Homar Napisano 22 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2007 nie no róznica zadna, PS a jazda na stoku to "prawie" to samo gratuluje poczucia humoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2007 he, he jak to mowil witek, zalezy czy sie jezdzi czy zjezdza, to w ta strone blizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramone Napisano 23 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 50/50 to ja sam jeżdże najczęściej w tzw freeskiingu(nie, nie chodzi o freestyle, ale o taką wolną jazde). Jeśli chodzi o tyczki, to w gs dolna jak najbardziej powinna być bardziej obciążona, ale nie można też zapominać o wewnętrzenej narcie. Przez złe jej dociśnięcie można albo przypadkowo zakantować, lub poprostu stracić sterowność. Chyba wiadomo, co dalej by się stało w obydwu przypadkach ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 23 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 Chociaż to zawodnik PS, ale w tak zwanej jeździe swobodnej i widać wyraźnie, która narta bardziej `kurzy`, a uwagi myślę, że przydadzą się wszystkim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2007 znajdz filmiki z Mario Mattem ;] no akurat tutaj on pokazuje jazde sportowa a nie swobodna ale okej no i jeszcze zes wybrał najlepszego technika w PS powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 E tam, najważniejsza w tym wszystkim i tak jest frajda i zabawa. Czy ktoś ma 50/50, czy dolna czy górna narta, najważniejsze ile przyjemności z tego czerpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koleś Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Coś się dzieje ,są emocje jak na nartach, i choc każdy sobie może ten sport uprawiać w stylu dowolnym, to warto wiedzieć jak? podobno uczymy się całe życie; fun i potrzeba doskonalenia to jedno , im lepiej jeżdzimy tym większa frajda. koleś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Noooo! Nareszcie zaczęło się to co najbardziej lubię, czyli pasjonująca dyskusja o niczym. Jeśli można to dodam, że obciążam sobie nartki tak jak w danym momencie jest to potrzebne. Poza tym może nie dokładnie czytałem, ale nikt nie pisze o jedynej ważnej rzeczy, czyli pozycji na nartach, no prawie nikt ("Mówiąc bardzo prosto: góra prosta, a nogi pracują", jak napisał "człowiek z Alp") W zasadzie przegadywanie powinno się skończyć na filmiku z Milerem. Tam widać wszystko, czyli normalną prawidłową jazdę, taką jaką powinien uskuteczniać każdy szanujący się nartownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 u bode widac taka jazde ktora kazdy powinienen uskuteczniać ?? No a skoro sie powinna skonczyc to po co piszesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 u bode widac taka jazde ktora kazdy powinienen uskuteczniać ?? No a skoro sie powinna skonczyc to po co piszesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 24 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Dokładnie tak! Są to w końcu wskazówki jak się doskonalić i to co on pokazuje na tym filmiku nie jest nieosiągalne. Naturalnie z tym byłoby już trudniej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 24 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Dokładnie tak! Są to w końcu wskazówki jak się doskonalić i to co on pokazuje na tym filmiku nie jest nieosiągalne. Naturalnie z tym byłoby już trudniej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 24 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 A ilu z nas by tu leżało: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 widze ze witek jest wielkim fanem bodego... ja jednak wole zawodnikow ktorzy innaczej sie prezentuja, a co do tej jazdy na jednej narcie to wielki respekt ale uwazam ze czołówka pucharu swiata dała by rade powtórzyc ten wyczyn no jednak reszta woli konczyc na dwoch nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 widze ze witek jest wielkim fanem bodego... ja jednak wole zawodnikow ktorzy innaczej sie prezentuja, a co do tej jazdy na jednej narcie to wielki respekt ale uwazam ze czołówka pucharu swiata dała by rade powtórzyc ten wyczyn no jednak reszta woli konczyc na dwoch nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 24 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Bode Miller Co do bycia fanem, to niekoniecznie, ale uznanie dla kunsztu to i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 24 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Bode Miller Co do bycia fanem, to niekoniecznie, ale uznanie dla kunsztu to i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 26 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2007 u bode widac taka jazde ktora kazdy powinienen uskuteczniać ?? No a skoro sie powinna skonczyc to po co piszesz ?? Jedno pytanko: czy Miler na pierwszym filmiku robi coś niezwykłego? Mnie się wydawało, że pokazuje jak każdy szanujący się narciarz jeździć powinien, a tym którzy jeszcze nie doszli do etapu prawidłowej pozycji na nartach daje fajny materiał poglądowy. Mam pewność, że sporo osób z tego forum właśnie tak jeździ. Natomiast, jeśli widzisz tam coś czego nie potrafisz, to... nawet nie chcę pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 26 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2007 Aha zapomniałem o kunszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gienek Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 Jestem nowym na tym forum. Prześledziłem dyskusję jw. Ponieważ jestem amatorem, który chce jeździć idealnie(technicznie), aby: czuć się pewnie i bezpiecznie(strach przed upadkiem), jechać szybko(adrenalina), oszczędzać maksymalnie siły(wiek). Stąd nuanse, dotyczące skrętu mają dla mnie sens. Tym bardziej, że uwielbiam takie trasy jak FIS(Skrzyczne) w Szczyrku. A jak się wylodzi, to widzę braki. Więc jak to jest ze skrętem(w gigancie) i w slalomie na takiej ściance, jak poniżej Grzebienia na wspomnianym FIS. To co napisał Greg Gurshman na youcanski.com znam na pamięć. Próbuję to wprowadzić w życie. Dla czystej frajdy na podobnych stokach. Nie dla numeru trzystaktóregoś na amatorskich zawodach w Białce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 Witamy nowego kolege na formu. Z szacunkiem pisze, no bo to cos okolo 3 pokolen na nartach masz w nogach. I z zazdroscia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 Jestem nowym na tym forum. Prześledziłem dyskusję jw. Ponieważ jestem amatorem, który chce jeździć idealnie(technicznie), aby: czuć się pewnie i bezpiecznie(strach przed upadkiem), jechać szybko(adrenalina), oszczędzać maksymalnie siły(wiek). Stąd nuanse, dotyczące skrętu mają dla mnie sens. Tym bardziej, że uwielbiam takie trasy jak FIS(Skrzyczne) w Szczyrku. A jak się wylodzi, to widzę braki. Więc jak to jest ze skrętem(w gigancie) i w slalomie na takiej ściance, jak poniżej Grzebienia na wspomnianym FIS. To co napisał Greg Gurshman na youcanski.com znam na pamięć. Próbuję to wprowadzić w życie. Dla czystej frajdy na podobnych stokach. Nie dla numeru trzystaktóregoś na amatorskich zawodach w Białce. Przeczytałem i jestem pod wrażeniem! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 :O Ojoj Panie Gienku po przeczytaniu profilu mnie zamurowało... chyba zaczne poprostu pisac przez pan, chylę czoła przed Tobą/Panem i życzył bym sam sobie tylu lat na nartach P.S Toja czy post który napisałes jest do mnie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 Do Homara: A który, bo nie wiem, ostatnio nic nie pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 28 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2007 zaczyna mnie to irytowac... Jedno pytanko: czy Miler na pierwszym filmiku robi coś niezwykłego? Mnie się wydawało, że pokazuje jak każdy szanujący się narciarz jeździć powinien, a tym którzy jeszcze nie doszli do etapu prawidłowej pozycji na nartach daje fajny materiał poglądowy. Mam pewność, że sporo osób z tego forum właśnie tak jeździ. Natomiast, jeśli widzisz tam coś czego nie potrafisz, to... nawet nie chcę pomyśleć. żeby było jasne o ten post mi chodzi bo... jak chcesz to możemy sie umówic gdzies na narty zobaczymy czy ty to potrafisz ?? a druga sprawa: zauważ co ja pisałem o tych filmach i o bodym że to raczej wzorzec nie jest do naśladowania, no i skoro mowa o zawodach i zawodnikach to ukonczyłes jakies jak taki "mocny" jestes ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi