JC Napisano 14 Kwiecień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2003 Właśnie wróciłem z Solden. Majowy weekend zapowiada się wspaniale. Śniegu pod dostatkiem, a jeszcze w ciągu ostatniego tygodnia dopadało kilkanaście centymetrów. Bywają wcześniej w Solden w czasie długiego weekendu zastanawiałem się czemu przy dolnej stacji krzesła na lodowiec Rettenbach stoi wielka piramida. Teraz miałem okazję odwiedzić się czemu ona służy. Otóż jest to jeden z elementów wielkiego show, jakie co roku, 11 kwietnia odbywa się w krainie wiecznych lodów. Kto będzie miał okazję być w Solden w tym terminie w przyszłym roku serdecznie zapraszam. Warto zobaczyć nocny spektakl na wysokości 2700 m n.p.m., a dzieje się tu wiele. Są odrzutowce, spadochroniarze, kilkuset instruktorów jadących po lodowcu z pochodniami, kilkadziesiąt "tańczących" ratraków, lawiny, wybuchy, skutery śnieżne i motocrossowcy. Mam wiele zdjęć i kilka filmików, relacja za kilka dni. Jacek PS 3 maja na lodowcu będzie można podziwiać śmiałków, którzy będą próbować przejechać na nartach, deskach przez 50 metrowy pas wody! Zabawa pewna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ignacy Napisano 14 Kwiecień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2003 Długi weekend w Solden zapowiada się świetnie... Juz chcialem rzucic, ze pewnie jak gdzie indziej, ale te odrzutowce i reszta - to brzmi niezle. Pawel P.S. Choc w sumie wolalbym, zeby u nas nad Tatrami ryczace zelastwo nie latalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosman Napisano 23 Kwiecień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Długi weekend w Solden zapowiada się świetnie... Ta impreza nazywa się HANNIBAL i odbywa się co roku w połowie kwietnia, niestety nigdy nie udało mi się wziąć w niej udziału, ale słyszałem że robi duże wrażenie, może kiedyś p.s. Jacek jedziesz w tym roku na testy do Solden (WINTERFINALE), ja niestety muszę odpuścić, z czego jestem strasznie niezadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi