kedaR Napisano 6 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2007 Witam Nigdy nie jezdzilem w goglach, zawsze w okularach - stad moje pytanie Kupilem sobie gogle Uvex Cevron. Maja podwojna szybe. Podczas mycia woda dostaje mi sie miedzy szyby. Czy tak jest we wszytskich goglach czy jest to jakas wada (wydaje mi sie ze to drugie,a le wole si upewnic) ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 6 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2007 Witam Podczas mycia woda dostaje mi sie miedzy szyby. :eek: myjesz gogle? jeździsz w nich na motorze? wystarczy przetrzec szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2007 wystarczy przetrzec szybki No...no z tym przecieraniem to ostrożnie: wewnętrznej warstwy nie powinno się przecierać, bo niszczy się powłoka dpowiedzilna za antifog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kedaR Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2007 Na sucho zadnych okularow sie nie powinno czyscic, poniewaz szkal sie rysują - wiec gogli pewnie tez nie. Z reszta w "instrukcji" jest napisane "czyscic duza iloscia wody" , wiec czemu to zdziwienie. Chodzi mi o to, czy jest dopuszczalen, aby woda sie dostawala do srodka ? Gogle sa nowe i nie iwem czy je reklamowac. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2007 Na sucho zadnych okularow sie nie powinno czyscic, poniewaz szkal sie rysują - wiec gogli pewnie tez nie. Z reszta w "instrukcji" jest napisane "czyscic duza iloscia wody" , wiec czemu to zdziwienie. Chodzi mi o to, czy jest dopuszczalen, aby woda sie dostawala do srodka ? Gogle sa nowe i nie iwem czy je reklamowac. Pozdr. nie powinna: szyba jest wielowarstwowa, ale pomiędzy te warstwy nie powinna się apsolutnie dostać woda nawet podczas kompieli gogli, a skoro się dostała to znaczy że mają wadę i moim zdaniem masz podstawy do reklamacji. Tylko jak udasz się do sprzedawcy celem reklamaci to tam za dużo nie opowiadaj z kąd się ta woda tam wzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 6 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2007 z tym przecieraniem to ostrożnie: ok, wyraziłem sie nieprecyzyjnie. chodziło mi o przetarcie czyms wilgotnym a nie mycie czy kąpanie w dużej ilosci wody bo to jest wg mnie zbędne jeśli używa sie gogli w normalych zimowych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 7 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2007 gogle Gogle z podwojna szyba,zwlaszcza sferyczna ulegaja rozszczelnieniu, gdy je na przyklad zbyt mocna zegniesz.Poliuretan sklejajacy 2 szyby jest samoprzylepny,wiec wystarczy wyjac szybe,wysuszyc na kaloryferze a potem na obwodzie przejechac palcami,mocno dociskajac i prawie zawsze pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2007 Zastanawiam się nad przecieraniem wewnętrznej warstwy gogli. Czy nie mozna jej "ratować" już po zarysowaniu, takim płynem, którego używa się do okularków do pływania ? Też anti -fog . Chyba przećwiczę na moich starych goglach i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2007 W wojsku mydłem smarowaliśmy..... ale niestety nie gogle tylko szybki w maskach, OP1 miał ktoś na sobie:eek: i nie w zimie tylko w lecie:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek1975 Napisano 7 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2007 ja w wojsku żeby nie parowało smarowałem mydłem i wyjmowałem membrany dla lepszej wentylacji Są specyfiki którymi można spryskać wewnętrzna strone aby para sie nie skraplała. Nie wiem czy coś takiego jest do okularów ale do szyb samochodowych kiedys widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi