JC Napisano 11 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2007 Polecam lekturę kilku komentarzy dot. wprowadzonych przez FIS przepisów: http://www.skionline.pl/sport/?ids=&co=newsy&id_newsa=5051 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 14 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2007 I co to ma być? Będą jeżdzić na laczach? hahhahahaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2007 A możesz ustosunkować się merytorycznie? Bo jakoś nie łapię Twojego poczucia humoru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 15 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2007 Chodzi mi o to że narty będą coraz mniej taliowane , szerokie pod butem , bez płyty lub jakaś kilku milimetrowa , więc mogą przypominać te narty laczki ( to taki papuć)hhhahhaaaa pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szteker Napisano 16 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2007 Szczerze to nie za bardzo rozumiem decyzję władz FIS. Niby chodzi im o bezpieczeństwo a moim zdaniem nowe przepisy powodują, iż narciarze będą poruszać się szybciej niż do tej pory;/ ale mogę się mylić. Dla nas (użytkowników nart komórkowych) jest to raczej smutna wiadomość bo zwiększenie taliowania w nartach (szczególnie w gigantkach) nie będzie korzystne dla tych, którzy ścigają się na polskich stokach;/ Pozdrawiam Szteker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2007 Witajcie wrociłem dzis z nartów i rozmawiałem z zawodnikiem który startuje w FISach i według niego nowe przepisy bezpieczenstwa nie poprawiaja bo moze i odciążają kolana jednak dodaja speedziora temu ustrojstwu miałem też okazje pojezdzic na nowych gigantowych komórach Atoma i po zjechaniu 2 razy musiałem je oddac bo... nie dawałem rady z tym ze moje Rc maja 180 cm a tamte miały 197 cm i nie dawałem im rady ale przyspieszały znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek1975 Napisano 20 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2007 Wydaje mi się że zmiany są potrzebne żeby dokonywał się postęp, podobne zmiany przepisów niby to w trosce o zawodników dokonują się w F1. Pchają one ponownie inżynierów do desek kreślarskich (takich cyfrowych:-)). W każdym sporcie wyczynowym w grę wchodzą olbrzymie pieniądze. Każdy, kto chciał kupić sobie nowe deski bardzo dobrze to wie. Dobra narta wyczynowa, która w pewnym momencie jest niezbędna do dalszego rozwoju potrafi kosztować olbrzymie pieniądze i właśnie o to jest walka. Nie chcę wdawać się zbytnio w ton teorii spisku po ostatnich dwóch latach polskich rządów, ale komórka w FIS zajmująca się sprzętem także podlega pewnym lobbingom np. tak wielkich koncernów jak ATOMIC i jeżeli oni za olbrzymie pieniądze (nie mam danych tak to sobie wyobrażam) robi jakieś badania to wyniki ich także wędrują na biurku FIS i mają wpływ na podejmowane decyzje. Pcha to także szkoleniowców do opracowywania nowych technik narciarskich. Czyli reasumując: wielkie pieniądze i potrzeba uzasadnienia istnienia setek biurokratów w FIS powoduje, że dokonuje się postęp w wyczynowym narciarstwie alpejskim - paradoksalne acz prawdziwe:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi