Homar Napisano 5 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2007 Hot wiara czyni cuda !! Moze oni zrobia pstryk i wyciag gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 5 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2007 Tak Homar, ale z drugiej strony "nadzieja matka glupich";) Jezeli do tej pory nic tam jescze nie stoi to przed sezonem raczej nie ma szans:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 5 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2007 może czekaja na pierwszy snieg bo chca zobaczyc czy zima bedzie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2007 najwyżej wydadzą komunikat,że z przyczyn obiektywnych nie udało się ale ilu narciarzy przyjedzie zobaczyć i zostawi kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 5 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2007 w Wierchomli przynajmniej jest gdzie zostawic ta kase a nie ze przyjezdzasz nie ma, wyjezdzasz a tambylcy tylko czekaj na takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2007 jeśli Ci chodzi o zaplecze gastronomiczne;) to wg.mojego rozeznania nie bardzo jest gdzie zostawić kasę. ach sorry są hotelowe knajpki. ale kiedy ja byłem to hotel był tuż przed otwarciem. poza tym Wierchomla jest OK. również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 5 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2007 Hej, HOT Czy to co piszesz, z tymi podporami to prawda !?!?!? Łoł, a mnie kolesie już trują tyłek aby zrobić w tym sezonie skok właśnie do Muszyny co by podskoczyć sobie i na Wierchomlę i na Jaworzynę i na Słotwiny a tu taki ambaras :eek: :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 5 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2007 Robalek, takie mnie doszly sluchy ale na 100% tego osobiscie nie moge potwierdzic. Natomiast jak popatrzysz na zdjecie to jest tylko wycinka i ani pol podpory na nim nie widac. Biorac pod uwage, ze byl to juz prawie wrzesien to juz jest podejrzane! [ATTACH]6[/ATTACH]Na zdjeciu widok na Szczawnik od strony Muszyny i Zlockiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 5 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2007 a mogłbys z "pimpowac" tę fotke i w paincie strzałkami zaznaczyc jak idzie ta traska... bo nic z tego nie rozumiem widze tylko ta czesc wycieta z lasku ale to ma ze 200m a co wczesniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 5 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2007 Niestey drogi Homarku, az takim expertem od topografii tej stacji nie jestem. Nie bylem na samej trasie, tak ze nie znam jej dokladnego przebiegu. Natomiast na zdjeciu wyraznie widac brak jakiejkolwiek infrastruktury narciarskiej, w tym wypadku wyciagow.Dla porownania dolaczam fotke wspominanej w innym watku stacji w Limanowej. zdjecie zrobione trzy tygodnie pozniej i roznice widac golym okiem. [ATTACH]7[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misia Napisano 6 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2007 W zeszłym tygodniu w gazecie wyborczej krakowskiej byl artykuł ze zdaża do swiat, wiec chyba wiedza co pisza i pośmigamy juz w nowym roku. Mam nadzieje ze bedzie mało ludzi ;-)) zanim sie dowiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2007 Dostałem odpowiedź z Wierchomli: Trwają prace przy wyciągach i będą czynne w sezonie. niestety nie sa w stanie podać daty uruchomienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 6 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2007 Hot a ty sobie tak lubisz posmigac po budowach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 6 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2007 Hmm, nigdy sie nad tym nie zastanawialem, ale budowy mnie jakos szczegolnie nie pociagaja:p (w dodatku prowadze swoja wlasna, tak ze mam tego typu rozrywek pod dostatkiem) Szczawnik - to wynik niedzielnej wycieczki do Krynicy a Limanowa z Bochni to rzut beretem i z ciekawosci pojechalem zobaczyc (co by potem w sezonie nie bladzic i nie szukac) JC moze im chodzi o przyszly sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 6 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2007 sezon trwa prawie do końca marca:D jednak żeby ta przysłowiowa szklanka była do połowy pełna wierzmy,że się im uda dużo wcześniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 31 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2007 oczywiście Wierchomla dała dupy.... Zadzwoniłem dzisiaj do Wierchomli z pytaniem kiedy ruszą nowe wyciągi i dowiedziałem się że w.....marcu, a były huczne zapowiedzi że na ten sezon, ...no ale ileś ludzi łykneło bajer i zarezerwowało pobyt na ferie:cool: . Ciekawe że w Białce jak piszą że na święta planowane jest uruchomienie nowego krzesła to się to udaje: tak było 2 lata temu z szóstką, rok temu z czwórką na Bani i kilka dni temu z nowym krzesłem+ nowa trasa na Kotelnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 31 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2007 Jednak moj pesymistyczny scenariusz sie sprawdzil:( To bylo do przewidzenia:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 31 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2007 Zadzwoniłem dzisiaj do Wierchomli z pytaniem kiedy ruszą nowe wyciągi i dowiedziałem się że w.....marcu, a były huczne zapowiedzi że na ten sezon, ...no ale ileś ludzi łykneło bajer i zarezerwowało pobyt na ferie:cool: . Ciekawe że w Białce jak piszą że na święta planowane jest uruchomienie nowego krzesła to się to udaje: tak było 2 lata temu z szóstką, rok temu z czwórką na Bani i kilka dni temu z nowym krzesłem+ nowa trasa na Kotelnicy ;-))))) a o której dzwoniłeś, bo ja przed dwoma godz. i mówili, że może do ferii zdążą, tylko nie wiedzieli do których... Mam zadzzwonić 12 stycznia :-))) Szkoda, że to początek ferii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 2 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2008 Właśnie byłem w Wierchomli przez ponad tydzień. Widziałem stan inwestycji od strony Muszyny i z górnej stacji wyciągu w budowie Szczawnik II i muszę stwierdzić, że ja nie widzię otwarcia trasy w tym sezonie. Na dolnej stacji kolejki od Szczawnika nadal pracują przy fundamentach. Podpory pod kolejkię jeszcze nie są ustawione. Z daleka widziałem tylko zarys górnej stacji kolejki. Jeśli chodzi o wyciąg to podpory stoją i stacja górna (dolnej nie widziałem). Niestety trasa jest rozorana przez ciężki sprzęt. Trzeba by ze 2 m sniegu, żeby można było po tej trasie jeździć. Bardzo mi się podoba na hali Płatek, obie trasy przy wyciągach są bardzo ciekawe i widokowo jest pięknie. Frycek jeszcze nie chodzi ale zjechałem sobie na desce po nieczynnej jeszcze trasie. W każdym razie od przyszłego roku zanosi się na naprawdę fajne miejsce jak na nasze warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 2 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2008 ;-))))) a o której dzwoniłeś, bo ja przed dwoma godz. i mówili, że może do ferii zdążą, tylko nie wiedzieli do których... Mam zadzzwonić 12 stycznia :-))) Szkoda, że to początek ferii.... Tak, teraz znowu maja zdazyc do ferii. Kolejna sciema dla przyciagniecia klientow na ferie:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 2 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2008 Właśnie byłem w Wierchomli przez ponad tydzień. Widziałem stan inwestycji od strony Muszyny i z górnej stacji wyciągu w budowie Szczawnik II i muszę stwierdzić, że ja nie widzię otwarcia trasy w tym sezonie. Na dolnej stacji kolejki od Szczawnika nadal pracują przy fundamentach. Podpory pod kolejkię jeszcze nie są ustawione. Z daleka widziałem tylko zarys górnej stacji kolejki. Jeśli chodzi o wyciąg to podpory stoją i stacja górna (dolnej nie widziałem). Niestety trasa jest rozorana przez ciężki sprzęt. Trzeba by ze 2 m sniegu, żeby można było po tej trasie jeździć. Bardzo mi się podoba na hali Płatek, obie trasy przy wyciągach są bardzo ciekawe i widokowo jest pięknie. Frycek jeszcze nie chodzi ale zjechałem sobie na desce po nieczynnej jeszcze trasie. W każdym razie od przyszłego roku zanosi się na naprawdę fajne miejsce jak na nasze warunki. Cieszę się, że napisałeś o stanie faktycznym, bo jeszcze dziś miałem dylemat, czy robić obóz w Szczawniku, czy w Korbielowie... Już go nie mam, mimo wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Mapa Dwóch Dolin Zobacz : http://www.wierchomla.com.pl/index.php?st=1&mid=73 A nastepnie wejdź na mape satelitarną Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi