mcj268 Napisano 20 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2007 Witam! Chciałem się dowiedzieć koledzy co sądzicie o Salomon Crossmaxów V12 z sezonu 06/07? Jakie wrażenia z jazdy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 23 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 no właśnie też mi chodzą te nartki po głowie najdłuższe mają -178cm , a "stopień " krótsze -170cm i teraz tak : jak mam 186 cm , ważę ok. 92 kg , jeżdżę dobrze i preferuję raczej krótszy skręt ( chociarz gigantowo też lubie smignąć ) to którą długość wybrać. Jest to narta do skicrossu więc wszystko wskazuje na 178 cm.... wiem , że na forum mało jest fanów Salomona , no ale może ma ktoś doświadczenia z tymi nartami i coś podpowie pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 To ja tylko dorzucę: mam 170cm jeździłem na 170cm - bajkowe trzymanie na krawędzi w średnim i długim skręcie. Ale ja tam się nie znam bo ja żaden narciarz nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcj268 Napisano 24 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Wiatm Andrzeju! Też to zauwazyłem ze na tym forum nie ma zbyt wielu zwolenników Salomon. Ja mam 175cm i ważę 75kg i kupiłem Crossmax-y V12 170cm. Popżednio miałem Streetrecer-y 8 też Salomona. Tak myśle że 178cm były by dla Ciebie idealne. Z tego jak mnie uczono, pewnie wszczyscy to wiedzą narty powinny być mniej więcej od brody do nosa;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 noo ja do skiercrosa brałbym jak najdłuższe a skoro wiesz ze je ogarniesz i masy tez troche masz to zaden problem nie jezdziłem na tych salomonach ale jezdziłem na atomach crossowych naprawde spoko, fajnie trzymaja a i skakanie na nich tez fajne (głównie do tego ich uzywałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi