arbiter Napisano 24 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2007 witam wybieram sie do Soelden 15.12.2007 ,przegladając warunki jakie tam panują na stronie Soelden lodowiec jest informacja że wyciągi działają , warunki na trzy śnieżynki a u góry informacja " sezon od 22.12.07........" mam pytanko , czy od 15 nie pojeżdżę tam na nartkach oraz czy waro wybrać się do Obergurgl ? jadę tam po raz pierwszy , będę wdzięczny za rady i wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2007 Pojeździsz napewno. Na Stubai od conajmniej kilku tygodni panują dobre warunki do jazdy, a z tym sezonem to chodzi raczej o cenę skipau niż dostępnośc tras. Więc jedź śmiało!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2007 Nie martw się. Pojeździsz na pewno! Na stronie jest tak napisane, bo oficjalnie sezon zaczyna się 22.12, ale ze względu na warunki już teraz otwarte są niżej wyciągi! Sprawdź, że informacje o sezonie są prawidłowe tu: http://www.soelden.com/main/EN/SD/WI/Skigebiet/Skipaesse/Winter_07_08/skipaesse/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 25 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2007 A tutaj masz rozpisane, która trasa, wyciąg, knajpa jest aktualnie czynna. Wystarczy odpalić mapę tras, wyciągów i porównać. http://www.soelden.com/main/EN/SD/WI/Wetter/heute/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 25 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2007 dzięki za odpowiedzi jadę śmiało a jakieś ciekawostki dotyczące tego regionu ? a i nikt nie powiedział czy warto jechać do Obergurgl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 25 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2007 W wypowiedź SB wkradła się pomyłka Soelden to Oetztal, a nie Stubaital. Byłem tam dwukrotnie i za każdym razem mieszkałem w Zwieselstein, trochę taniej niż w Soelden, a dodatkowo wszędzie tak samo daleko. Co do Obergurgl-Hochgurgl to zobacz sam uważam, że warto. No i co warto przeżyć, to wjechać samochodem na lodowce (Rettenbach i Tiefenbach), wrażenia super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 26 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2007 Obergurgl - warto!! Byłem tam 5 lat temu na przełomie stycznia i lutego. Pamietam najbardziej pustki jakie tam panowały. Wybór tras spory i blisko z Solden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 26 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2007 Koniecznie odwiedź Obergurgl i Hochgurgl,w tym roku oddali trzy nowe gondole,trasy rewelka i mało ludzi.Polecam również basen i fajne sauny w samym Soelden i oczywiście wypad na termy do Lagenfeld,to tylko parę kilometrów.Najlepsza knajpa/według mnie i znajomych/to Sallino ,Zaraz po wjeździe po prawe stronie przed stacją benzynową..www.salino.at Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 29 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2007 nocleg i jeszcze jedno jadę sam z synem lat 13 czy rezerwować apartamencik u nas np przez neckermana czy poszukać sobie na miejscu ? a może coś godnego polecenia ? wymagań wielkich nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 29 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2007 http://www.marcell.at/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawe Napisano 6 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2007 Sezon rozpoczyna się chyba pierwszymi zawodami pucharu świata, przynajmniej na kamerach było widać, że sporo osób jeździło po trasach. Co do noclegu to polecam zajrzeć tutaj http://www.tiscover.at/granbichler.beate Huben jest jakieś 10km przed Soelden i jakieś 20km od Obergurgl. Domek odnowiony i za tydzień za 4 osobowe mieszkanie płaciłem ok 400euro. Do Obergurgl warto pojechać bo mniej ludzi niż w Soelden a trasy też fajne. Jedyne co mi się nie podobało to jakieś zakręcone schematy na wspólny karnet do Soelden i Obergurgl. Jako, że jeździliśmy od 10-11 to karnet kupowaliśmy codziennie, raz tu raz tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikonel Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 solden Witam. Byłem w Solden od 16.03.08r. Pogoda miała być - tak zakładałem super, lecz załapałem się na załamanie pogody, i było bardzo zimno. Temperatura w dzień nie schodziła poniżej -10st.Cel. a w nocy sięgała nawet do -28 st.cel. Pogoda była cieniutka, Cały czas niskie chmury i zawiewał mocno wiatr. Odnośnie regionu, jestem troszeczkę zawiedziony. Stoki super ale przepełnienie ludzi zbyt duże jak na Alpy. Aby dostać się na górę trzeba było odstać swoje 25 minut w wężyku kolejki do wagoników - no chyba że ktoś przychodził bardzo wcześnie rano to miał luz. Podobnie choć krócej na pierwszych krzesełkach. O dostaniu się na lodowiec zapomnijcie. Pomyłka. Na lodowiec prowadzi na początku tylko jeden wyciąg krzesełkowy i tu tworzy się gardziel bo nie ma innej drogi. Kolejka jest gigantyczna. Stałem chyba ze 30 minut albo dłużej. Solden musi zmienić rozwiązanie dostania się na lodowiec. Mieszkałem w Lengefeld czyli jakieś 10 km od Solden. Uwaga nie można przyjeżdżać do Solden zbyt późno bo ilość parkingowa ograniczona i wówczas jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Witam. Byłem w Solden od 16.03.08r. Pogoda miała być...,... i było bardzo zimno. Stoki super ale przepełnienie ludzi zbyt duże jak na Alpy... A ja mniej więcej w tym samym czasie byłem w Ski Amade i było tak: Więcej zdjęć tu:http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=533&c=5 Podczas gdy na normalnych wysokościach panują doskonałe warunki narciarskie bezsensem jest pakowanie się na lodowiec, pogoda na lodowcu w mgnieniu oka z pięknej potrafi przerodzić się w prawdziwą extremę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 A ja mniej więcej w tym samym czasie byłem w Ski Amade i było tak: Więcej zdjęć tu:http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=533&c=5 Podczas gdy na normalnych wysokościach panują doskonałe warunki narciarskie bezsensem jest pakowanie się na lodowiec, pogoda na lodowcu w mgnieniu oka z pięknej potrafi przerodzić się w prawdziwą extremę.... SB przecież Soelden to nie tylko lodowce!!! To tylko drobny dodatek do bogatej oferty całego ośrodka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 SB przecież Soelden to nie tylko lodowce!!! To tylko drobny dodatek do bogatej oferty całego ośrodka! Tak wiem, choć w praktyce w ogóle doliny Ötz nie znam, ale nikonel skarżył się jak to się męczył na lodowcu właśnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi