Kuba.M Napisano 3 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2007 Witam najsampierw pytanie dla fachowcow czy race sc z 05/06 różni sie czymś od 06/07 oprócz szaty graficznej?? (o najnowszym modelu nie wspominam bo jest zbyt drogi):eek: Która narta (sl10, race sc obojetnie ktory rocznik) lepiej bedzie pasowac na nasze dosc miekkie i srednio przygotowane stoki?? Mam 177cm i waze 67kg lubie krótki ostry oraz średni skret (skill:7), jak myslicie ktora narta bedzie lepsza, czy sl10 nie bedzie dla mnie za ciezka(bo z tego co wiem troche wazy) wiem ze sam powinienem sprawdzic ale niestety nie mam takiej mozliwosci. Nie obchodzi mnie to ze ktos zobaczyl pianke do okien w srodku sl10 czekam na konkretne rady, a jesli nie to chociaz wrazenia z waszej jazdy tymi modelami, moga byc nawet subiektywne opinie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 3 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2007 Witam najsampierw pytanie dla fachowcow czy race sc z 05/06 różni sie czymś od 06/08 oprócz szaty graficznej?? (o najnowszym modelu nie wspominam bo jest zbyt drogi):eek: Która narta (sl10, race sc obojetnie ktory rocznik) lepiej bedzie pasowac na nasze dosc miekkie i srednio przygotowane stoki?? Mam 177cm i waze 67kg lubie szybki ostry/średni skret (skill:7), jak myslicie ktora narta bedzie lepsza, czy sl10 nie bedzie dla mnie za ciezka(bo z tego co wiem troche wazy) wiem ze sam powinienem sprawdzic ale niestety nie mam takiej mozliwosci. Nie obchodzi mnie to ze ktos zobaczyl pianke do okien w srodku sl10 czekam na konkretne rady, a jesli nie to chociaz wrazenia z waszej jazdy tymi modelami, moga byc nawet subiektywne opinie !! Chyba tam ma byc 06/07 a nie 08 ?? Mowisz ze sl10 bedzie cieższy od Race Sc ?? ojj nie podejrzewam bo i jedno i drugie to druga slalomka od góry ;D Szybki ostry sredni skręt ?? Nie lubie jak ktos opisuje sie w ten sposób pisz do rzeczy lubie krótki raczej długi, długi skręt, wiec jesli masz "skilla" siedem too Sl 10 i Race Sc nie powinna sprawiac Ci problemów ja mam skila 8 i bezproblemowo panuje nad wc z tym że nasze skale mogą sie róznic a co do wyboru firmy to sam musisz zdecydowac jesli nie przeszkadza Ci pianka montażowa. Aaaa no i jesli wolisz raczej dłuzszy skręt czyli sredni to wez może porozglądaj sie za LT11 ?? długosc 165 cm albo Sl 10 tylko też 165 wtedy narta bedzie stabilniejsza i bedzie sie fajniej na niej wycinało długie skręty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poor Napisano 3 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2007 Witam! Miałem w łapie obie narty sl10 oraz RC4 sc i wagowo jest wyrazna róznica. Atomica narta jest dużo cieższa. Moja dziwczyna (waga ponizej50 kg chyba) jezdzi na cieżkich sx9 i daje rade wiec o wage niema sie co bac. Tym bardziej jeżeli oceniasz swoje umiejetnosci na 7 ! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba.M Napisano 3 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2007 Aha dzieki za info:) A moze ktos orientuje sie jak to jest z tymi modelami Race sc z 05/06 i 06/07, zmienia sie konstrukcja i technologia czy nie bo ta starsza jest tansza i jesli nic sie nie zmienilo oprocz szaty graficznej to spox bo i tak ladniejsza (moje zdanie). pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 3 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2007 Zmieniło sie na pewno w pomiędzy tymi sezonami u fischera dużo sie po zmieniało, a co dokładnie pasowało by zapytac Bobika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 3 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2007 Witam! Miałem w łapie obie narty sl10 oraz RC4 sc i wagowo jest wyrazna róznica. Atomica narta jest dużo cieższa. Moja dziwczyna (waga ponizej50 kg chyba) jezdzi na cieżkich sx9 i daje rade wiec o wage niema sie co bac. Tym bardziej jeżeli oceniasz swoje umiejetnosci na 7 ! pozdr kurcze, cos mi ta "wagowa wyrazna roznica" + "duzo ciezsza" nie do konca pasuje ale wezme sobie obie dechy w tygodniu do lapy, a moze i na wage i zobacze co wyjdzie; homar, LT to krok wyzej od sl10 (to juz 11); takze raczej sl 10 do gs 10 albo st 11 do Lt 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi