MB Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Mogą być spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Za te pieniadze mogą być - i tak jak mówili koledzy wcześniej - poćwicz zakładanie na sucho - i nie na zapasowym kole ale na osi - miłej zabawy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konkol13 Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 dzięki, na pewno poćwiczę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Takie będą dobre i mocne: Z samo napinaczem: I bez samo napinacza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Oj, ale czy one aby nie więcej niż 12 mm grubości mają, bo mogłyby przecież uszkodzić nadkole! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magi67 Napisano 11 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2009 Do łańcuchów dołożyłbym jeszcze składaną łopatkę.Nie kosztuje majątku,nie zajmuje wiele miejsca,a czasami jest bezcenna.Parę lat temu zdarzyło mi się wykopywać z metrowej zaspy aby założyć łańcuchy.Od tej pory zawsze wożę łopatkę,choć nigdy więcej nie miałem okazji jej użyć.Samochody różne lecz łopatka ta sama. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2009 Też wożę łopatę ze sobą ,nie łopatkę składaną ale zwykły szpadel. Oczywiście przy większych opadach śniegu. Ale dobra i taka mała składana bo paluszkami to nie wiele się wydrapie. "Przyrząd" niemalże konieczny w pewnych sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 11 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2009 Do łańcuchów dołożyłbym jeszcze składaną łopatkę.Nie kosztuje majątku,nie zajmuje wiele miejsca,a czasami jest bezcenna.Parę lat temu zdarzyło mi się wykopywać z metrowej zaspy aby założyć łańcuchy.Od tej pory zawsze wożę łopatkę,choć nigdy więcej nie miałem okazji jej użyć.Samochody różne lecz łopatka ta sama. Pozdrawiam Uwaga o łopatce - bezcenna Wożę przyrząd saperką zwany (z wojska wyniosłem ) pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 12 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2009 Takie będą dobre i mocne: Z samo napinaczem: I bez samo napinacza: czy to ten twój krowiok?! Uwaga o łopatce - bezcenna Wożę przyrząd saperką zwany (z wojska wyniosłem ) pzdr misal nooo taaak...ciekawe gdzie te czołgi i działa się podziały:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 12 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2009 nooo taaak...ciekawe gdzie te czołgi i działa się podziały:rolleyes: To były stare, postkomunistyczne działa i czołgi i na złom poszły Saperka ocalała Teraz mamy lepsze, hamerykańskie :eek: pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rraffik Napisano 11 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2009 Witam Za pierwszym razem założsz pewnie dopiero jak nie bedziesz mógł ruszyć. Później to juz będziesz wiedział kiedy:). Wielu ludzi nie chce wydawać za dużo pieniędzy na łańcuchy bo tylko na raz. A warto to przemyśleć zakup, bo ten jeden raz to może być bardzo ważny. 150 -200 zł za dobry łańcuch to nie jest duży wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 11 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2009 Zaraz zaraz. Kto sfotografował moje super auto z moimi najnowszymi łańcuchami, śniegowymi oczywiście. Panowie. No, a ja nie wiem nic o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 11 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2009 Fajne są te samo napinacze :-) Michał ma rację muszę jeszcze wsadzić do autka saperkę :-) teraz mam zwykłą "hercówę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 11 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2009 Też sobie kupiłem łańcuchy do busa jak by co i odśnieżarkę spalinową żeby do garażu sobie odśnieżyć nie jest ciężka waży ok 60 kl zawsze mogę do bagażnika włożyć i sobie drogę odśnieżyć jak drogowcy zaśpią :D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrum Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Witam, mam zamiar kupić łańcuchy, jestem zielony w tym temacie tak więc proszę poradę, mam dwie aukcje: http://allegro.pl/item847611929_pewag_brenta_xmr_69_lancuchy_sniegowe_prezent.html http://allegro.pl/item841507555_thule_cb_80_lancuchy_sniegowe_przeciwsniezne.html Moje pytanie: które lepsze? Dodam, iż nie będę ich używał często, może raz na 2-3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 Moje pytanie: które lepsze? Dodam, iż nie będę ich używał często, może raz na 2-3 lata. Na pytanie odpowiedź moja jest taka:http://allegro.pl/item841507555_thule_cb_80_lancuchy_sniegowe_przeciwsniezne.html I znów sugestia którą tu już kilkukrotnie poruszaliśmy. Jak już kupisz to trenuj zakładanie łańcuchów. Nie raz jeden, czy dwa.Trenuj również po ciemku bez użycia oświetlenia. Zakładanie łańcuchów jeśli stanie się koniecznością jest zawsze w niemal ekstremalnie trudnych warunkach pogodowych. Gwarantuję Ci ,że bez treningu przy Twojej "zieloności" w tym temacie (jak sam napisałeś)staniesz się czerwony a nawet purpurowy. Nie tylko ze złości ale i z zimna. A teraz moje pytanie skąd tak dokładnie wiadomo z jaką częstotliwością na przestrzeni dwóch ,trzech lat będziesz używał łańcuchy? Masz jakieś długoterminowe prognozy pogodowe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 Figo dobrze prawi Jak już będziesz trenował te zakładanie łańcuchów, to rób to w rękawicach, w których będziesz to robił na mrozie i w śnieżycy. Nie polecam w takich warunkach zabawy z łańcuchami gołymi dłońmi :eek: pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 Nie polecam w takich warunkach zabawy z łańcuchami gołymi dłońmi :eek: SZKOŁA PRZETRWANIA:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 Święta racja, zawsze zakładanie łańcuchów odbywa sie w bardzo nieprzyjemnych warunkach, gdy zimno, ciemno, pada i do domu daleko:mad: Zapomnieliście dodać, że sie człowiek przy tym dośc mocno ubrudzi, a im mniej ma opanowaną czynność, tym bardziej zmarznie, zsinieje i ubrudzi się , nie będę pisał o wysokim czynniku WQ z tym sie wiążącym wiec warto na such poćwiczyć, a jak ktoś dawno tego nie robił to też bo szybko się zapomina a czytanie instrukcji przy akcji bywa frustrujące:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 Ja zakładałem kiedyś łańcuchy w busie przy -15 w 40 cm śniegu pogoda drogowców zaskoczyła i nie zdążyli odgarnąć bez rękawiczek jak jak widzę łańcuchy to od razu mnie w ręce szczypie tylko rękawiczki do tego celu najlepiej sobie kupić jakieś tańsze i wozić z łańcuchami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 ja wybierajac sie w góry pierwszy raz na narty zaopatrzylem sie w łańcuchy z firmy mojej i pokazali mi jak je montowac a potem dwa lub nawet trzy rzy na sucho probowałem i cwicvzylem-polecam na sucho najlepiej niz potem w sniegu gdzie paluszki zamieniaja sie w gnotki zmrozone:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77evers Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 (edytowane) Łańcuchy na koła -Rossignol Jestem przed zakupem łańcuchów na koła i w stacji gdzie zmieniałem opony zaproponowali mi łańcuchy od Rossiego . Czy będzie to dobry zakup ,możecie mi coś doradzić ? No i ile tych łańcuchów ma być 4 czy 2 . Cieszę się widząc za oknem intensywnie spadający śnieg ,wróży rychłe nartowanie . Pozdrawiam Wszystkich . Zaczynam swój sezon narciarski 09/10. Edytowane 16 Grudzień 2009 przez 77evers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 (edytowane) Jestem przed zakupem łańcuchów na koła i w stacji gdzie zmieniałem opony zaproponowali mi łańcuchy od Rossiego . Czy będzie to dobry zakup ,możecie mi coś doradzić ? No i ile tych łańcuchów ma być 4 czy 2 . Cieszę się widząc za oknem intensywnie spadający śnieg ,wróży rychłe nartowanie . Pozdrawiam Wszystkich . my juz tu gawarit o łancuszkach http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=87296#post87296 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=newsy&id_txt=1895 tu u Nas tez o tym pisze sie -artykuł na naszej stronie prod."pewag" Edytowane 16 Grudzień 2009 przez pablo_duch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrum Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 Ok Panowie, wielkie dzięki za rady, co do używania łańcuchów raz na dwa, trzy lata to jestem tego na 99% pewien, w mojej okolicy nie mam gór, górek, pagórków itp. a i drogowcy w miarę szybko czyszczą ulice ze śniegu, łańcuchy potrzebuję bo jadę w góry i tak sobie pomyślałem, że mogą się przydać jak dobrze sypnie śniegiem, jeszcze raz dziękuję za porady.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Teraz śnieg jest w Hiszpanii, więc nie można byc już niczego pewnym i może w Twoich okolicach nagle będzie za dużo. Kto to wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi