loola Napisano 25 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2010 Każdy ma inny kształt głowy i w związku z tym nie każdy kask mu pasuje. Mnie na przykład tylko uvexy (z regulacją), mężowi tylko giro, a mierzyliśmy ich przed zakupem multum. A w kwestii wymiany kasków to moze chodzi o to że plastik po kilku latach traci swoje właściwości... - przez analogię - przy dzieciących fotelikach samochodowych też zalecają użytkowanie ich tylko przez kilka lat. Ale ile w tym prawdy a ile marketingu producentów? pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagdaS Napisano 25 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2010 Dzieki za odpowiedzi, czym więcej się człowiek zastanawia tym mniej wie, ale dzisiaj byłam w Intersporcie i mierzyłam tego Rossignol i powiem, że baaardzo mi spasował. Co prawda nie mierzyłam jakiejś dużej ilości różnych kasków, bo nie było rewelacyjnego wyboru. Na przykłas w porównaniu do uvexów dużo lepiej mi ten rossignol spasował, więc chyba nie będę kombinować i się na niego zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 25 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2010 Moja żona najpierw miała Uvexa i nie była zadowolona, potem topowego Heada z super wykonczeniem ale coś ją gniotło i poszedł na allegro, teraz takiego czarnego Rossignola i jest bardzo zadowolona, to fajny kask jest i ma dobrą relację cena do jakości, jesli Ci kask Rossiego pasuje to mogę polecić tą markę np ww doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagdaS Napisano 27 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2010 Dzięki za odpowiedzi już kupiłam ale jednak nie tego Rossignola, zdecydowałam się na Uvex X-Ride Motion, o taki: w weekend będzie już testowany w praktyce jeśli śniegu nie zabraknie:) Ale jak narazie bardzo mi sie podoba, jest bardzo wygodny, ma wyjmowaną wyściółkę i fajnie przylega w każdym miejscu. Najpierw miałam brac ten model niższy ale ten jedna jest wygodniejszy fajniej siedzi na głowie no i widać, że ta wewnętrzna wyściółka jest lepsza jakościowo, oddychająca i antyalergiczna tak więc jak narazie polecam:) No to kask już jest, a na następny sezon będzie się trzeba rozejrzeć za nowymi nartami, coś czuję, że to dopiero będzie problem zdecydować się na coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi