SB Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Zaliczylem kilka wyjazdow w bieliznie X-Bionic i stwierdzilem ze nalezaloby skrobnac kilka slow jak w praktyce sie to wszystko sprawdza.....................Po drugie, majac na sobie koszulke czujesz komfort termiczny. Temp. -10, dosc silny wiatr-wszystko ok. Temp.+5, slonce-rowniez ok, nie czuc nieprzyjemnego 'przegrzewania' sie organizmu. Pełnej satysfakcji doznasz dopiero jak pojedziesz w prawdziwe góry na prawdziwe narty i prawdziwe stoki o takiej długości że będziesz musiał stanąć żeby dech złapać, a nie dlatego że się już górka skończyła jak tak miałem właśnie z Odlo. Figo wręcz był nie zadowolony dopóki Odlo nie przetestował w w/w warunkach, w Białce i M.Cichym poprostu w tym zmarzł, bo się jechało na krześle albo się stało w kolejce a nie jechało, a jak jechało to na tyle krótko że nie ma szans się zagrzać. X-Bionic jak do tej pory(od nowego sezonu ma się to zmnienić) nie oferował "drugiej" warstwy zastępującej polarowe bluzy, a Odlo wyszedł już z taką ofertą i do samego początku sezonu używam takiej w połaączeniu podkoszulką Odlo Q. Było mi to dane przetestować w bardzo różnych warunkach pogodowych jak i narciarskich: do białczańskich łatwych i krótkich stoków do dłógich i wymagających tras w Schladminger Tauern i ostatnio na Harędzie na 10 stopniowym mrozie przestałem cały dzień i nie powiem żeby mi było ciepło ale nie zmarzłem - zresztą tak jak było to już powiedziane ta odzież funkcjonuje ale trzeba się w nie ruszać. W pozostałych warunkach spisała się rewelacyjnie. A ta bluza 2 warstwa wygląda tak(za modela posłuży Figo): Występuje jeszcze w 2 innych zestawach kolorystycznych: biała/popiel/czarny i czerwony/czarny. Po przyjezdzie do domu obskoczylem w koszulce jeszcze "imieniny u cioci" (zminilem tylko spodnie na dzinsy) i nikt nie uciekal ode mnie bo po prostu nie capialem i nie czulem sie spocony. No mnie to się wydaje że poprostu masz kultularną rodzinkę(pogratulować) i mają na tyle taktu że Ci nie zwrócili uwagi , ja to jednak do cioci na imienimki to zawsze kompiel garniturek:D , dzinsy:eek: no wiesz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Pełnej satysfakcji doznasz dopiero jak pojedziesz w prawdziwe góry na prawdziwe narty i prawdziwe stoki o takiej długości że będziesz musiał stanąć żeby dech złapać, a nie dlatego że się już górka skończyła jak tak miałem właśnie z Odlo. Nie wspominalem ze jezdzilem tez na rowerku, przejazdzka ok 2 godz. Tak jak pocisz sie podczas jazdy na rowerze nie spocisz sie na zadnym stoku. I tutaj X-Bionic poradzil sobie bardzo dobrze z odprowadzaniem wilgoci (temp w plusie, delikatny wiaterek+kurtka rowerowa). To mi wystarcza. X-Bionic jak do tej pory(od nowego sezonu ma się to zmnienić) nie oferował "drugiej" warstwy zastępującej polarowe bluzy, a Odlo wyszedł już z taką ofertą i do samego początku sezonu używam takiej w połaączeniu podkoszulką Odlo Q. Jezeli tylko bedzie w ofercie a moje zadowolenie do przyszlego sezonu nie oslabnie to pewnie takowa nabede. No mnie to się wydaje że poprostu masz kultularną rodzinkę(pogratulować) i mają na tyle taktu że Ci nie zwrócili uwagi, ja to jednak do cioci na imienimki to zawsze kompiel garniturek, dzinsy:eek: no wiesz..... No SB nie mysl że ze mnie taka fleja;) To byla sytuacja awaryjna. O tym ze mamy gdziekolwiek isc przypomnielismy sobie poznym wieczorem jak narty z dachu sciagalem.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hiv Napisano 29 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2008 Ja polecam bieliznę Brubeck'a - www.brubeck.pl Mam taki zestawik góra i dół + kurteczka Killteca i spodnie 4F Aquataech 2000 i jestem baaardzo zadowolony. Super zestawik za rozdądną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Zima za pasem. Przyznam, że nigdy do tej pory bielizny aktywnej nie używałem na nartach. Po przeczytaniu Waszych postów z tego wątku, wyłania się lider pozytywnych opinii X-Bionic. Mam prośbę, aby ktoś doradził, które modele będą odpowiednie do jazdy na moto i na nartach. No i gdzie to kupić w dobrej cenie. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 wyłania się lider pozytywnych opinii X-Bionic. X-Bionic jest bardzo dobry, może i najlepszy, ale ... możesz pokusić się o zakup bielizny Odlo lub Falke. Ja mam o nich bardzo dobre zdanie po wielu godzinach jeżdżenia w różnych warunkach atmosferycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Tak, czytam właśnie Wasz artykuł o Odlo i seria Warm wydaje się być odpowiednia dla moich potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Tak, czytam właśnie Wasz artykuł o Odlo i seria Warm wydaje się być odpowiednia dla moich potrzeb. Jak będziesz w sklepie zerknij także na Falke. I jeszcze jedna rada: polecam zakup kalesonów o długości 3/4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 ja sie cos do kalesonow przekonac nie moge bo caly czas mam wrazenie że będzie gorąco:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Chciałbym kupić bieliznę przez internet, ale to chyba niemożliwe - nikt nie ma tego w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Chciałbym kupić bieliznę przez internet, ale to chyba niemożliwe - nikt nie ma tego w necie. Tu kupisz X-Bionica http://x-socks.pl/c41/Man/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 ja sie cos do kalesonow przekonac nie moge bo caly czas mam wrazenie że będzie gorąco:) No co Ty? No chyba, że masz b.ciepłe spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 wręcz mozna powiedzieć ze radzieckie ocieplacze:D jescze nigdy mi w nich nie bylo zimno:D, na zdjęciach w galeri widac, krój raczej mają hmm przedpotopowy ale kiedys bylem grubszy i dlatego teraz w nich wygladam jak bym sie pos****:D, mam je hmm 5 lat i jak na bergsona to bdb sie trzymaja, ale jak zmienie to jednak kupie takie kalesonki jak mowisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 ..... X-Bionic. Mam prośbę, aby ktoś doradził, które modele będą odpowiednie do jazdy na moto i na nartach. No i gdzie to kupić w dobrej cenie. Dzięki z góry. W Twoim przypadku X-Bionic dostaniesz przynajmniej w 2 sklepach sportowych na Krupówkach, dokładnie nie potrafię wytłumaczyć w których ale na pewno znajdziesz w jednym były na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) X-Bionic już mam namierzone w necie - JC zapodał link do sklepu internetowego. Niestety dystrybutor Odlo - Larix jest bez kontaktu (telefon na fax przełączony). A i jeszcze jedno - w sklepach na Krupówkach to ja ostatnio kupiłem buty jakieś 10 lat temu i okazały się być droższe o 100 zł od takich samych np. na Rynku w Krakowie. Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 X-Bionic już mam namierzone w necie - JC zapodał link do sklepu internetowego. Niestety dystrybutor Odlo - Larix jest bez kontaktu (telefon na fax przełączony). A i jeszcze jedno - w sklepach na Krupówkach to ja ostatnio kupiłem buty jakieś 10 lat temu i okazały się być droższe o 100 zł od takich samych np. na Rynku w Krakowie. Z tego co zauważyłem to X-Bionic jest generalnie wszędzie w tych szmych cenach, a na Krupówkach wcale nie musisz kupować, a tylko rozmiar ustalić organoleptycznie, czego nie zrobisz w sklepie internetowym. Do larixa nie dzwoń zasadniczo z nimi jak się dodzwonisz to się nie porozumiesz... nie obsługują detalu, na ich stronie porozglądaj się dobrze jest przejście do sklepu internetowego z którym współpracują, podał bym linka ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Dobrze Rafał,że nie sprawdzałeś na gdańskim rynku bo jeszcze ze dwa pokolenia musialy by w nich chodzić,żeby się zwróciły:D A jeżeli chodzi o bielizne ja używam Falke.I wcale nie ''syberyjski'' model tylko no nie pamietam ale troszke lżejszy.Kalesonów podobnie jak bugi nigdy nie używam.Owszem mam ciepłe spodnie i to mi wystarcza.Może nie oddaje ciepła tak szybko jak inni.Nie wiem.Zawsze mam tylko bielizne,mój magiczny pas ochronny na kregosłup(nie jest to zółwik) i kurtke a czasami zamiast kurtki sweter narciarski oxbow.I nic nie poradze na to,że tak jest mi dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 No jak ktoś jest zaprawiony na Morzu Północnym to może w samych majtach na lodowcach śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 I jeszcze jedna rada: polecam zakup kalesonów o długości 3/4. Potwierdzam. Myślałem,że będzie mnie ta długość drażniła. Tymczasem nic poobnego,3/4-te długości to jest to. Innej bielizny niż Odlo nie próbowałem, ale z tejże jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) do sklepu internetowego z którym współpracują, podał bym linka ale.... http://sportmix.pl/?ids=5f6fb27068d40b766fd6e010f641af97&dzial=Odzie%BF&producent=Odlo Powołaj się na mnie u Pani Anny Bil może pomoże, a na pewno nie zaszkodzi. PS Wcześniej przymierz w sklepie, bo z bielizną to różnie bywa. Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) X-Bionic już mam namierzone w necie - JC zapodał link do sklepu internetowego. A i jeszcze jedno - w sklepach na Krupówkach to ja ostatnio kupiłem buty jakieś 10 lat temu i okazały się być droższe o 100 zł od takich samych np. na Rynku w Krakowie. X-Bionica polecam. Uzywalem na nartach, na rowerze i ostatnio nawet w gorach. Dzialanie zawsze na wysokim poziomie. Kalesony tylko 3/4. Dlugie trzeba podwijac (bo gniota) bo potrafia zedrzec golenie do krwi w dobrze dopasowanych butach narciarskich Rafal, a ja w ostatni weekend kupilem buty sporo taniej niz w Krakowie:D (ok 50 zeta do przodu) Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez hotrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2008 "Na farcie lecisz":D Musiała minąć dekada, aby kupcy w Zakopcu zrozumieli w czym rzecz. Dzięki za opinię - właściwie potrzebuje tej bielizny do poza narciarskich historii, więc Twoje opinie są cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaja45 Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 X-Bionic fajna, ale droga, słyszałem, że odzież termoaktywna z firmy Berkner, a w szczególności z serii 3D VIP jest niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 X-Bionic fajna, ale droga, słyszałem, że odzież termoaktywna z firmy Berkner, a w szczególności z serii 3D VIP jest niezła. To zupełnie inna półka, X Bionic to Mercedes, a Berkner to też auto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi