Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Soszów

hucu

Rekomendowane odpowiedzi

do hucu...

a co masz do warszawskiej syrenki?...masz na mysli samochód czy godło miasta?...bo może czegoś nie skumałem?

sorry rzeka Wisła mnie nie interesuje w sensie czystości...mam dom i swoje ujęcie...a co do Soszowa i urlopu rodzinnego to życzę Ci bardzo udanego...

Pax dzieki za zyczenia. Na pewno bedzie ok.:) Z Warszawa mnie łaczy naprawde dużo.Tam sie urodziłem,mieszkałem pierwsze piec lat i tam mam wiekszośc rodziny. Ale wychowałem się i dorastałem TU i jestem SCYZOR. Do syrenki nie mam nic dopóki wisi na Konwiktorskiej:) .Łazienkowska mi nie po drodze. Ale to znowu nie na temat.:(

jeśli z harendy było niezadowolone 3/4 rodziny to z soszowa pewnie conajmniej 1/4 bedzie niezadowolona, trasy są do jazdy tylko w połowie, przy wyciągu najpierw połowa przez las na kreche a potem trochę fajnego stoku a druga na górze do jazdy a na dole na kijach :)) myślę że za rok poszukasz innej opcji :))

żeby jak napisałeś skończyć ten temat to dla jasności dla mnie i Polonia i Legia to drużyny bardzo podwórkowe..nigdy nie byłem kibicem...poprostu wstydziłem się za te ofiary losu:(

jeśli z harendy było niezadowolone 3/4 rodziny to z soszowa pewnie conajmniej 1/4 bedzie niezadowolona, trasy są do jazdy tylko w połowie, przy wyciągu najpierw połowa przez las na kreche a potem trochę fajnego stoku a druga na górze do jazdy a na dole na kijach :)) myślę że za rok poszukasz innej opcji :))

Jeżeli chodzi o koncówke cytatu to na pewno. Ale ta część na kreche przy drugim małym orczyku, a tam będe nocował ,bedzie dobra dla najmniejszej ale najwazniejszej 1/4 rodziny.Zatem jak dla mnie to pasuje.

Do paxa

nie odpowiadam bo ten wątek wątku obustronnie uznajemy za zakończony, a nawet nie były

Hucu witam. Przedewszystkim zawsze jak byłem na Soszowie to była jakaś wpadka ze strony ośrodka .

1. jakies 2 lub 3 lata temu byłem 1 stycznia z rodzinką na Soszowie . O około 12 obsługa zorientowała się że trzeba uratrakować trasę !!!!!!

2. Kiedyś w niedzielę pojechaliśmy na wieczorne nartowanie (pomijam stan trasy ) ale trasa pod wyciągiem.... szokda tatowej fujary 80% ludzi nie dojeżdzało do końca , wykolejona!

Było jeszcze kilka ale te powinny wystarczyć by się zastanowić.

Nie lepiej dołożyć 80 km i zajechać choćby na Wielką Raczę?

pozdr Marcin

Za wszystkie refleksje i opinie dziekuje kierownik ośrodka narciarskiego Soszów.Nicki sobie zapamiętam:D :D :D

A tak powaznie to zdaje sobie sprawę,ze naprawde jest duzo ciekawszych miejsc do nartowania.Ale ni będe juz zmieniał i wcale nie dlatego,że musze wsadzic reke do ogniska,zeby przekonać sie że parzy. Mam nadzieje,ze Pan Bócek spojrzy łaskawym okiem i troche białym z góry sypnie a wtedy musi byc dobrze. A po za tym zawsze zostaja jeszcze wieczorne Polaków rozmowy:)

niestety musze zgodzić sie z krytycznymi zdaniami - podobnie jak figo mam ok 45km do soszowa - to wole dolozyć pare kilometrów i jechać na slowacje a jezeli juz planuje "rodzinny" dłuższy wypad do zasuwam do białki albo krynicy mimo ze "takie cuda" mam pod nosem :). w swojej "karierze" na soszowie bylem 4-5x i zawsze sobie po takim wypadzie mowie "ales chlopie glupi ostatni raz ostatni raz" ale czlowiek ma tak glupia nature ze jak sezony oddzieli lato to pozniej mu sie minimalizuja zle wspomnienia. w krotyms sezonie mialem takiego chopla ze co wyjazd jezdzilem do innego osrodka i nie chwalac sie osrodki w promieniu 100km od bielska chyba zjezdzilem wszystkie i soszow jest ddaaaaalllleeeekkkoo na tej liscie :). Dołóż 150km i wielka racza twoja :)

Także się w sumie zgadzam z opiniami, że lepiej pojechać trochę dalej, a Soszów traktuję jako ciekawostkę "przyrodniczą" z czasów nauki jazdy. Byłem tam ostatnio z 4 lata temu i z tego co pamiętam trasa była dobrze przygotowana, a w połowie dnia, gdy porobiły sie muldy, znowu puścili ratrak - co nie zawsze sie zdarza w polskich ośrodkach.

Wielką Raczą jakoś się nie zachwycam. Jeżeli infrastruktura na prawdę jest imponująca, to niestety kilka razy trafiłem tam na fatalnie przygotowane trasy. Odstrasza mnie też ilość ludzi w weekendy, ale na kilkudniowy wypad z noclegiem, myślę że powinno być to bardzo dobre miejsce.

• 2 months later...
  • 2 weeks later...

Wiatm wrocilem wlasnie z nartowania na soszowie i tak jesli chodzi o ceny to sa niebotyczne: karnet 4h-60pln, 6h-70pln, 8h-80pln parking platy 5pln warunki akurat tu jest na plus byly naprawde dobre choc po poludniu przy podjezdzie do talerzyka zrobilo sie istne lodowisko i troche to zabawnie wygladalo jak co 2 nartujacy wpada na ludzi w kolejce ludzi dosc sporo wiec zjezdzalem trasa nr3 do polowy i wjezdzalem talerzykiem ogolnie wyjazd zaliczam na 4+ ale te ceny pozostawiaja wiele do zyczenia

No Figo nie opowiadaj że jest do dupy: nie pamiętasz jak w warunkach pełnej listopadowej zimy przewieźliśmy tam takiego kolegę na W i wyglądał tak :eek: a oprócz tego jeszcze majaczył że się zrzyga:D - przecież fajnie było nie pamiętasz już?

Wiecie co Panowie (Figo i Sb) może My mamy za duże wymagania co do Polskich stoków i stąd te trochę sarkastyczne wypowiedzi tak jak napisał kiedyś Figo co dla jednych jest podłogą to dla drugich jest sufitem. Dlatego Ja nie zamierzam wypowiadać się co do warunków panujących na Polskich stokach są strony internetowe niech każdy sobie zobaczy. Dla mnie dobrych warunków nie ma i tyle.

Wiecie co Panowie (Figo i Sb) może My mamy za duże wymagania co do Polskich stoków .

Wprawdzie to do Figa i SB, ale pozwolę się wtrącić.

Co do długości i różnicy poziomów wiadomo- wyżej kolan nie podskoczysz;) ale co do reszty- infrastruktura, przygotowanie, itp. nie powinniśmy dawać żadnej taryfy ulgowej. Cenowo są na poziomie alpejskim, więc wymagania powinniśmy mieć jak takie same jak w "prawdziwych górach"

Wprawdzie to do Figa i SB, ale pozwolę się wtrącić.

Co do długości i różnicy poziomów wiadomo- wyżej kolan nie podskoczysz;) ale co do reszty- infrastruktura, przygotowanie, itp. nie powinniśmy dawać żadnej taryfy ulgowej. Cenowo są na poziomie alpejskim, więc wymagania powinniśmy mieć jak takie same jak w "prawdziwych górach"

No to my dokładnie o tym i nie tylko w temacie Soszowa ale niemal w każdym tyczącym się polskiego ośrodka, bo jak popatrzyłem będąc ostatnio w Schladming na cały ten interes wyciągi skibusy wszystko nówki pachnące to cana ok 108 zł dziennie i to jest skipas na całe AMADE to normalnie darmocha i normalnie to się boję czy oni zarabiają i żeby nie plajtneli ale to już tak żartem