Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Gdzie w Alpy lub Dolomity?

pax5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam pytanko do Was kto orientuje się odnosnie firmy,biura podróży,szkoły narciarskiej,która organizuje wyjazd w Alpy lub Dolomity od a do z:)...czyli transport ,zakwaterowanie,skipassy itd....interesuje mnie wyjazd z warszafki na kołach lub samolot...wiem że to niby prosta rzecz wejść w google wpisać i jest:)...ale ja chcę jechać z rodziną i niekoniecznie własnym autem:(...najeżdze sie przez cały rok...starczy:mad: ...z góry dzięki Paweł

P.S info odnosnie konkretnej firmy na priva pax53@wp.pl

A ja nie polecam wyjazdu autokarem nie byłem ale w hotelu widziałem jak się ludziska muszą wadzić o swoje: np. skipasy w cenie ale te najtańsze te inne to se trza dopłacić i pilot mówi że on po śniadanku to skoczy do miasta po skipasy a wyjazd na stoki o 11:D :D . A piwko a gdzie siku potem bo uczestnicy mówili że z kibla kierowca zakazał korzystać. Albo ostatnio na BP widziałem jak cały autokar w kolejce do klopa stoi. I jedzie taki raz dłużej niż ja autem. A co do piwa to do własnego auta to biorę 3 zgrzewki, a do autokaru... też 3 tylko po 4 a nie po 24:D :D

A tak wogule czy to może być poważna firma co się reklamuje na krzywy ryj moim zdaniem nie.

Nie bądźcie sieroty jedźcie własnymi samochodami, bądźcie sobie sami panem i władcą bo to Wasz urlop i nikt nie będzie decydował gdzie stanę i gdzie zjem.

A ja nie polecam wyjazdu autokarem nie byłem ale w hotelu widziałem jak się ludziska muszą wadzić o swoje: np. skipasy w cenie ale te najtańsze te inne to se trza dopłacić i pilot mówi że on po śniadanku to skoczy do miasta po skipasy a wyjazd na stoki o 11:D :D . A piwko a gdzie siku potem bo uczestnicy mówili że z kibla kierowca zakazał korzystać. Albo ostatnio na BP widziałem jak cały autokar w kolejce do klopa stoi. I jedzie taki raz dłużej niż ja autem. A co do piwa to do własnego auta to biorę 3 zgrzewki, a do autokaru... też 3 tylko po 4 a nie po 24:D

A tak wogule czy to może być poważna firma co się reklamuje na krzywy ryj moim zdaniem nie.

Nie bądźcie sieroty jedźcie własnymi samochodami, bądźcie sobie sami panem i władcą bo to Wasz urlop i nikt nie będzie decydował gdzie stanę i gdzie zjem.

ja sie zupełnie z SB zgadzam wchodzisz na strone dolomiti.it czy jakos tak szukasz sobie miejsca piszesz maila do kolesia ze chcesz zarezerwować itd itp i nie dość ze taniej masz to załatwione ( apartament w cavaleze 300ojro) to jesteś PANEM WŁASNEGO LOSU a co do piwa to przecież na miejscu jak bd to są busy do stacji narciarskiej w miescie gdzie mieszkacie albo do miejscowosci obok i jest to w cenie skipasu wtedy piwka sie chlapnac mozna i po kolejne te busy sa prawie sprzed kazdego apartamentowca hotelu itd itp ja polecam z całego serca wyjazd autem i VILLE BOSCHETTO w Carano obok cavalese www.villaboschetto.com :) serdecznie polecam z całego serca a polegam taże takie miejscowośći jak PEJO (blisko do madonny itd) z cavalese niedaleko do bormio a także polecam ALLEGHE, i FALCADE są to miejscowości, jeżeli chodzi o koszty najtaniej to w PEJO jest

Jeżdżę zawsze autem. Koledzy raz mnie namówili na autokar i to był pierwsz i ostatni raz. 32 godziny w autokarze - makabra. Jadę autem nocuję w Czechach, bo mam do granicy Polsko-Czeskiej 500 km. Kolacyjka browarek, kompiołka i rano wstajesz wypoczęty. 5-6 godzin i jestem w Dolomitach.

Autokar to katorga.

• Like 1

• 2 weeks later...

TYLKO SAMOCHODEM - jeśli mówimy o DOLOMITACH to w wielu ośrodkach jest możliwość jazdy w nocy i to naprawde w nocy bo do 23.30 (San Martino di Castrozza czy do 23 (Pecol, Pozza di Fassa) czyli po obiado-kolacyjce wsiadamy w autko i jedziemy bez łaski Panów Organizatorów na jeszcze 4 godzinki poszaleć i to na lepsiejszym trochę śniegu niż po południu bywa w Dolomitach - i w ogóle SAMOCHODEM jeździmy sobie dzisiaj tu jutro tam jak sie nam i POGODZIE podoba - wiem że wielu jest takich co jak przyjedzie do jakiegoś ośrodka to będzie w to samo miejsce przyjeżdżał zawsze ale ja lubie inaczej - de gustibus non est disputandum

Witam,mam pytanko do Was kto orientuje się odnosnie firmy,biura podróży,szkoły narciarskiej,która organizuje wyjazd w Alpy lub Dolomity od a do z:)...czyli transport ,zakwaterowanie,skipassy itd....interesuje mnie wyjazd z warszafki na kołach lub samolot...wiem że to niby prosta rzecz wejść w google wpisać i jest:)...ale ja chcę jechać z rodziną i niekoniecznie własnym autem:(...najeżdze sie przez cały rok...starczy:mad: ...z góry dzięki Paweł

P.S info odnosnie konkretnej firmy na priva pax53@wp.pl

Mogę Ci polecić jedno z Warszawskich biur podróży z którym jeżdzę kilka lat do Francji. Samolt, autokar, skipass, zakwaterowanie, ubezpiecznie- wszystko w dobrej cenie. Biuro sprawdzone. Jeśli chcesz to napisz do mnie e-mail lub wyslij prywatną wiadomość, a dam Ci namiary na biuro.

Również odradzam jazdy autokarem! Raz jechałem do Włoch do Peio autokarem to droga zajeła ponad 24h! Oczywiście przygód po drodze nie zabrakło:) juz w Cieszynie dłuzszy postój bo facet zapomniał dokumentów i paszportu i stwierdził ze poszuka jeszcze w walizce no i oczywiscie przepakowywanie wszystkiego:) potem juz we Włoszech na waskich serpentynach jakis autobus przytarł się z naszym autobusem i kolejne godziny w plecy czekajac na policje na którą i tak się nie doczekaliśmy, w między czasie dwóch panów pobiło by się o miejsce w autobusie (bo ten wczesniej siedział tu a teraz musi siedziec obok):) i samo rozwozenie ludzi po hotelach tez zajmuje duzo czasu. Potem codzienne wyjazdy na narty (godz 10 czasami po 10): kazdy bierze swoje narty i dosłownie wrzuca je do luku bagazowego i nie wazne czy Ty masz nowe nieporysowane narty czy nie!:mad: A co do samolotu to moge powiedziec tylko ze znajomi sie kiedys wybrali samolotem do Cogolo di Peio i tez pierwszy i ostatni raz! Na lotnisku wypozyczyli auto i dostali jeszcze na letnich oponach! Bo tylko takie auto zostało im w wypozyczalni a cała ta podróz samolotem (oni byli z Łodzi) zajęła im wiecej czasau niz mi z Tychów autkiem! Polecam Val di Sole i tamtejsza miejscowosc Cogolo di Peio!