Raceman Napisano 3 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2007 Panowie co sądzicie na temat nowych kolekcji sprzętu szaty graficzne super ale co z resztą? Trzeba jeszcze troszkę poczekać na test (ale czemu tak gługo czekać) Ps.jakie macie typy na nr.1,2,3 w teście pozdro Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2007 Klaruje sie nowa tendencja na rynku. Wszystkie firmy odchodzą do kreowania wizerunku opierającego sie na nartach Race! Teraz w cool są narty allmountain, freeride i freestyle! Szczególnie na te pierwsze jest największy "nacisk"! Druga sprawa to uniwersalność, czyli dwie w jednej np. Rossignol Mutix, czy nowy Salomon. Co do konkretnych modeli mi bardzo spodobał się Atomic Nomad Crimson. Narta all-mountain, która doskonale sprawuje się na przygotowanym stoku, a gdy "wyskoczymy" po za trasę dopiero pokazuje swoje możliwości! Miałem okazję pojeździć na tych nartach dłużej i mogę je polecić w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2007 Byłem na testach rossiego na mutixach jeździło mi sie rewelacyjnie i to mogę potwierdzić i polecic tą nartę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 4 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2007 Noo mi sie wszystko super eksta podoba gdyby nie to ze firmy wszystko chca u "uniwersalnic" ja tez jezdziłem na tych multixach i dla mnie sa porażkowe strasznie dziwnie sie prowadza . Co do szat graficznych to narcioszki w tym roku sa wybitnie piekne (blizzard i dynastar) ale jak dla mnie nie wyglad sie liczy, dlatego nie zamienie Fischera na nic narazie Co do testow to moge tylko strzelac bo na tegorocznych nartach jeszcze nie jezdziłem ale mysle ze w czubie bedzie Dynastar Fischer i Atomic ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 5 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2007 Moje typy na ten sezon to Atomic, Nordica, Dynastar, ... Fischer-gdzieś pomiędzy 5-7 To też są strzały bo nie miałem jeszcze przyjemności testować żadnej z tych nart na sezon 07/08, .....zobaczymy czy się sprawdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 6 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2007 To może ja dodam 3 grosze jako zwykły "polski" user nartek niby uniwersalnych. W zeszłym roku zakupiłem na ebay.de w mega atrakcyjnej cenie Salomon X-wing 10. Jest tylko jedynie jedno miejsce gdzie ta narta nie daje rady. To totalne lodowisko. W tym przypadku nie da się przycisnąć tak narty , żeby cała krawędź trzymała - tył po prostu się ześlizguje. Może jestem ignorantem narciarskim, ale ta nartka bardzo dobrze kręci poza trasą bez względu na jaki śnieg tam się znajduje (czyli od zimy do późnej wiosny) jak i całkiem dobrze spisuje się na trasie dopóki nie mamy lodowiska. Oczywiście poza trasą nie jest to tak jak z moim Sugar Daddy (chociaż na małych przestrzeniach wybieram X-winga), a na trasie nie tak, jak z nieodżałowaną sl11 ... Można spokojnie na "all mountainach" w ciągu jednego dnia pobawić się w różnych miejscach w różny sposób. Dla mnie - człowieka którego nie stać na trzy pary nart - idealne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 9 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2007 Mysiuu jesli chodzi o jakiegos all mountaina to okej sam troche smigałem na AMC 76 i było good ( choc Fr i jazda poza trasa to nie to co lubie najbarrdziej ). Ale jesli chodzi o narty z grupy race tooo uwazam ze slalomko-gigantka to nie jest dobry pomysł bo jak cos jest do wszystkiego w sporcie to zazwyczaj jest do niczego i takie jest moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 10 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2007 no i Kimerik praktycznie niezmieniony jest znowu w kolekcji Carrery. Który to już rok z rzedu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 10 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2007 Rzeczy doskonałych sie nie zmienia ja mam ( jak widze na avatarze ty tez ) i bardzo sobie chwale, denerwuje mnie tylko to ze trzeba na nie bardzo uwazac w szczególnosci na szybke Flash ktorej nie wolno dotykac od wew. itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 11 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2007 Jeżeli chodzi o zmianę tendencji i stopniowego marginalizowania grupy RACE przez firmy to chyba dobrze. Ja obecnie jestem posiadaczem metronów b5 i mogę je tylko chwalić (no poza tym, że ważą ze dwadzieścia kilo i nawet 200m z parkingu pod wyciąg jest katorgą ). A najbardziej zawiedzeni z tego trendu będą mieszkańcy "pewnego dużego miasta". No bo z czym będą się przechadzać na ramieniu po Krupówkach ??? A spacerek z"jakimś" allmountainem na ramieniu to już nie to :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 11 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2007 Ojj Parówa ty sie nie boj o to miasto firmy maja to skalkulowane za niedługo All mountain bedzie drozszy od rejsa a co do przechadzek po Krupówkach to zostają jeszcze ciuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 12 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2007 Ciuszki jak ciuszki........... Teraz to nawet "pająk" na pół pleców nie robi wrażenia bo na allegro można "świetne" podróby kupić za parę stówek No chyba, że spacerek w kasku, goglach i w butach ??? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koleś Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 :eek: Było o nartach a tu szmatki poszły w ruch BOSO ALE W OSTROGACH .............miałem okazję poprubować tegorocznych nartek i fisher progressor oraz nordica d-spidfaier to moje typy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 parówa nie pękaj ...powiedz że chodzi o Warszafkę!....zgadzam sie z Tobą,ale bufonów i bubków spotkałem na zagranicznych wyjazdach z dużych miast połnocy i południa kraju...to kwestia charakteru i pokory do życia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 NO to został juz tylko Descent i Colmar (w Descencie to sam jezdze ) no i zdążyłem zauwazyc ze kolekcja z najka robi kariere . A co do nart to mysle ze cos kierunek Rx HOT Fire (choc to porzadna narta) bedzie królował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi