Boogie Napisano 1 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2007 nowy sezon nowe wdzianko;p Nie a tak naprawde to noszę sie z wymianą narciarskiej garderoby zawsze chcialem kupić sobie taką bardziej obcisłą kurtke do pasa no moze troche niżej:) może macie jakieś fajne kurtki tego typu no i tutaj kieruje pytanie do expertów takich jak JC SB itd;p chciałem kupić sobie jakiegoś softshella coś ala i tu pojawia sie pytanie czy soft shell mnie ogrzeje bd w nim ciepło?? jak nie to jakie inne wdzianka proponujecie? z gory dziekowa za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 1 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2007 No ja akurat softshella nie używam ani nie posiadam ale takwy to Cię raczej nie ogrzeje, co najwyżej ochroni przed wiatrem i deszczem. Moim zdaniem to pojeździsz w tym ale w warunkach wiosennych, a na intensywną zime pożądna kurtka narciarska jest nieodzowna a jaka to temat rzeka głownie zależny od tego ile chcesz/możesz wydać na to. Pod kurtkę na ostrą zimę mogę polecić(używam tego) sweter z wiindstoperem to jest z firmy:F.lli campagnoolo(czy tak jakos) w inter można to kupić i jak byś decydował się na coś takiego weź koniecznie rozpinany cały a nie wkładany przez głowę- poprostu ten 2 jest mniej wygodny. Ps: Acha i z tym expertem w stosunku do mojej skromnej osoby to przesadziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 1 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2007 zgadzam się,ja używam softshella fińskiej firmy.......bardzo fajna sprawa,ale jako 3 warstwę...1 odziez termiczna,2 cienki polar windbloker i softshell i wtedy jest super:)...po warunkiem że temperatura otoczenia nie spada poniżej -5-8 stopni C bo potem trzeba stosować kurtke zamiast softshella w tej samej kolejności....wybór kurtek jest ogromny,ale jedno jest pewne musisz kupić ciepłą i oddychająca...wiemy o co chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 Do Bugajsona Już Ci wytłumaczę o co biega z tymi softshellami, windstopperami i gore-texami! Najpierw przykład z poprzedniego tygodnia: Lodowiex Hintertux, - 17C, wiatr, śnieg ... co byś ubrał? Ja byłem ubrany w: - koszulkę z długim rękawem (bardzo cienką) tzw. aktyną bieliznę - koszulkę z długim rękawem (bardzo cienką) i stójka pod szyją (żeby nie wiało) tzw. aktyną bieliznę - windstopper - kurtke z gore-texem - bez ocieplenia! - na nogach miałem kalesonki 3/4 (lepsze od pełnych ze względu na ugniatanie pod butem) tzw. aktyną bieliznę - spodnie z gore-texem - bez ocieplenia! - skarpety i ... nic więcej! Zero grubych, ciężkich kurtek, swetrów, itp! I jedna uwaga bardzo ważna! Tak ubranym trzeba się ruszać!!! To nie jest ubranie do stania na stoku! I teraz uwagi! Piszę to po to, aby uświadomić Tobie i innym, że nie trzeba się ubierać w taki sposób, że potem ciężko się ruszać na stoku. Ja jeżdżę w takich ubraniach od wielu lat i bardzo Ci polecam! Wiem, wiem jest jedna wada! Koszty! Niestety koszt takiego kompletu jest czasami nie do przejścia! Ale , nawiasem mówiąc. jest to mniej nić np. kurtka Spydera (oryginalna) Jeżeli nie stać Cię na zakup najwyższej jakości odzieży (nie najdroższej) to polecam zacząć od wewnątrz, czyli bardzo dobrej bielizny np.: X-bionic (najlepsza w jakiej jeździłem), Odlo, Falke, Loeffler! Nie kupuj taniej bielizny to się nie opłaca! Lepiej uzbierać i kupić raz, a porządnie! Co do kurtki, takiej uniwersalnej, co to pojeździsz na nartach i pójdziesz na zakupy, to polecam Killteca, który bardzo dobrze sprawdzi się jako kurtka narciarska, a i po za stokiem dobrze się sprawuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 2 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 (edytowane) Od lat zimą, Edytowane 26 Grudzień 2008 przez Robalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 a ja jezdze zawsze w bieliznie i w zależnosci od temp, zakładam na nia polar z golfem bądz tylko kurtkę wtedy jest wsam raz nic nie krepuje ruchów i jest ciepło , a co do nóg to kalesony zakładam tylko pod gume, pod spodnie tylko w ekstremalnie zimny dzien, jesli chodzi o soft shell to kupilem w tym roku bo potrzebuje na gume na treningi jak bedzie sie sprawowac opisze za dwa tyg jak wroce z wyjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 wiedziałęm ze moge liczyć na szybką odpowiedz, teraz wiem na czym stoje:) SB jak zawsze skromny eh eh:D w dzisiejszych czasach chwalić sie trzeba a nie skromnym być Dziekuje Jacku za dobre opisanie tematu a no i reszta odp też była pomocna ide buszować po sklepach:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 TO miłego smigania jak zakupisz to napisz na co padło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 Po podziękowaniach Bugajsona mam prośbę i propozycję do Wszystkich! Po lewej stronie każdy z nas ma ikonkę "Reputacji" (to ta waga). Proponuję i proszę, aby w sytuacji kiedy chcemy komuś podziękować lub kogoś zganić kliknąć na nią i w ten sposób podziękować lub "podziękować" komuś za wypowiedź! Można tam umieścić także krótki komentarz! Co Wy na to? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2007 Ja jestem za ja juz swoje podziękowanie wystosowałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 3 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2007 W softshellu mozna posmigac nawet w zimie (przy minusie) ale pod spod: bielizna(dlugi rekaw)+cienki polarek+kamizelka windstopper. Tak na 3 godz. intensywnej jazdy jest ok. ale bez dluzszego stania w kolejkach. Na calodzienne wyjazdy to jednak kurtka narciarska - ja uzywam Iguany, albo zestaw z goretexem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 3 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2007 Witajcie nie bede zakładał nowego tematu wiec zapytam tuta, czy ktos jezdzi badz słyszał jakies opinie o kurtkach firmy SUB ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi