JC Napisano 21 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2007 Informujemy, że otwarcie sezonu narciarskiego w Ośrodku Narciarskim „Pilsko” w Korbielowie nastąpi w najbliższy piątek (23.11.br.). Czynne będą następujące wyciągi: kolej linowa "Szczawiny" znad parkingu na Halę Szczawiny, wyciągi nr V i VI z Hali Szczawiny na Halę Miziową oraz wyciąg nr VII z Hali Miziowej na Pilsko. Dla ruchu narciarskiego udostępniona będzie trasa nr 5 FIS z Pilska do Hali Szczawiny (1800 m długości, 410 m różnicy wzniesień, położenie: 1060 – 1470 m n.p.m.). W dniach od piątku (23.11.br.) do niedzieli (25.11.br.) Ośrodek czynny będzie w godz. od 8.00 do 15.30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Czy zjazd w dół jest także "zalecany" krzesełkiem czy może będzie się dało zjechać na nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Czy zjazd w dół jest także "zalecany" krzesełkiem czy może będzie się dało zjechać na nartach? Powiało optymizmem. Jak znam Pilsko to zjazd trasą nr 5 nigdy nie odbywa się bez uszczerbku na zdrowiu naszych nart, a tą 4 do Buczynki po płaskim albo pod górę to katastrofa, więc najrozsondniejszę opcją będzie krzesło, jak się do popołudnia nie zjeb....e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 dobrze prawisz sb:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 mnie osobiście to ruszanie NIE RUSZA... szkoda!!!! RUSZY MNIE jak pojawi się jakaś NOWA JAKOŚĆ na PILSKU... jest szansa na to ???? zanim się zestarzeje ???? :eek: :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 SB chyba sp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Przepraszam już poprawki naniosłem;) mnie osobiście to ruszanie NIE RUSZA... szkoda!!!! RUSZY MNIE jak pojawi się jakaś NOWA JAKOŚĆ na PILSKU... jest szansa na to ???? zanim się zestarzeje ???? No jakto toy toye są po dwa a były pojedyńczo i gratisowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 A na podkarpanciu wiosna... i to taka piękna ze słoneczkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Na Pilsku: kogo jutro spotkam? na 99% tam będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 chętnie bym się jutro na pilsku zjawił ale niestety praca trzyma, sobota też w robocie ale w niedzielę jak pogoda dopiszę to napewno pojadę SB proszę jak będziesz o info jakie warunki bo trochę szkoda mi desek pocharatać pozdro daco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Niektórym to dobrze. Wolny piątek - pomarzyć dobra rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Wszystko fajnie tylko pogodynki wiosnę zapowiadają mam nadzieję że się nie sprawdzi, bo ponoć w Bielsku ma być jutro 14 celcjuszów :eek: Czyżby koszmar z zeszłego sezonu miał się powtórzyć? Nawet nie chcę o tym myśleć!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 NIE Od poniedziałku powrót chłodnego powietrza i opady śniegu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Kurde, Jacek a może Ty bys pogodę zapowiadał w: TVP, POLSAT, TVN.... Ps: kolejność stacji zupełnie przypadkowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Taaak?! Zastanowię się ... muszę pogadać z moim kolegą z TVN Meteo czy mnie przyjmą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 Jacek nie mozesz zapowiadac pogody bo bylbys totalnie nieobiektywny. Caly czas bys pewnie zapowiadal mroz albo snieg, nawet w lipcu:D Nie wroze Ci dlugiej kariery jako prezenter pogody. Ale moglbys fajny program w telewizorni o nartach zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 No nie no....: musiał by zapowiadać pogodę zgodnie z prognosą, ale jakże inny byłby sposób interprtacji np: styczeń: "jutro na południu kraju fatalna pogoda temperatura + 14 stopni, bezchmurne niebo i słońce...... w kolejnych dnaich możemy się spodziewć znacznej poprawy pogody .... już od środy trmperatura zacznie spadać w nocy -9 w dzień -6 a w czwartek intensywne opady śniegu. I tak wspaniała aura portwa co najmniej przez następne 2 tygodnie.... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 22 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2007 z tą pogodą to trzeba uważac , bo "lepsi narciarze" czuwają i znowu może być draka:D a wracając do Pilska tydzień temu był falstart , więc jutro ........??? bądźmy jednak ( mimo wszystko ) optymistami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 Dzisiaj super oferta GAT. Miło nam poinformować, że w dniu dzisiejszym parking dla naszych gości jest bezpłatny! Może będą z nich jeszcze businessmeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 Witam wierchomla 24.11 podobno rusza!...właściwie chyba obóz surwiwalowy rusza:) http://www.skionline.pl/stacje/index.php?ids=&co=stacje&kraj=Polska®ion=Beskidy&miejscowosc_id=15&podstrona=kamery&nr_kamery=2 to rozumiem otwarcie sezonu....http://maleciche.com/system/files/images/sniegu-pod-dostatkiem-06.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 ha,ha,haaaa.....SB już do mnie śmiga prosto z Pilska:D :eek: Tulu wulgaryzmów przez telefon dawno nie słyszałem:o Jacku włącz jednak znienawidzoną przez nas cenzurę bo jak On się dorwie do kompa to nie wiem czy będzie się umiał powstrzymać. Może lepiej niech to opisze Wituś bo razem byli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 Panowie SB lub Wituś proszę o relację z Pilska. Czy jutro w sobotę jest sens tam się pchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 Oczywiście GAT znowu wykazał się wyskoką nieodpowiedzialnością!!! Nikt do dzisiaj do godziny 8:30 nie zadał sobie trudu aby rzucić trochę śniegu na peron do przechodzenia przez bramki. Kernety terminowe 65 zł sprzedane ośrodek ma działać od 8:00 a na Hali Szczawiny dopiero bieganina obsługi GAT tu cosik dokręcić, tu stuknąć, no i oczywiście najważniejsze czytniki do kart powiesić!! No to w końcu o 8:45 ruszamy z Szczawiny na Miziową trasa pod orczykiem to rozpacz kamienie, ziemia, trawa i tu też nikt nie pomyślał żeby z lasu śniegiem podreperować tor, bo po co! Wyciąg z Miziowej na Pilsko stoi, pytamy kiedy ruszy?: smutni panowie z oczami tenskniącymi za rozumem informują nas że za 15 minut, a ja na to że mam karnet na cały dzień i od 8:00 powinien chodzić ten wyciąg: ale gość wogule nie wie o czym ja do niego rozmawiam:(. Z 15 minut robi sie godzina i znowu ten sam rytuał nikt nie ma prawa wejść na wyciąg do puki nie zostanie zamontowany skaner kart, tu takowy jest instalowany przy pomocy sznurka do snopowionzałki. Przygotowanie tras: jeden raz ratrakiem przejechane, śnieg wogule nie ubity, tak zwanej srtuktury po lemieszu ratraka popularnie zwanej sztruksikiem albo tarką nigdzie nie spotkałem, zwykłe wertepy po gonsienicach ratraka. Aper ski: Schronisko na miziowej zamknięte na 4 spusty, szałas obok schroniska również- chłodno, głodno a do domu daleko. Co chwile na którymś słupie wisi chłop i dupnym perlikiem(młot) wali, a pogłos na Pilsku jak w Kuźni:D . Na stronie internetowej prywatnego krzesła Baba jest info Warunki śniegowe dobre. Zapraszamy! co również jest kłamstwem, bo warunków to tam nie ma nawet trudnych, jest bardziej czarno niż biało! JC posłałem kilka fotek może krórąś zamieści tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 Panowie SB lub Wituś proszę o relację z Pilska. Czy jutro w sobotę jest sens tam się pchać? NIE, NIE, NIE i jeszcze raz NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 to rozumiem otwarcie sezonu....http://maleciche.com/system/files/images/sniegu-pod-dostatkiem-06.jpg Nie wiem czy zauważyliście ale zdjęcie jest z 17 listopada ? Ale na kamerce widać, że jest śnieg. Może nie aż tyle, ale chyba ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi