Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

RC4 race sc 05/06 | 06/07 oraz sl10

Kuba.M

Rekomendowane odpowiedzi

Witam najsampierw pytanie dla fachowcow czy race sc z 05/06 różni sie czymś od 06/07 oprócz szaty graficznej?? (o najnowszym modelu nie wspominam bo jest zbyt drogi):eek:

Która narta (sl10, race sc obojetnie ktory rocznik) lepiej bedzie pasowac na nasze dosc miekkie i srednio przygotowane stoki??

Mam 177cm i waze 67kg lubie krótki ostry oraz średni skret (skill:7), jak myslicie ktora narta bedzie lepsza, czy sl10 nie bedzie dla mnie za ciezka(bo z tego co wiem troche wazy) wiem ze sam powinienem sprawdzic ale niestety nie mam takiej mozliwosci.:(

Nie obchodzi mnie to ze ktos zobaczyl pianke do okien w srodku sl10 czekam na konkretne rady, a jesli nie to chociaz wrazenia z waszej jazdy tymi modelami, moga byc nawet subiektywne opinie :P!! :)

Witam najsampierw pytanie dla fachowcow czy race sc z 05/06 różni sie czymś od 06/08 oprócz szaty graficznej?? (o najnowszym modelu nie wspominam bo jest zbyt drogi):eek:

Która narta (sl10, race sc obojetnie ktory rocznik) lepiej bedzie pasowac na nasze dosc miekkie i srednio przygotowane stoki??

Mam 177cm i waze 67kg lubie szybki ostry/średni skret (skill:7), jak myslicie ktora narta bedzie lepsza, czy sl10 nie bedzie dla mnie za ciezka(bo z tego co wiem troche wazy) wiem ze sam powinienem sprawdzic ale niestety nie mam takiej mozliwosci.:(

Nie obchodzi mnie to ze ktos zobaczyl pianke do okien w srodku sl10 czekam na konkretne rady, a jesli nie to chociaz wrazenia z waszej jazdy tymi modelami, moga byc nawet subiektywne opinie :P!! :)

Chyba tam ma byc 06/07 a nie 08 ?? Mowisz ze sl10 bedzie cieższy od Race Sc ?? ojj nie podejrzewam bo i jedno i drugie to druga slalomka od góry ;D Szybki ostry sredni skręt ?? Nie lubie jak ktos opisuje sie w ten sposób pisz do rzeczy lubie krótki raczej długi, długi skręt, wiec jesli masz "skilla" siedem too Sl 10 i Race Sc nie powinna sprawiac Ci problemów ja mam skila 8 i bezproblemowo panuje nad wc z tym że nasze skale mogą sie róznic ;) a co do wyboru firmy to sam musisz zdecydowac jesli nie przeszkadza Ci pianka montażowa.

Aaaa no i jesli wolisz raczej dłuzszy skręt czyli sredni to wez może porozglądaj sie za LT11 ?? długosc 165 cm albo Sl 10 tylko też 165 wtedy narta bedzie stabilniejsza i bedzie sie fajniej na niej wycinało długie skręty

Witam!

Miałem w łapie obie narty sl10 oraz RC4 sc i wagowo jest wyrazna róznica. Atomica narta jest dużo cieższa. Moja dziwczyna (waga ponizej50 kg chyba) jezdzi na cieżkich sx9 i daje rade wiec o wage niema sie co bac.

Tym bardziej jeżeli oceniasz swoje umiejetnosci na 7 !

pozdr

Aha dzieki za info:)

A moze ktos orientuje sie jak to jest z tymi modelami Race sc z 05/06 i 06/07, zmienia sie konstrukcja i technologia czy nie bo ta starsza jest tansza i jesli nic sie nie zmienilo oprocz szaty graficznej to spox bo i tak ladniejsza (moje zdanie).:confused:

pozdr.

Witam!

Miałem w łapie obie narty sl10 oraz RC4 sc i wagowo jest wyrazna róznica. Atomica narta jest dużo cieższa. Moja dziwczyna (waga ponizej50 kg chyba) jezdzi na cieżkich sx9 i daje rade wiec o wage niema sie co bac.

Tym bardziej jeżeli oceniasz swoje umiejetnosci na 7 !

pozdr

kurcze, cos mi ta "wagowa wyrazna roznica" + "duzo ciezsza" nie do konca pasuje :) ale wezme sobie obie dechy w tygodniu do lapy, a moze i na wage i zobacze co wyjdzie;

homar, LT to krok wyzej od sl10 (to juz 11);

takze raczej sl 10 do gs 10 albo st 11 do Lt 11