SKIer Napisano 16 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2007 Przejeżdżałem ostatnio przez Wisłę i rzuciła mi się w oczy duża reklama jednej ze szkół narciarskich. Można było z niej wyczytać że owa szkoła jest wicemistrzem polski szkół narciarskich. Wracając do Krakowa zastanawiałem się na czym takie mistrzostwa polegają i jakie są kryteria oceny danej szkoły. Bo przecież to że szkoły (instruktorzy) między sobą konkurują w slalomie czy w gigancie nie świadczy wcale o tym że ta (ten) co wygra jest najlepszą szkołą (instruktorem)?? Czy zatem w takich mistrzostwach brane są pod uwagę takie kryteria jak: sposób przekazywania wiedzy kursantom, efektywność nauki, postępy kursanta w jeździe, podejście do nauki, itp...??? Jak to wogóle wygląda? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 16 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2007 sądzę że tak jak w życiu są równi i równiejsi:))....a tak w Wiśle najbardziej ostatnio rzuciła mi się w oczy skarpa na Malince która wisiała mi na dachem samochodu:)))....następny przykład frywolnej i beztroskiej inwestycji w branży sportów zimowych w tym kraju:(((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2007 Bardzo dobry temat: odsyłam wszystkich zainteresowanych do Starego forum z dnia 07-05-2006 post użytkownika ryba5 a temat "wyjazd szkoleniowy z akademią carvingu" Dyskusja jest "twórcza" a konkluzja płynąca z dyskusii..... zresztą odpowiedzcie sobie sami. Link do tego: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=2773 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 16 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2007 SB-dzięki za link jednak nie do końca o taką odpowiedż mi chodziło... o tym że są różne szkoły i różni instruktorzy, z papierami czy bez, wiemy wszyscy. Konkretnie zainteresował mnie temat mistrzostw szkół narciarskich i to jak takie mistrzostwa wyglądają, co więcej dzięki jakim kryteriom szkoła może zostać takim mistrzem? Jak wiecie są różne rankingi, np: ranking wyższych uczelni - tu kryteria są jasno określone i nie ma dyskusji, bo każdy może sobie to sprawdzić... Jak są robione testy nart np: na WorldSki Test to też kryteria są jasne i choć oceny są trochę subiektywne to i tak w pewien sposób miarodajne i wiarygodne, a o tych mistrzostwach to praktycznie nie wiem nic... P.S. informuję że tylko tak z ciekawości ciągnę ten temat dalej i wcale nie chiałbym tutaj tworzyć żadnego rankingu szkół narciarskich!! Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macko Napisano 16 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2007 Ze strony SITN: http://sitn.pl/?pg=dokumenty&id=5.31.5 "Mistrzostwa SITN-PZN Szkół Narciarskich - Regulamin REGULAMIN MISTRZOSTW SITN-PZN SZKÓŁ NARCIARSKICH 1. Podczas Ogólnopolskich Zawodów Instruktorów SITN-PZN przeprowadzana będzie klasyfikacja drużynowa Szkół Narciarskich. 2. Klasyfikacja Szkół Narciarskich prowadzona będzie w dwóch grup: * -Szkoły z licencja A, * -Szkoły z licencja A+B. 3. Kierownik LSN zgłasza do Mistrzostw Szkołę Narciarską z wykazem reprezentujących ją: * Pomocników instruktora PZN(uprawnienia odnawialne), * Instruktorów PZN, * Instruktorów Wykładowców. Zgłoszone osoby muszą mieć opłacone składki za rok, w którym rozgrywa się Mistrzostwa. Zgłoszenia dokonuje się najpóźniej na tydzień przed Mistrzostwami. 4. Do klasyfikacji Szkół: a) z licencją A –branych będzie 3 najlepszych zawodników z danej Szkoły z najmniejszą stratą % do zwycięzcy w GS, b) z licencją A+B – branych będzie 5 najlepszych zawodników z danej Szkoły z najmniejszą stratą % do zwycięzcy w GS. 5. Suma strat % zawodników danej Szkoły stanowiła będzie wynik końcowy Szkoły. Im mniejsza strata % Szkoły tym wyższe miejsce w klasyfikacji Szkół. Zwycięży Szkoła z najmniejszą stratą %. Jeżeli slalomu giganta nie ukończy 3 (licencja A) lub 5 (licencja A+B) reprezentantów, Szkoła będzie klasyfikowana wg uzyskanych strat % dla odpowiednio 2 (licencja A) lub 4 (licencja A+B) reprezentantów na kolejnym miejscu po ostatniej Szkole, która ukończyła Mistrzostwa w pełnym składzie." Mam nadzieję, że się trochę wyjaśniło ) Pozdrawiam MaćkoS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 17 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2007 Dzięki Maćko, wyjaśniło się i teraz mam już jasność co do tych mistrzostw... Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi