Alex_Gda Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 Witam serdecznie, mam pytanko - wybieram się w styczniu na narty i zastanawiam się nad rejonem Val di Fassa - czy ktoś z Was tam był i mógłby się podzielić opiniami? Z góry dzięki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 Najkrócej mówiąc - strzał w dziesiątkę (rewelacja) !!!! bardzo dobry dojazd z płd. Polski - autostrada prawie do końca, jesteśmy w dobrym punkcie (centralnym - DOLOMITI SUPERSKI) czyli blisko do np. Alleghe, Pso S. Pellegrino czy na lodowiec nie mówiąc o Val di Fiemme czy nawet S. Christina - ja poza lutym jadę praktycznie w ciemno i zawsze sie tam jakiś w miarę tani kąt znajdzie... jeśli chcesz pisz na GG - może uda mi sie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 Pisałem niedawno: W pobliżu jest Val Di Fassa i kupując karnet Dolomiti Superski również można pojeździć w kilku ośrodkach:Alpe Lusija z znakomitymi niebiskimi trasami do szlifowania umiejętności, Passo San Pellegrino z trasą FIS do giganta, Col Margarita z kolejką kabinową wielkości autobusu gdzie liny są rozciągnięte pomiędzy dolną stacją 1900m npm a górną 2500m npm bez żadnych podpór. Dojazd Cieszyn-Salzburg-Innsbruck-Przełencz Brenner-Bolzano zjazd za Bolzano na Val Di Fieme(brązowe tablice z nazwami dlin) z cieszyna ok 1050 km. Ze skibusami problem, jeżdżą dość żadko, opcja mieszkać na(obok) stoku nie istnieje- z wad to tyle reszta super...super....super:) Choć ludzie w hotelu z Polski co tam przyjechali autokarem pomstowali:mad: że ostatni raz w styczniu na narty pojechali bo było zimno(co rano -14 w Moenie 1400 mnpm). A ja tam wolę żeby było zimno niż pływające marcowe trasy:eek: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 Bardzo dobry wybór! Polecam. Zobacz jak tam jest: http://www.skionline.pl/galerie/?ids=&co=&g_rodzaj=stacje&g_co=galeria&g_id=405&g_numer_zdj=1 http://www.skionline.pl/galerie/?ids=&co=&g_rodzaj=stacje&g_co=galeria&g_id=404&g_numer_zdj=1 http://www.skionline.pl/galerie/?ids=&co=&g_rodzaj=stacje&g_co=galeria&g_id=406&g_numer_zdj=1 http://www.skionline.pl/galerie/?ids=&co=&g_rodzaj=stacje&g_co=galeria&g_id=402&g_numer_zdj=1 http://www.skionline.pl/galerie/?ids=&co=&g_rodzaj=stacje&g_co=galeria&g_id=403&g_numer_zdj=1 http://www.skionline.pl/galerie/?ids=&co=&g_rodzaj=stacje&g_co=galeria&g_id=407&g_numer_zdj=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 No rejon fajny: Pozza di Fassa z nocnym jezdzeniem na Alochu. Vigo di Fassa i trasa Alberto Tomby. Canazei i sella Ronda i wiele innych miejsc w tamtym rejonie. Polecam odwiedzenie www.valdifassa.com albo www.dolomitisuperski.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_ts Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 Bardzo fajny region i dobry punkt wypadowy do innych osrodków (Val Gardena, Arabba/Marmolada) zarówno na nartach jak i samochodem. W tym sezonie pierwszy raz będę jechał w styczniu. Samochód praktycznie obowiązkowy i zawsze masz możliwość pojechać pod inny wyciąg jak robi się gdzieś kolejka do kolejki (Campitello/Canazei) bo wybrałeś się troche za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siw Napisano 14 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2007 hehehe a wlasnie że znalazłem tam kwaterke na stoku... i to niedrogo... wrazenia przekaże w marcu po powrocie.. a samo valdifassa - luzik.. znajdziesz cos dla siebie.. i tydzien to za malo zeby zjezdzic okolice.. pozdr siwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 27 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2007 Tez jestem zainteresowany informacjami, gdyz najprawdopodobniej w tym sezonie padnie na Canazei, a nie bylem w tym rejonie nigdy. Jak jest z komunikacją na nartach? Do jak rozległego osrodka jest dostep bezposrednio z miejscowosci? Czy jest np. połaczenie z Val Gardena? Z mapek to wszystko nie bardzo wynika... Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2007 Raz w życu w Alpach widziałem parking płatny to było właśnie w Canazei, i rano kolejka do kolejki, wygląda groźnie ale idze szybko, a jeśli z kwatery musisz i tak podjechać do centrum Canazei to lepiej jest wyjechać na Piani Fratace(tak się chyba to pisze) 1700 m jest tam duży bezpłatny parking i z tamtąd bez kolejki startują 2 gondole w różnych kierunakch. To miejsce daje dostęp do popularnej Sellarondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 Bardzo dziękuję. Z tego co sie orientuję mieszkać będziemy w takim miejscu, że na nogach/nartach na stok to nie bardzo. jak parking jest platny to moze chociaż pusty Mam nadzieję, że bedzie fajnie. Jeśli nie to przeproszę się z Austrią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siw Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 ten płatny parking byłby naprawdę jednorazowy.. SB ma racje.. z Pian Frataces jest chyba najlepszy start na trasy SELLA RONDA.. przynajmniej od strony Canazei.. SELLA RONDA daje połaczenie do ARABBA, VAL GARDENA, ALTA BADIA patrz tylko na komunikaty czy w danym dniu jest przejezdna.. możesz również przez ARABBA dostać sie na MARMOLADA.. całkiem sympatyczna wycieczka.. a sama trasa z MARMOLADA tez niczego sobie.. pamiętaj że sama SELLA RONDA to taki deptak... szybko robią się dziury i tłoczno bardzo.. jako komunikacja spoko.. ale najlepiej jezdzić gdzieś z boku... omijajac głowne szlaki oznaczone na zielono i pomarańczowo.. kiedy sie wybierasz..?? pozdr siwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 Raz w życu w Alpach widziałem parking płatny to było właśnie w Canazei.... Tak na marginesie to ja w zeszłym roku na Madonnie tez płaciłem za parking 3€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siw Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 hahaha:) gdzie Wy jezdzicie..?? w tym sezonie obiecuje równiez znalezc płatny parking a moze to byly jakies parkingi przy hotelach.. czy pensjonatach..?? bo takie to widziałem... pozdr siwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 We Włoszech spotykałem płatne parkingi. Opłata właśnie gdzieś koło 3 EUR. Natomiast w Austrii nigdy nie spotkałem płatnego parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 kiedy sie wybierasz..?? pozdr siwy Niestety dopiero pod koniec marca - taki kompromis wypracowany dla grupy. Mam nadzieję, że bedzie jeszcze po czy jezdzic. Wieloletnie doświadczenia podpowiadaja mi jednak, ze we czwartek zawsze pada:) Dziękuję za wiele przydatnych informacji. 3E to na szczescie nie majątek... pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 Pozza di Fassa z nocnym jezdzeniem na Alochu. Aloch nie tylko nocą! W dzień zazwyczaj odbywają się tam treningi i część stoku jest zamknięta, ale nie cały. Jak wyżej kiepska pogoda to tu można spokojnie pojeździć. Można też wyciągnąć od obsługi, kiedy nie będzie treningu, przyjeżdżasz i pełen wypas – na całym stoku max 10 osób. Vigo di Fassa i trasa Alberto Tomby. No, trasa Tomby to najlepszą to ma nazwę. Tak poza tym to tylko kawałek czarnej traski – niestety czasem kiepsko przygotowanej. Wolę już Piavac w Trevalli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 We Włoszech spotykałem płatne parkingi. Opłata właśnie gdzieś koło 3 EUR. Natomiast w Austrii nigdy nie spotkałem płatnego parkingu. POTWIERDZAM - jeszcze nie norma ale można się zdziwić ALTA BADIA (Corvara, La Villa, S.Cassiano) oraz Val Gardena niestety również płatne!!!! w S.Christina 1 parking za darmo obok wyciągu na MONTE PANA (niby tylko dla wyjeżdżających tym wyciągiem) - chyba jako bonus bo trochę przypomina ten na Skrzyczne... Na MONTE PANA można też wyjechać samochodem ale nie zwróciłem uwagi czy się tam za parking płaci... Dla mnie to o tyle istotne że zazwyczaj nie pomieszkuje w głównych ośrodkach ze względów finansowych... sporadycznie się zdarzało w tym sezonie chyba sobie DOLOMITY odpuszczę :( oczywiście nie ze względu na płatne parkingi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siw Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 to moze do zobaczenia na stoku... ja jade miedzy 15 a 22 marca.. pozdr siwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 30 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2007 region piękny ale w styczniu może być zimnawo,tzn pal licho zimno ale może wiać i odczuwalna temperatura moze być niższa niż jest, ale jak sie jeździ to nie czuć no chyba ze ktoś jest super zmarźluchem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi