Lea Napisano 12 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2007 Witam serdecznie, po raz pierwszy na forum i od razu z pytaniem. Poszukuję interesującej oferty na wyjazd do Włoch dla rodzin dziecmi. Dzieci są w wieku od 5 do 8 lat. Planowany wyjazd w terminie 12 .01 - 19.01. 2008 Bardzo zależy mi na "przedszkolu narciarskim" dla dzieci prowadzonym przez wykwalifikowaną osobę, koniecznie w języku polskim. W zeszłym roku byliśmy z dziećmi na Stubaiu- wtedy 4- latkami i nie chciały zostawać ani jeździć z instuktorami mówiącymi w dziwnie dla ich brzmiącym języku, co nie powiem, bardzo skomplikoiwało nam życie. Interesuje mnie albo samo przedszkole, szkółka na miejsu albo cały zorganizowany wyjazd z własnym dojazdem. Z góry dziękuję za info; Lea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2007 Po pierwsze witam na forum. Mam nadzieję, że będziesz tu zaglądać częściej. Dowiem się czy znajomy organizuje wyjazd w tym terminie i dam Ci znać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2007 Moim skromnym zdaniem(ojciec 2 dzieci 6 i 9 lat) niema sensu zabierać tego młodszego w Alpy, a szczegulnie jak dopiero się uczy a w przypadku 5 latka nie może być inaczej. Dla takiego dziecka dzień na stoku to prawdziwa katorga, a dla Was automatycznie też . Proponuję(wiem że nie zawsze są takie możliwości) wynająć instytucję BABCIA, będzie to z korzyścią dla każdej strony: Wy odpoczniecie od dziecka/ci, dziecko będzie zadowolone z wakacji u Babci, a Babcia niech wie że ma wnuki. Ja dopiero w tym roku w marcu zabrałem 8 letniego(wtedy jeszcze) syna w Alpy choć na nartach jeździ od 3 roku życia, a jeździ już na tyle dobrze że będąc zupełnie męską ekipą nie odczuliśmy że mamy dziecko z sobą. Raz tylko zaprotestował jak trzeba było przeczłapoć po płaskim kilkaset metrów powiedział:"że on po takim chu....stwie jeżdził nie będzie":eek:. Ps: Mam jeszcze prośbę Lea do Ciebie i również nowozarejestrowanych i też nie tylko; abyście uzupełnili dane w profilu użytkownika jest to czasami pomocne w udzielaniu odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2007 a czy dziecko płci żeńskiej ok.18 lat wytrzyma na stoku w Alpach cały dzień...? bo takie właśnie chciałbym zabrać no,co to nawet nie marznie, to miał być żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 14 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2007 Witam Sławku...zgadzam się z Tobą w 100%!!!....ja mam też 2 dziatwy(3 i 10 lat) i ze starszym synem chcę dopiero w tym sezonie jechać do Val di Fiemme a o młodszej córce to zapomnij,na rączki i na pączki a z nart nici!!!)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lea Napisano 14 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2007 Dziękuję z góry za wszelkie informacje. Wiem, że z dziećmi na nartach czasami bywa trudno. Ale zdecydowaliśmy się na rodzinne spędzenie czasu. Instytucji babci nie można nadwyrężać. Wybierzemy się w Alpy z dziećmi tylko pod warunkiem znalezienia miejsca, gdzie będzie je można na jakieś 2-3 h dziennie zostawić z instruktorem, opiekunem polskojęzycznym. Szczerze mówiąc już wyszukałam jedną ofertę do Paganelli, gdzie jest przedzkole narciarskie. Czy polecacie ten region na wyjazd z dziećmi? To co jest wkurzające w tych ofertach, to to, że taki sam pobyt mogłabym zarezerwować sobie sama bezpośrednio w tym samym hotelu o 1/3 taniej. Ale niestety nie miałabym polskojęzycznej opieki dla dzieci...... Ps. Postaram się jak najszybciej uzupełnić dane w profilu użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berg Napisano 17 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2007 Szkółka narciarska Witaj ! Od 7 lat jeżdżę z całą rodziną do Val Gardeny; szkółek narciarskich jest tam dosyć (działają w godz. od 10 do 13 lub od 10 do 16); przyjmują dzieci na 1-5 dni; wycierają noski, pomagają przy siusiu, dają zjeść i ucza jeździć; w grupkach jest 6-10 dzieci; wiek: od 2 do 10 lat; moje maluchy mają teraz 5 i 9 lat, radzą sobie bardzo dobrze; starsze dzieci są uczone także jazdy sportowej - tyczki, bramki; całość prowadzą zwykle Włosi, mówiący w kilku językach, ale nie po polsku; polecam miejscowość Wolkenstein (La Selva), okolice wyciągu Dantersciepes lub Risaccia; zaczęliśmy od kilku lekcji indywidualnych, żeby się chłopcy przyzwyczaili do "wujków", a później posyłaliśmy ich na pełne zajęcia; taki turnus zawsze kończy się "zawodami" i rozdaniem nagród i medali; ew. niech mają ze sobą telefony (TakTak, Heyah); jeśli chcesz więcej szczegółów - chętnie podam ! Udanego urlopu ! Berg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freak Napisano 17 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2007 polecam biuro Usunięto ze względu na treści reklamowe Administrator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 18 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2007 w moim przypadku dwóch chlopców juz w wieku lat 4 miało wielką frajde z jazdy ale do 6 roku zycia było to max 2 razy po 2h. teraz w wieku 7 i 12 tylko mlodszy prosi czasami o przerwe dawałem ich oczywiscie do szkółek - wazne aby mieli rówiesników z ktorymi moga sie zabawić na nartach. odnosneiw yjazdu zagranice to plusem sa tez przyjazne dla dzieci wyciagi - niema to jak wyrywające w powietrze orczyki czy nie zwalniajace krzesła tłukące maluchy po plecach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia_i_M&Ms'y Napisano 24 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2008 Berg i Lea, czy moglibyście podać linki do hotelów/kwater i szkółek, do których Wasze dzieci chodziły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2008 a czy dziecko płci żeńskiej ok.18 lat wytrzyma na stoku w Alpach cały dzień...? bo takie właśnie chciałbym zabrać no,co to nawet nie marznie, to miał być żart Figo, wszystko zalezy ile i jakie bedziecie razem "jazdy" urzadzac Hmmm, moze tez miec znaczenie wysokosc n.p.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi