SB Napisano 18 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2007 Właśnie przedchwilą przyjechałem z Wielkiej Raczy: Dojechałem tam bez żadnej extremy ala szczyrk;) , zaparkowałem pod samą kolejką, nijakich dutków za parking nikt nie chciał. Dzisiaj pracowała tylko kolej czteroosobowa w Dedowce i w związku z tym iż nie pracuje cały ośrodek była 30% zniżka na karnety:). przygotowanie trasy to nie szczyt moich marzeń ale tam jest mniej śniegu niż w Szczyrku, oceniam na dobre. Na stok wszedłem jako jeden z I a zszedłem ostatni, ciekawe co moje nogi na to:eek: . Muszę dodać że nie byłem jedynym przedztawicielem Skionline/Forum, bo był tam jeszcze Racman z swoją rodziną, co umiliło spędzony czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 18 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2007 A jak narty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneski Napisano 18 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2007 Pracuję na Velkiej Racy więc jak trzeba jakiś informacji to służę Teraz jest luzik, ale nie raz to tymi skibusami trzeba sie tłuc do góry ludziom zawsze współczuję bo te autobusy to już by mogli zmienić ;P Lepsza byłaby furmanka ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2007 Narty ładnie kroją , choć są tempe fabrycznie, ale nie było czasu żeby je zgodnie ze sztuką przygotować . Jednak na jednoznaczną ocenę to za wcześnie. A młody na tych RC4 WC Junior ładnie załapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 18 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2007 Tylko pozazdroscic a Fischery Fire to i nogi Fire a raczej Burn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 19 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2007 SB - czemu się nie chwaliłeś że nówki sztuki pojechałeś testować?? :eek: Pamiętam że się przymieżałeś do zakupu, ale ostatecznie to nie pisnąłeś nawet słówka na forumie, że w końcu się zdecydowałeś i ... kupiłeś no to nóżki pewnie poczujesz dzisiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 19 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2007 ...Ja też byłem......u Romka po RX FIRE....a jutro z młodym start 6:00 Vielka Racza:) Zwracam honor, pisałeś...... tylko ja nie zdążyłem doczytać. Gratuluje wyboru, na pewno będziesz zadowolony!! super nartki udanych ślizgów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2007 Też tak myślałem ,no właśnie nie; moje nogi mają się lepiej niż przedwczoraj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 20 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2007 Ja wczoraj prawie nieżywy ( jeden wielki zakwas) ale bylo fajnie więc nie myślę o bólu . ps. Sławek sorry że tak sie zmyliśmy ale Lukaszowi powiedziałem , chyba się nie gniewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2007 No co Ty, nie gniewam się, ale byłem zażenowany jak mogliście pojechać przed zamknięciem wyciągu:D . Po 15 odpalili wszystko co naśnieża i już źle się jeździło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 20 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2007 ojjj ja pojezdził bym nawet do 15 ;( ale nie ma gdzie w moim regionie... jedyne co działa to Karlików który odpalili chyba na jeden weekend , słowacja bliżej mnie też nie bardzo ;( jednym słowem kicha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyteck10 Napisano 1 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2007 warunki wielka raca Wybieramy się jutro na narty ze znajomymi, ale nie mamy kompletnie pojęcia czy gdzieś sa jeszcze (albo już) warunki. proszę, napiszcie szczerze jak to wygląda na viekiej racy, albo gdziekolwiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2007 ile na velka race z katowic jest?? tak na oko:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyteck10 Napisano 1 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2007 "na oko" 150km.. ale to na oko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2007 Na oko to chłop....ale jest ok 130-140,5 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyteck10 Napisano 1 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2007 czy ktokolwiek wie czy gdziekolwiek są jakies warunki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2007 dziękuje bardzo:) voyteck10 na skionline w warunkach wszystko masz:) a jutro?? to stożek np:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowa59 Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 hej, co lepsze, Wielka racza czy ruzemberok??? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 zależy kto co lubi : Rużomberok czyli Maline Brdo masz wyjazd na górę gondolą i tam jeździsz po 1 szerokiej górce z kilkoma wariantami tras - takie sobie czerwone, masz tam przy tym kanapę i orczyk( to po prawej str).Po lewej stronie tylko orczyk ale fajniejsza trasa (nachylenie). Na dół zjeżdzasz nartostradą. Reasumując narciarskoB VR ciekawsza (przynajmniej dla mnie) ale MB ma też plusy w postaci bliskości ciepłych źródeł Beszanova, można też wyskoczyć na Chopok jak się Maline Brdo znudzi a VR to raczej tylko narty...tak więc..?? pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Niedaleko Rużomberga jest (30km) ośrodek Donovaly, coś koło 30 km- Kubinska Hola, nie wspominając o mniejszych osrodkach. Na Chopok też nie jest daleko, więc jadąc na 4 dni można smiało zaliczyć te 4 ośrodki. Nie wiem jak ze skipasami, czy czasem Chopok i Donovaly nie mają wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowa59 Napisano 30 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2012 VR A wiec zdecydowalem sie na wielka racze. zarezerwowalem nocleg w sympatycznie wygladajacej chacie na stoku, ponizej wyciagu na dedovke:) Jak narazie bylem tam tylko 4 razy na nocnej jezdzie. a wiec zobaczymy jak bedzie w dzien. slyszalem tylko ze ''po'' nartach nie ma co wieczorami robic. Jezeli ktos z was wie czy mozna tam gdzies wyskoczyc na wieczorne piwko, bylbym wdzieczny. Pozdrawiam serdecznie wszystkich Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 30 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2012 Byłem tam dziś w dzień, warunki cudowne, jutro coś więcej napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Z sentymentem wspominam Wielką Raczę. Ostatni raz byłem tam w 1997 czy 1998r. W Oscadnicy wtedy na piwko mozna było wyskoczyć jedynie do hotelu Raca, ale nie można było tam nic zjeść, bo wszystko co ugotowali, zjedli zakwaterowani goście. W restauracjach na stoku królowały zapiekanki i wyprażeny syr s hranulkami. No były jeszcze parky i to z oblohą! Kiedyś po kilku dniach pobytu tam, pojechałem wieczorem do Polski zjeść coś porządnego! PS. Czy w Dedovce, na środku stoku, przy chałupinie stoją jeszcze te stare,zardzewiałe "moskwicze" czy "łady". Jak pamiętam, zawsze tam stały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowa59 Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 ktos nocowal w chacie cucoriedka na dedovce pod wielka racza? prosze o dosiwadczenia:) Pozdrowienia lukas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi