Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

SG Pań Lake Louise

Rekomendowane odpowiedzi

No to podziało sie na podium brak austryjaczki amerykanki kanadyjki ? Za to wygrała Schild :D z tym ze nie Marlies a Martina - szwajcarka ;). Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucia ale PŚ w tym roku na starcie jest bardzo kontuzjo i wywrotko genny - dzis niejaka była Kildow czyli terazniejsza Vonn hukneła w siateczki jak kamien wyglądało to kiepsko ale na szczęście sie pozbierała, Co jest tego przyczyną? Wg mnie kiepskie warunki sniegowe, wsumie sniegu mało a dzisiaj ten SG był "bengalowaty" i na korbie dużo lasek nie wyrobiło między innymi przez dużą ilość dziur i podbić spowodowanych małą iloscią sniegu ;) a wy co o tym sądzicie ??

Widziałem jak Vonn sie wywracała, nie wyglądało to najlepiej. Jak oglądałem relacje to kilka zawodniczek popełniło dokładnie taki sam błąd co Vonn czyli skręt na wewnętrznej przy pochyleniu stoku prostopadłym do kierunku jazdy - nie starczało krawędzi i się ślizgały. Może to śnieg - chociaż nie sadze bo deski jakie te Panie mają są dużo twardsze niż to co posiadam ja ,więc powinny trzymać nie zależnie czy pod ślizgiem jest śnieg czy lód.

Widziałem jak Vonn sie wywracała, nie wyglądało to najlepiej. Jak oglądałem relacje to kilka zawodniczek popełniło dokładnie taki sam błąd co Vonn czyli skręt na wewnętrznej przy pochyleniu stoku prostopadłym do kierunku jazdy - nie starczało krawędzi i się ślizgały. Może to śnieg - chociaż nie sadze bo deski jakie te Panie mają są dużo twardsze niż to co posiadam ja ,więc powinny trzymać nie zależnie czy pod ślizgiem jest śnieg czy lód.

Noo skręt na wewn. to zdarzył sie prawie każdej, krawędzi nie starczało:confused: nie wydaje mi sie ze to od tego ale telepało nimi mocno, narty są może i twarsze ale przy 100 km/h chyba innaczej sie zachowują ;) ale ten SG był strasznie wykręcony szczególnie w srodkowej częsci i jak ktoras spozniła skręt to musiała kombinowac i robic jakies dziwne figury co na dziurach spowodowanych brakiem sniegu było bardzo nie bezpieczne... a gleba Vonn naprawde wyglądała kiepsko... nie wiecie czy pan hujara zmienił też taliowanie Supergigantek ?