SKIer Napisano 15 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2007 Po ostatniej dyskusji, która wyniknęła apropos kijów LEKI, aż boję się zadać pytanie o deskę Niemniej jednak ja sam expertem w tej dziedzinie nie jestem więc zaryzykuję i ..... zapytam Córka moich znajomych uparła się na deskę. Kilka razy już jeździła na wypożyczonym sprzęcie i teraz rodzice chcą jej kupić pierwszą deskę. Dziewczynka ma 11 lat, waży jakieś 30 kg i na desce potrafi jechać i skręcać bez wywrotek (odbyła kilka lekcji z instruktorem) Może ktoś z Was mógłby podpowiedzieć na jakie parametry powinno się zwrócić uwagę przy wyborze dechy, czy ma być bardzo miękka czy może twardsza, i jak dobrać długość w stosunku do wzrostu? Dzięki za podpowiedzi Pozdr - Michał P.S. Prosze, tylko nie zlinczujcie mnie na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 15 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2007 Michał nie pomogę bo drapaczy nie lubię hahahaha przkonaj rodziców że to błąd mój syn tez chciał snowbord ale mu to z głowy wybiłem pozdro Barti:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2007 Ja jak zwykle nic mędrego nie napiszę ) Należy koniecznie dziecko przekonać że to nie naturalne aly nogi skute były razem, a tym bardziej że chodzi tu o dziewczynę A mój syn miał od kołyski kładzione do głowy o wyższośći nart nad snowb. i jak do tej pory nie miał takich pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 15 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2007 niestety to bardzo ciężki przypadek... w przeciwnym razie też bym to wybił z głowy i dziewczynce i jej rodzicom, ale wiecie, uparła sie i koniec, nic nie przetłumaczysz, bo kolezanki na desce to i ona chce!! no i na jakiś obóz ma z nimi jechać i wogóle... dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 15 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2007 To powiem Ci ze rodzice problem maja dosc duzy ja swojej młodszej siostrze od najmłodszych lat wpajałem ze snołbort jest dla ludzi "inniejszych" i teraz tylko narty nic wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2007 ja też nie pomogę,bo się na tym nie znam osobiście mnie się nie udało moich młodych "wyhamować" ale córka chce wrócić do nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 16 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2007 Figo źle sie starałeś hahahahaah (żart) ja swym tłumaczę popatrz bys wyglądał jak małpka człekokształtna nogi Ci powiażą i co zrobisz ale najważniejszy argument to jak se zarobisz to se snowborda kupisz hahahaahha pozdro Barti:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2007 Figo to był do tego stopnia abitny że sam od syna na chwilę wzioł snowbora....no i po 50 mertach jazdy i 76 wywrotkach na tym odcinku wyglądał jak kotlet panierowany w śniegu, a jak kloł...może górka była za stroma(Biały Krzyż w Szczyrku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 16 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2007 Sławek ja w 99r założyłem parapet na butach narciarskich i co wyjechałem do połowy orczyka i gleba jak zjezdzałem (hahahaha) to moja mówiła że źiemia sie cząsła hahahahah i to była moja przygoda z parapetem 400m zjazdu(a wiesz jak cżłowiek sie może spocić hahahaah) pozdro Barti:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi