Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Przedszkole narciarskie - Włochy -wyjazd z dziecmi

Lea

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, po raz pierwszy na forum i od razu z pytaniem.

Poszukuję interesującej oferty na wyjazd do Włoch dla rodzin dziecmi. Dzieci są w wieku od 5 do 8 lat.

Planowany wyjazd w terminie 12 .01 - 19.01. 2008

Bardzo zależy mi na "przedszkolu narciarskim" dla dzieci prowadzonym przez wykwalifikowaną osobę, koniecznie w języku polskim.

W zeszłym roku byliśmy z dziećmi na Stubaiu- wtedy 4- latkami i nie chciały zostawać ani jeździć z instuktorami mówiącymi w dziwnie dla ich brzmiącym języku, co nie powiem, bardzo skomplikoiwało nam życie.

Interesuje mnie albo samo przedszkole, szkółka na miejsu albo cały zorganizowany wyjazd z własnym dojazdem.

Z góry dziękuję za info;

Lea

Moim skromnym zdaniem(ojciec 2 dzieci 6 i 9 lat) niema sensu zabierać tego młodszego w Alpy, a szczegulnie jak dopiero się uczy a w przypadku 5 latka nie może być inaczej. Dla takiego dziecka dzień na stoku to prawdziwa katorga, a dla Was automatycznie też . Proponuję(wiem że nie zawsze są takie możliwości) wynająć instytucję BABCIA, będzie to z korzyścią dla każdej strony: Wy odpoczniecie od dziecka/ci, dziecko będzie zadowolone z wakacji u Babci, a Babcia niech wie że ma wnuki. Ja dopiero w tym roku w marcu zabrałem 8 letniego(wtedy jeszcze) syna w Alpy choć na nartach jeździ od 3 roku życia, a jeździ już na tyle dobrze że będąc zupełnie męską ekipą nie odczuliśmy że mamy dziecko z sobą. Raz tylko zaprotestował:mad: jak trzeba było przeczłapoć po płaskim kilkaset metrów powiedział:"że on po takim chu....stwie jeżdził nie będzie":eek:.

Ps: Mam jeszcze prośbę Lea do Ciebie i również nowozarejestrowanych i też nie tylko; abyście uzupełnili dane w profilu użytkownika jest to czasami pomocne w udzielaniu odpowiedzi.

Witam Sławku...zgadzam się z Tobą w 100%!!!....ja mam też 2 dziatwy(3 i 10 lat) i ze starszym synem chcę dopiero w tym sezonie jechać do Val di Fiemme a o młodszej córce to zapomnij,na rączki i na pączki a z nart nici!!!:)))

Dziękuję z góry za wszelkie informacje. Wiem, że z dziećmi na nartach czasami bywa trudno. Ale zdecydowaliśmy się na rodzinne spędzenie czasu. Instytucji babci nie można nadwyrężać. :) Wybierzemy się w Alpy z dziećmi tylko pod warunkiem znalezienia miejsca, gdzie będzie je można na jakieś 2-3 h dziennie zostawić z instruktorem, opiekunem polskojęzycznym.

Szczerze mówiąc już wyszukałam jedną ofertę do Paganelli, gdzie jest przedzkole narciarskie. Czy polecacie ten region na wyjazd z dziećmi?

To co jest wkurzające w tych ofertach, to to, że taki sam pobyt mogłabym zarezerwować sobie sama bezpośrednio w tym samym hotelu o 1/3 taniej.

Ale niestety nie miałabym polskojęzycznej opieki dla dzieci......

Ps. Postaram się jak najszybciej uzupełnić dane w profilu użytkownika.

Szkółka narciarska

Witaj ! Od 7 lat jeżdżę z całą rodziną do Val Gardeny; szkółek narciarskich jest tam dosyć (działają w godz. od 10 do 13 lub od 10 do 16); przyjmują dzieci na 1-5 dni; wycierają noski, pomagają przy siusiu, dają zjeść i ucza jeździć; w grupkach jest 6-10 dzieci; wiek: od 2 do 10 lat; moje maluchy mają teraz 5 i 9 lat, radzą sobie bardzo dobrze; starsze dzieci są uczone także jazdy sportowej - tyczki, bramki; całość prowadzą zwykle Włosi, mówiący w kilku językach, ale nie po polsku; polecam miejscowość Wolkenstein (La Selva), okolice wyciągu Dantersciepes lub Risaccia; zaczęliśmy od kilku lekcji indywidualnych, żeby się chłopcy przyzwyczaili do "wujków", a później posyłaliśmy ich na pełne zajęcia; taki turnus zawsze kończy się "zawodami" i rozdaniem nagród i medali; ew. niech mają ze sobą telefony (TakTak, Heyah); jeśli chcesz więcej szczegółów - chętnie podam !

Udanego urlopu !

Berg

w moim przypadku dwóch chlopców juz w wieku lat 4 miało wielką frajde z jazdy ale do 6 roku zycia było to max 2 razy po 2h. teraz w wieku 7 i 12 tylko mlodszy prosi czasami o przerwe

dawałem ich oczywiscie do szkółek - wazne aby mieli rówiesników z ktorymi moga sie zabawić na nartach.

odnosneiw yjazdu zagranice to plusem sa tez przyjazne dla dzieci wyciagi - niema to jak wyrywające w powietrze orczyki czy nie zwalniajace krzesła tłukące maluchy po plecach:)

• 5 months later...
a czy dziecko płci żeńskiej ok.18 lat wytrzyma na stoku w Alpach cały dzień...?

bo takie właśnie chciałbym zabrać:rolleyes:

no,co to nawet nie marznie, to miał być żart

Figo, wszystko zalezy ile i jakie bedziecie razem "jazdy" urzadzac :rolleyes:

Hmmm, moze tez miec znaczenie wysokosc n.p.m. ;)