ARI Napisano 23 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 Czy ktoś może powiedzieć jak się jeżdzi na tym lodowcu na poczatku listopada. Wybieram się tam za 2 tygodnie. Będę wdzięczny za wszystkie wieści:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 Molltaler tak to chyba ma byc, to zalezy od zimy nie ma reguły ale na poczatku listopada powinno byc okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 23 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 Dzięki za info uwagę Zgadza się zrobiłem mały skrót - pełna nazwa to nawet Mooelltaler-Gletscher. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 Moelltaler tak to się pisze, na dzień dzisiejszy oferta jest skromna bo to 9 km tras zresztą wszystko jest do zobaczenia na skionline- pogda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 23 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 Dzięki - czytałe chyba na "Mojej Austrii" że na lodowcu chodzą wszystkie wyciągi i czynne są wszystkie trasy. Nie widać niestety nic z kamery - obiektyw zawalony jest śniegiem lub lodem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 29 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2007 Witam, W efekcie najwyższa rada rodzinna zdecydowała - jedziemy na Stubaital :-) Chyba będzie fajnia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 29 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2007 Stubaital jesli sie nie myle to dolina ( das Tal z niemieckiego ) czyli do a nie na a poza tym to czego własnie tam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2007 Gratuluję wyboru i pilnujcie dzieciaka bo teren dość duży(jak na lodowiec) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 30 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2007 Stubaital jesli sie nie myle to dolina ( das Tal z niemieckiego ) czyli do a nie na a poza tym to czego własnie tam ?? ja voll; myślę tak, to bierze się stąd,że mówimy; jedziemy na stubai(tal)gdyż jest krócej no i nie wszyscy znają choćby zdawkowo język niemiecki a w rzeczywistości jedziemy na stubaier-gletscher.a to niektórym może sprawić trudność nawet w wypowiadaniu a mnie na przykład tam się bardzo podobało i popieram decyzję tamtej rodzinki. życzę im powodzenia i takiej pogody jak miałem kiedy tam byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 30 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2007 Bardzo słuszna zmiana decyzji. Sztubaj jest lepszy i jakoś tam... weselej. Poza tym jest na ogół bardzo szeroko, dzięki temu można tam rozwinąć skrzydła, co chyba najlepiej widać na małym zdjęciu z lewej strony tego textu zrobinym właśnie na Sztubaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 30 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2007 co chyba najlepiej widać na małym zdjęciu z lewej strony tego textu zrobinym właśnie na Sztubaju. żartowniś z Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 30 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2007 Obiecuję solennie zdać relację zaraz po powrocie - około 11~12.11. Jak wyjdą jakieś zdjęcia to też je zamieszczę - za zgodą oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 30 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2007 co chyba najlepiej widać na małym zdjęciu z lewej strony tego textu zrobinym właśnie na Sztubaju. żartowniś z Ciebie:) Robię co mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 30 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2007 to ja troche to foto z tego ujecia wyglada jak bys jechał i wyrzucał balast... nocniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 Szkoda że wygrał STUBAI - fakt że jest jakoś tak bardziej po drodze no i ta karuzela dookoła Schaufelspitze czy Wilde Grub'n i tras więcej ale naprawdę jest nieźle na MG (widokowo) i nie tylko - pisał kiedyś JC że lodowiec miał być połączony ze Sportgastein - podobno wszystko było przygotowane ale to juz prawie 5 lat i ni chu chu... szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi