andy-w Napisano 19 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2007 Posiadam nartki Fischer Race SC z sezonu 04/05 (są to już moje 3-cie fischery) Jestm z nich zadowolony. Jeździlem na nich 2 zimy. Mysle jednak, że czas na zmiany. W zeszłym roku spróbowałem od kolegi przejażdżki na SL9 (żółtych z sezonu 05/06) i wg mnie jazda była sympatyczna - czyli narty bardzo posłuszne, niesamowicie łatwe w skręcie, niewymagające prawie wysiłku (starzeję się chyba, bo zaczyna mi to pasować). Zastanawiam się czy takich nie kupić (lub SL10) Można jeszcze obecnie kupić także nowe narty SL11 (żółte) w atrakcyjnej cenie. Są to oczywiście narty z innej półki, bardziej wymagające mające dłuższy promień skrętu. Czy ktoś próbował SL9 i SL11 ? Jaka jest rzeczywista różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2007 No to odwrotnie jak ja. ja miałem Atomy SL9 z 03/04 a z nich wsiadłem na Fischery RC4 SL i byłem/jestem z tego bardziej zadowolony, a teraz też chcę zmienić chyba RX FIRE, też się starzeję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 19 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2007 Jak kupujesz Fajery to chyba jakas druga młodosc sławku a nie jakies starzeje sie Noo a co do Atomow to jezdziłem i na 11 i na 9 i na 12 też jezdziłem noo 10 mi została no a co do jazdy no to nie powiem nic nowego jak to ze mnie nie zachwyciła bo te narty porwadza sie jak plastiki masz racje nie trzeba sie wysliac przy 9 ale czy to jest fajne ze nie trzeba nad niczym pracowac ?? 11 jest twardsza i (jak juz wiele razy pisałem) prowadzi sie jak beznadziejnie tzn również plastikowo, nie ma takiej sprężystosci jak Fischer, 12stka jest dużo lepsza od 11 wg mnie ale to tylko moja osobista opinia na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kgb Napisano 21 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2007 SL9 a RX FIRE Zgadzam się z Homarem SL9 jest nartą bardzo łatwą-jeżdzi na niej moja żona.Jeżdziłem 4 sezony na Fischer RC4 WorldCup SC-rewelacyjna dla mocnych nóg.Ucząc wnuka kupiłem atomic metron B5-łatwa,lekka i przyjemna.Pod koniec sezonu kupiłem RX FIRE -brakowało mi sztywności nart fischera,moim zdaniem jest nartą na której można spokojnie i bezpiecznie pojeżdzić na czarnej trasie w Spindlerowym Mlynie.Po kupnie musiałem ją sprawdzić .Uważam że jest odrobinę miększa niż WorldCup ale jest to jednak fischer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 21 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2007 aa to dziwne bo budowe Wc i Fire maja taka sama cos co sprawia ze Fajer jest łatwiejszy to to ze ma mniejszy promien i łatwiej na niej inicjowac skret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kgb Napisano 21 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2007 Zgadzam się że większy promien jest łatwiejszy do jeżdżenia ale WorldCup był na płycie boster a w RX FIRE zastosowano system Flowflex który jak zapewne wiesz dociska nartę na całej krawędzi przy skręcie i to jest to że ta narta jest łatwiejsza w skrecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 21 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2007 No z tym promieniem to nie do konca sie zgodze bo skoro wiekszy jest łatwiejszy to wychodzi na to ze worldcup jest łatwiejszy od fajera a to nie prawda (ale to tylko moje marudzenie ) no i zalezy ktorego Wc wziąc, moj ma flowflexa takiego jak i Fajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tromek7 Napisano 21 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2007 Krotko? Najkrocej mowiac ja widzialem roznice oczwiste - 9 - bardziej softowa niz 11 a wiec lepiej ( dosc wyraznie) 11 trzymala na lodzie byla tez bardziej stabilna w jezdzie na wprost sila rzeczy takze mocniej wyrzucala przy wychodzeniu ze skretu Po tych testach wybralem 11, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi