JC Napisano 17 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2007 Otwarcie sezonu "Po polsku" Właśnie wróciliśmy ze Szczyrku. Pogoda śliczna, dużo śniegu postanowiliśmy więc sprawdzić co słychać "narciarskiej stolicy" Beskidów. Po za nowy śniegiem nic sie nie zmieniło. Golgota nie chodzi, a śniegu od groma! Biedni ludzie na piechotę wchodź pod górę aby choć kilka razy zjechać na rozpoczęcie sezonu. Jedziemy dalej. W okolicach Julianów (działają orczyki) korek. Bałagan próbują uporządkować dwaj policjanci. Nie ma gdzie stanąć, ciężko przejechać ... norma!!! Dojeżdżamy na Biały Krzyż. Stajemy na parkingu i jeszcze nie zdążyliśmy zgasić silnika, a już gość sprzedający oscypki wali w szybę i krzyczy - pięć złoty , już!, teraz, z góry!!! Aż się człowiek gotuje na dzień dobry! Nic. Zapłaciliśmy i wyszliśmy pstryknąć kilka fotek. I tu miła część pobytu. Piękna pogoda, prześliczne widoki, pełno śniegu!!! Herbatka w karczmie przy ognisku. Bardzo smakowała Podsumowują. Po widoki do Szczyrku na narty ... za granicę! Zobacz galerię: http://www.skionline.pl/galerie/?ids=&co=&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=432&g_numer_zdj=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azmadan Napisano 17 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2007 a nie jechaliście dalej ?? w stronę wisły... ciekawi mnie czy na polanie zielenskiej - czy jak to sie pisze... wyciąg Extreme chodzi ?? :-P tam zawsze mniej ludzi niz na Bialym bylo.. a trasa podobna... laczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2007 JC przecież wiesz to szczyrkowski standard:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2007 Jacek a ci Ty dzisiaj pierwszy raz w (Szczyrku) byłeś?? Ja też byłem......u Romka po RX FIRE....a jutro z młodym start 6:00 Vielka Racza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siw Napisano 18 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2007 kicham to... za trzy tygodnie zillertel... szkoda nart i nerwów... pozdr siwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 18 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2007 Siw jak tak dalej pójdzie to do Zillertal bedziesz musiał jakims ratrakiem wjechac wczoraj wrociłem z tuxa i przez 5 dni sypało i z tego co widze to dalej tam sypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2007 bardzo mi się podobają zdjęcia ze "scyrku" a najbardziej na 4 fotce te "bariery energochłonne" na Solisku:D a zdjęcie nr.50 zatytuowałbym : das ist SAJGON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siw Napisano 18 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2007 jakos chyba dojade... pozdr siwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2007 Zillertal to nie jest taki np.Szczyrk. Tam pewnie wiedzą co się robi z nadmiarem śniegu. Bez problemu będzie się dało dojechać i zaparkować. W Szczyrku, jak co roku, piękne miejsca parkingowe wzdłuż całej drogi służą jako składowisko śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artMario Napisano 19 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2007 Witam wszystkich, jeśli mowa o Szczyrku to nie było tak źle. W sobotę około 8 były jeszcze miejsca na drugim parkingu (Julianów), pojeździliśmy ok 5 godzin bez większych problemów z orczykiem. W niedzielę rano 8 też były miejsca na parkingu i dodatkowo odśnieżali nowe miejsca na parking ale napór ludzi był nieporównywalny z sobotą. Daliśmy radę do 11, kolejki do orczyka 30 min. Stoki przygotowane jak na warunki rodzime ekstra. Pogoda rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 19 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2007 fotki JC - fajne fotki, parking faktycznie sajgon :eek: ale ja nie o tym chciałem... bardzo podoba mi się zdjęcie 51 z tą mgłą to wygląda jak start promu kosmicznego czy jakiejś rakiety... super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 19 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2007 Właśnie! Moja awersja do tej miejscowości jest wskazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 20 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2007 Dla mnie bomba jest zdjęcie 21 - co nas nie zabije to nas wzomcni - uczyłem mojego syna jeździć w tym miejscu jakieś 15 lat temu - było podobnie :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi