hucu Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 W styczniu wybieram się na tydzień z rodziną na Soszów. Nigdy tam nie byłem a wiadomo,że na stronie każdy reklamuje się w samych superlatywach.Oczywiście rodzinny wyjazd to nie męski wypad gdzie mozna poszalec ,ale mam nadzieje,że uda sie ''ugrać'' tez coś dla siebie. Główny powód wyboru ,to noclegi w Lepiarzówce( nie trzeba sie codziennie ładować w samochód, a gdy smerfik ma dośc za minute mozna byc w pokoju bez konieczności zbierania całej wycieczki , no i''własny'' kibelek na wyciągnięcie ręki ). Może ktoś, kto bywa tam częściej szepnie słówko jak to wyglada w rzeczywistości. Acha i jak tam sprawa krzesła? Czy inwestycja zakończyla sie na naniesieniu go na mapkę czy tez może ruszyła ciut dalej:rolleyes: Pzdr hucu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 znowu gęba mi się śmieje:D na Soszów mam ok. 30km i raz w moim życiu wybrałem się w to miejsce(oczywiście z SB).Nie,nie na narty tak tylko zobaczyć jak tam jest.Ale zrezygnowaliśmy kiedy normalna choć wąska asfaltowa droga się skończyła i dalej dość stromo między opłotki w górę.Jedziemy sobie,jedziemy,jedziemy...a tu z góry zza winkla autko.No to "zurick"czyli do tyłu.Autko mam 4x4 więc dla mnie to nie problem ale większość aut chodzi tylko na dwa "buty".Byliśmy w tygodniu, a w niedzielę to tam muszą być dantejskie sceny,bo tą drożyną między płotkami podążają tłumy co to sobie 2km niżej wygodnie zaparkowali.Bajeczka,bajeczka:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 24 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Problem dojazdu specjalnie mnie nie martwi.Własnie po to chce sie skoszarowac na tydzien na górze,żeby uniknąć takich sytuacji. Zapewniano mnie, że załatwia skuter aby dostac sie na gore. Wjazd orczykiem z bagazami:eek: nie wchodzi w rachube. No chyba ,że na Soszowie położyli nacisk na extreme skiing i to ma byc przetarcie:D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 nie miałem zamiaru odradzać Ci wyjazdu w to miejsce.ponieważ nigdy tam nie jeździłem więc nie posiadam prawa do doradzania czegokolwiek na temat tego miejsca. to taki mój przykry nawyk żeby coś wyśmiać albo sie ponapierdzielać z czegoś lub nawet kogoś a czasem nawet z siebie. jak obiecali to pewnie wywiozą,tam wożą już z tych dolnych parkingów pod wyciąg. Życzę udanego wypoczynku i czekam(y)na refleksje powyjazdowe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 24 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 spoko, az taki strachliwy to nie jestem, zeby od razu rezygnowac a z wyjazdu(w zasadzie boje sie tylko sadu Bozego-raz w zyciu byłem na igilicie i nie wiem czy zostanie mi to zapomniane) A kazdy komentarz ,nawet ironiczny,wnosi zawsze cos nowego i pomaga spojrzec na temat z róznych perspektyw. ----Nie ważne są kilometry,bo milośc nie zna granic--- pzdr hucu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 ludzie!!!ludzie!!!!!: Co To Się Wam Robi żeby Takimi Furami Z Centralnej,północnej Polski, Wielkopolski Przystyrmać Się Do Wisły. W Kalafie Auto Postawić A Wcześniej W Korku Od Mikołowa Albo Katowic Stać, Przeca W Tym Czaśie Toście Są W Sankt Polten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 [size="3"]ludzie!!!ludzie!!!!!: Co To Się Wam Robi żeby Takimi Furami Z Centralnej,północnej Polski, Wielkopolski Przystyrmać Się Do Wisły. W Kalafie Auto Postawić A Wcześniej W Korku Od Mikołowa Albo Katowic Stać, Przeca W Tym Czaśie Toście Są W Sankt Polten[/size] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 bo my z południa jak trzaśniemy 400km to se jesteśmy daleko za Wiedniem a z Wielkopolski czy centralnej Polski to są dopiero na granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 bo my z południa jak trzaśniemy 400km to se jesteśmy daleko za Wiedniem a z Wielkopolski czy centralnej Polski to są dopiero na granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Soszów górka spoko ale ludzi też troszkę instruktorzy są pierwsza klasa (znam) pojeździć sie da i nasnierząją jedz zobaczysz przekonasz sie sam:D pozdro Barti:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 24 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Alpy,Dolomity jak najbardziej:) Można postawic tez iglo w Znojmie i bedzie jeszcze bliżej.Ale ktos te ''dudki'' musi u Was zostawić.A po za tym jadąc z rodziną,szczególnie mlodszą, u nas mniej pokus(albo wcale) żeby sie urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 25 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2007 po co tam jakieś igloo:confused: w Znojmie piękne zameczki stoją,można by tam zamieszkać no albo w jednym z przybytków rozkoszy,bo jest ich tam dostatek:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 25 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2007 Masz jeszcze inne opcje np.stożek jest super jest krzesełko tylko jak z rodzina śmigasz to troszkę stromo jest to najtrudniejsza technicznie trasa w beskidach druga opcja wisła malinka (cieńków) rodziny wyciąg (orczyk) poniwiec,palenica,czantoria (krzeło 4 osobowe) i wiele wiele innych przezemnie niewymienionych masz tam pole do popisu nie musisz jeździć w jednym miejscu cały czas:D pozdro Barti:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azmadan Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 no ja mogę o soszowie powiedzieć tylko w pozytywnych słowach... stok mi sie podoba... wyciągi są ok :-P dojechać można na parking pod wyciągiem (tak mam 4x4) z moich doświadczeń... trasa zadbana... na wiosnę wielkie kupy śniegu z okolicznych łąk nagarniane... i jak sie przecierka robi... to zalepiana :-P więc o stok dbają.... a co do stożka... to mam mieszane uczucia... byłem tam kiedyś hmmm... 2-gi sezon na nartach... kuzynka z instruktorka na dolnym wyciągu... my z nimi... i sie instruktorki pytamy jak tam na górze... no i pojechaliśmy... prawa trasa zatkana zawodami... ehhh... no to na lewo... jak dojechałem do miejsca gdzie przestałem widzieć stok w dół... serce w przełyku :-P no ale jakoś trzeba było zjechać... zygzakiem... z lodem na środku... ... bardziej wole soszów :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 Masz jeszcze inne opcje np.stożek jest super jest krzesełko tylko jak z rodzina śmigasz to troszkę stromo jest to najtrudniejsza technicznie trasa w beskidach pozdro Barti:D A beskidek nie jest porównywalnie trudny do Stożka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 13 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 Czyli rozumiem,że na rodzinny wyjazd Soszów bedzie si. Rok temu wybrałem Harende i niestety 3/4 rodziny nie było zachwycone:D .Teraz bpowinno byc lepiej;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 nie dalej jak dwie godziny temu byliśmy z SB na Soszowie a właściwie o wiele powyżej dokąd tylko dało się dojechać (4X4). nie mam zamiaru nikomu odmawiać "przyjemności" odwiedzenia tego miejsca. ja jeszcze nigdy tam nie nartowałem i chyba dam na mszę św. ze szczęścia ,że mi los tego oszczędził. no cóż nie tak wyobrażam sobie przyjemne nartowanie a co za tym idzie wygodny i bezpłatny parking ect,ect. jest powiedzenie "nigdy nie mów nigdy" wiem o tym więc napiszę tak mam nadzieję ,że NIGDY tam nie będę musiał jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azmadan Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 ha... w Polsce... wygodny i darmowy parking :-P tak to masz pan tylko w ERA :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 jest kilka takich miejsc nawet w Polsce np. Wierchomla,BiałkaT.,Witów,Małe Ciche. odśnieżone ,wyrównane z obsługą która ustawia w jakiś logiczny sposób samochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 Figo....ma racje w 100%...byłem w lutym 2007...zgadza się sezon totalna PORAŻKA!!!....ale takiej infrastruktury dookoła chyba nie ma nigdzie...parking czytaj...poligon bojowy lub off-roadowy...błoto po progi samochodu(osobowy)...jedzenie?...budka drewniana z miłą"bufetową...również nie sprawdziłem możliwości stoku bo nie mogłem zaparkować w końcu nie mam auta jak Pan Samochodzik:)))...myślę że w Wiśle jest wszystko lepsze od Soszowa:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 13 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 Tak oczywiscie. Wiem najlepsza w Wisle jest woda i warszawska syrenka:D Parking mi zwisa bo jak wspominałem samochod zostawiam na tydzień na dole i mieszkam cały czas na 3/4 długosci czy wysokosci stoku. Jade z dziećmi i pokój na wyciagniecie reki jest według mnie zaletą. Chodziło mi głownie o warunki narciarskie,przygotowanie tras itp. I jedynym kryterium którym sie kierowałem była mozliwosc ''wyjscia z pokoju'' na nartach. Ja sobie krzywdy nie dam zrobic i od listopada do maja sie najezdże.A na Soszowie będe prorodzinny(mam nadzieje:D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 Moim zdaniem jeżeli chodzi o trasy to są bardzo fajne i dobrze utrzymane. Na pewno odstraszająca jest iloś ludzi w weekendy - nie wiem jak w tygodniu bo nie byłem. Niewątpliwie ciekawostką jest - co pamiętam jeszcze z czasów nauki jazdy na nartach - to wyciąg z zakrętem. Wartym odnotowanie jest fakt, że ośrodek inwestuje i stawiają 4-os krzesełko ( bo kanapą w dzisiejszych czasach bym już tego nie nazwał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 do hucu... a co masz do warszawskiej syrenki?...masz na mysli samochód czy godło miasta?...bo może czegoś nie skumałem? sorry rzeka Wisła mnie nie interesuje w sensie czystości...mam dom i swoje ujęcie...a co do Soszowa i urlopu rodzinnego to życzę Ci bardzo udanego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi