wiec brzeczaly niesamowicie i robily troche rumoru :D. Tak wiec ochrzcili mnie na Soczka, a po paru latach w wersji bardziej swiatowej na Juice - a (chodzila tez wersja Saft, ale sie nie przyjelo).

Po studiach sprawa obumarla, ale przydalo sie na e-mail- i i nickow :)

Fikol

Właściwie to powinno być FIKOŁ - nie nie chodzi o popularne fikołki cokolwiek by to miało oznaczać... Ksywkę jak to zwykle bywa wymyślił kolega - było to na I roku studiów (21 lat temu - hoho) coś mi tam nie bardzo poszło i trza było załatwiać dziekankę niestety no to do NEUROLOGA oczywiście i bez problemu potem awansem i jakoś poszło - tylko niejaki RAFALSKI rodem z KIELC z którym mieszkałem w akademiku po przeczytaniu moich kwitów od lekarza zawyrokował - a miał "odzywy niekiepskie" - no FIKOŁ po prostu i przyjęło się !!!!

Został FIKOŁ i szlus !!!!

PS. na wszystkich innych forach na których się udzielam jest znowu arec_68 - od imienia are(k)_xx - końcówka roku urodzenia 1968

to ze mną było trochę inaczej, jako że wcześniej dość intensywnie się wspinałem to którys z kolegów wymyślił mi ksywkę wspinacz a potem było wspinaczuuu - ot tak banalnie, ale że to forum narciarskie to raczej wspinaczuuu nie pasowało :) powstał SKIer >> narciarz :P

PS. W wielu kręgach jestem jeszcze znany jako "KROWA" :D ale to już zupełnie inna historia, której korzenie sięgają pierwszej klasy podstawówki...