Raceman Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Na jakich wysokich płytach jeżdziliście i jakie wrażenia z jazdy? Mój braciaszek dokrecil do Elana SLX płyte VIST 35 mm, wiązanie tez ma wysokie , wrażenia sa takie ze w bryji śnieznej płynie się jak po szynach. Swego czasu moja lady miała blizzardy z płytą 32mm zachowanie w bryji było podobne ( no moze sama narta była bardziej tępa). Teraz jeżdzę na Dynastarach , nie sa tak wysokie jak wymienione ale to FIS ( można przy maxymalnym pochyleniu butem zachaczyć o śnieg ). Ewentualne spostrzeżenia kolegów mozna wpisywać (ach i koleżanek) pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Ja jezdziłem na worldcupach 05/06 z płyta 32 mm naprawde super sie jezdziło a co do zachaczania butem to nie przytrafiało mi sie, niestety nie jezdziłem na tych samych nartach bez płyty wiec nie moge porownac, odkad jest flowflex to juz nie kombinowałem z płytą ale ktos kiedys powiedział ze to wpływa na stabilność, ile w tym prawdy nie wiem ale cos w tym musi byc skoro stojisz 3,5 centa wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 25 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2007 W 95/96 sezonie ponoc Anita Wachter miała 15 cm pod butem... Lała wszystkim ... teraz pytanko czy sztuczne ograniczenia FIS wspomagają narciarstwo czy promują atletów austryjackich? Ps . wydaje mi sie że FIS to takie Krajowa Rada radiofoni i takie tam bzdety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 25 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2007 A miała te 15 cm teraz prostuja narty bo Herman nie może wygrać a przczyczynia sie do tego Ginter Fujara hhahaah (poważnie to Hujara) i ale w hiszpani juz mu oklepali mordkę byle tak dalej:D pozdr Barti:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 25 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2007 Ginter to idiota koles promien do giganta wyprostował i wprzyszłym roku bedzie r > 27m... zalled wytłumaczenie: narciarstwo jest coraz mniej atrakcyjne i coraz bardziej niebezpieczne... to teraz beda sie slizgac ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 26 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2007 A slalomki niech zrobi 21m giganty 30 a do biegu zjazdowego 100m przcież taliowanie ogranicza prędkość ale Fujara to rozumie inaczej:mad: pozdr Barti:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 26 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2007 Idiotyzm kiedys sie zastanawiałem czy poprostu nie mozna podkręcac bardziej gigantów... było by wolniej, bezpieczniej, a moze i troche bardziej widowiskowo bo to wymuszało by na nich wiekszy wysiłek, tylko gdzie jest granica zdrowego rozsądku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 26 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2007 A zaczęliśmy od płyt a skończylismy na fujarze.... Ale tak ogólnie korcą mnie narty z 10cm płytą , widziałem 40 mm zrobioną z drzewa (poważnie ) przywiezioną z Szwajcarii orginał!!!! Stolarz miał wenę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 26 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2007 ... 10 centow to sie stoji jak na katedrze... , na co Ci to?? Drewniana?, szwajcarzy to maja fantazje ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 26 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2007 Homarku ciekawość , ciekawość jak się popłynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 26 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2007 Ciekawosc to pierwszy stopien do piekła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 27 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2007 albo do szpitala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2007 Race a ty ta płyte chcesz dołożyc do FISowskich Dyniaczy ?? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2007 Homarku , Homarku toż to by była profanacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 3 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2007 No własnie wiem dlatego strasznie sie przestraszyłem i natychmiast napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 22 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2008 A teraz już bez profanacji Czy miał ktoś do czynienia z podnoszeniem wiazan na płycie FlowFlex jutro zamierzam mój projekt wprowadzić w życie i może być już za późno wiec słucham za i przeciw oraz jakieś ciekawe opcje ktoś dodawał płyty do FlowFlexa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 22 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2008 Na temat FIS i ich pomysłów na bezpieczeństwo polecam świetny artykuł w NTN. Piszą ile jest kontuzji przez 27m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 22 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2008 Equpie czytałem dobrze wypunktowane ale poki co zapowiedz że bedzie gorzej sie nie sprawdza "organizmy" sie już przyzwyczaiły do ponad przeciętnych przeciążeń? nie wiadomo. Ale ja szukam kogoś kto mi powie coś o płycie do Flow Flexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 Poszukaj na allegro. Widziałem Fajery z płytą tyrolii dokręconej do Flowflexa, może gość co sprzedaje coś Ci powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 Equpie czytałem dobrze wypunktowane ale poki co zapowiedz że bedzie gorzej sie nie sprawdza "organizmy" sie już przyzwyczaiły do ponad przeciętnych przeciążeń? nie wiadomo. Ale ja szukam kogoś kto mi powie coś o płycie do Flow Flexa poszukaj na forum już było o tym, najpierw musiszodkręcić płyte potem do niej przykręcić inną a na koniec obciąć wystające śrubki:D to tak w skócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 Homar a jaką płyte masz zamiar dodatkowo założyc bo dziwnie sie skłąda wstałem rano tzn teraz i chcialem sie o to samo zapytać bo tez chce dokręcić cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 Na temat FIS i ich pomysłów na bezpieczeństwo polecam świetny artykuł w NTN. Piszą ile jest kontuzji przez 27m Niestety nie mam NTNu, mozesz przyblizyc jaka jest argumentacja, troche mnie to dziwi, przyznam ze rozumowalem troche inaczej ale jezeli NTN tak twierdzi to chyba wiedza co pisza. Bede wdzieczny za przyblizenie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 Homar a jaką płyte masz zamiar dodatkowo założyc bo dziwnie sie skłąda wstałem rano tzn teraz i chcialem sie o to samo zapytać bo tez chce dokręcić cuś nie chciałbym być nie miły ale wydaje mi sie że w twoim wypadku to niekoniecznie dobry pomysł, mogłoby Ci to przeszkodzic w korygowaniu błędów wypomnianych przez tak liczną grupe forumowców A wracając do tematu własciwego to zamierzam tzn mam, posiadam, już profile metalowe pocięte, każdy ma długość nieco wiekszą niż spód wiazania (pocięte na 4 sztuki) , kształt taki [] i wysokość 35mm i odpowiednio każdy powędruje pod wiazanie nie wiem czy to dobry pomysł ale spróbuje jak już nawierce otwory to zdrobie foto i wrzuce na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 aa no to sam zrobiłeś sobie te płyty.... no nie głupie:) moze mogło by mi przeszkodzić w korygowaniu błędow, no ale tobie takiej krusznie to moze ładnie dać po kolanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 (edytowane) No nie dokonca sam bo trzeba było to dość dokładnie pociąć ale tu z pomocą przyszedł znajomy a pomysł wziąłem od takiego pana IW z Krakowa ojj o mnie sie nie bój ty ważysz maksymalnie 10 kg wiecej Edytowane 23 Grudzień 2008 przez Homar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi