SB Napisano 2 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 Milowy krok w tył: W Austri został zniesiony obowiązek jazdy na światłach, jeszcze nie wiadomo od kiedy wejdzie w życie. A jeśl omie chodzi to przepis mi nie jest potrzebny bo na światłach jeżdżę chyba od zawsze!!! i tak zostanie chyba że jakiś mądry wymyśli zakaz jazdy na światłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 Nie został zniesiony, tylko ktoś zgłasza taki projekt na przyszły rok! Pewnie nowy parlamentarzysta chce się wykazać! Z drugiej strony to czysta głupota (moim zdaniem)! Uważam jazdę na światłach jak najbardziej słuszną i poprawiającą bezpieczeństwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 Jacku: został zniesiony tylko narazie nie ma konkretnej daty od kiedy wejdzie w życie - podaje to za RMF wiadomości 7:00 dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 No to jestem pełen "podziwu" dla Kasztanów! Tak dbają o wszystko, a robią krok wstecz ... to tak jak z paleniem w restauracjach na stoku ... we Włoszech jak wejdziesz na zupkę lub piwko jest czym oddychać, a EKOLOGICZNEJ Austrii .... zadyma, siekiera .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 2 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 na szczęście nie zabraniają więc ja sobie i tak będę cały roczek śmigał z "otwartymi oczkami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 figo za dużo CB radia uzywasz No to jest cos dziwnego jedyna rzecz ktora u nas jest a u nich nie ma :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 2 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 Mieliśmy różnre rządy (może to jakis sex aferzysta zgłaszał ahahaha) ale w to wątpię z figiem mamy walkytalky i tak sie zgłaszamy tu brzoza ja tu grab:D pozdo Barti:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wituś Napisano 3 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2007 A ja tam nie lubie jak ktoś mi narzuca z góry co mam robić i ten przepis mnie trochę denerwuje. Poza tym Panowie statystyki są nieubłagane odkąd jeżdzimy z włączonymi światłami mijania przez całą dobę bezpieczeństwo na naszych drogach nie poprawiło się ani o ułamek procenta! Ale nasz kraj to może zły przykład u nas co innego o tym decyduje " zły stan nawierzchni". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 3 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2007 figo za dużo CB radia uzywasz No to jest cos dziwnego jedyna rzecz ktora u nas jest a u nich nie ma :D nie posiadam,nie używam,nie lubię bo to zakłóca odbiór prawdziwego radia;) a na światłach jeżdżę dawno nawet jak nie było nakazu:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 3 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2007 Jacku: został zniesiony tylko narazie nie ma konkretnej daty od kiedy wejdzie w życie - podaje to za RMF wiadomości 7:00 dzisiaj Od 1.go stycznia 08 Die Regierung hat Licht am Tag nun endgültig wieder abgeschafft: Im Ministerrat am Mittwoch beschloss das Kabinett eine Novelle des Kraftfahrgesetzes (KFG), wonach für die Autofahrer mit 1. Jänner 2008 keine Verpflichtung zum Scheinwerfer-Aufdrehen am Tag besteht. Za austriackim automobil klubem - do 1.01.08 jazda bez swiatel moze byc karana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniuczek Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Potwierdzam. Od 1 stycznia 2008 zniesiono obowiązek całodziennej jazdy na światłach w Austrii. I nie jest to pozbawione podstaw! Bo o ile zmniejszyła się tam ilość wypadków z udziałem samochodów to znacząco wzrosła z udziałem pieszych i rowerzystów. A wielu przestrzegało przed tym jak wprowadzano prawo o światełkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Jest zniesiony, ale nie zakazany http://www.oeamtc.at/index.php?type=article&id=1128319&menu_active=0317 wolne tłumaczenie tych wszystkich zmian już zamieściłem: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6346 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi