pkz Napisano 9 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2007 Witam, chciałbym kupić nart dla początkującego, ale najlepiej takie żeby posłużyły ciut więcej niż tylko do nauki. Zeszłej zimy jeździłem 2-3 godziny pod okiem instruktora, w tym roku obóz 10dni, tak więc można powiedzieć że jestem zupełnie początkujący ale z ambicjami. Parametry, w zasadzie sprawny 185cm, 88kg, 34lata planuję raczej jazdę rekreacyjną a za jakiś czas chciałbym spróbować nart ski tourowych (więc gdyby ta narta pozwoliła za jakiś czas zbaczać czasem z utwardzonego stoku byłoby wspaniale ale nie jest to jej podstawowe przeznaczenie). Obóz będzie w tatrach, potem raczej narty będą jeżdżone w okolicach bieszczadzkich bo tam mam najbliżej (więc trasy niekoniecznie super przygotowane biorąc pod uwagę ostatnie zimy), może jeszcze Słowacja, raczej nie alpy. Skłaniam się do nart 170cm, all roundowych ale jaki producent/model??? Wolałbym sprzęt nowy, modele pewnie z poprzedniego sezonu bo zakładam żeby nie przekroczyć 700-800zł. Resztę sprzętu/ubioru udało mi się już skompletować. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval Napisano 11 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2007 Zobacz na to: Atomic Metron EX Narta do twoich parametrów może być w długości 175cm. Poza tym nada się na wypady poza trasy. I cena zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krauker Napisano 11 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2007 fajna narta ten metron , rozmiaru 175 jest teraz pełno wszedzie , na aukcjach w sklepach na gieldach bo naprodukowali tych 175 jak dzicy i teraz nie ma co z tym robic Czesto sa jeszcze tansze niz te w sklepie isport.pl wiec radze poszperac bo przeciez kazda złotówka sie przyda:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 11 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2007 fajny sklep,ale bardzo drogi są dużo tańsze oferty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval Napisano 11 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2007 hmmm, pax53 to pokaż mi gdzie są te "dużo tańsze" oferty na narty ATOMIC METRON EX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 11 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2007 Na allegro można dostać nowe ATOMIC METRON EX 175cm za niecałe 700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 11 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2007 A może Fischer AMC76 - dla ciebie chyba długość 176 byłaby w sam raz , a narta ma 76mm pod butem , więc poza trasą powinno być nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krauker Napisano 11 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2007 Paxowi i mnie chodziło to ze wielkość 175 jest teraz przeceniona bo za duzo jej naprodukowali Inne długosci oczywiscie sa w duzo wyzszych cenach http://allegro.pl/item281948207_nowe_atomic_metron_ex_hit_wiazanie.html lub http://allegro.pl/item280852159_wyprzedaz_atomic_metron_ex_plus_ti_wiazania.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi