Raceman Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2008 Kilka lat temu widziałem na Austria test mieli takie kątowniki pod wiązaniami dźwigajacymi spokojnie o ok 8cm wyglądały tak ][ ][ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2008 [ - Marcin tak to wygląda ceownik a kątownik mniej więcej tak L a to jakby pleckami połączyć ][ to by był dwuteownik a jak szerokostopowy to nazywa się HEB i właściwie ten dopiero nadaje się na płytę pod wiązanie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2008 co to jest? co to jest? jakieś metalurgiczne forum:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 10 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2008 eeee ja to robilem z profilu aluminiowego pustego , lekkie i proste w modelowaniu pozatyum prosto wkrecic "to" w deche a pozniej do tego wiazanie - to wlasnie w srodku jest puste i wyglada wlasnie [] tak - tylko z przodu i z tylu trzeba profil "zagiac" zeby nie zbieralo sniegu do srodka i dziala git polecam, wlasnie z tego zrobilem sobie kowadła na 110mm gdzies to jeszcze mam jak ktos by chcial jak poszukam zrobie zdjecie bo mam pare wersji tego moze kogos zainspiruje do przerobek ale to jak wroce pojutrze z krynicy z warsztatow fun - niestety bede tylko w 1 dzien buuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 10 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2008 [ - Marcin tak to wygląda ceownik a kątownik mniej więcej tak L a to jakby pleckami połączyć ][ to by był dwuteownik a jak szerokostopowy to nazywa się HAB i właściwie ten dopiero nadaje się na płytę pod wiązanie:D W gwoli ścisłości ten dwuteownik szerokostopowy to HEB, HEA to grubościenny a o HAB'ie nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2008 Heb miało być a nie hab ale czy to człowiek po 2 piwach może coś mądrego napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 10 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2008 SKIer'a fach to znam dlatego mnie jego gadka nie dziwi ale wyglada na to ze SB tez w "przemysle ciezkim" robi:D Ciezko sie zrobilo w tym watku, tzw. 'heavy metal':cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmax Napisano 12 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2008 rtc Dzięki uprzejmości Tomka Kurdziela z redakcji NTN miałem juz okazje przetestowac nartki RTC powiem krótko Rewelka! Po teście zdecydowałem sie sie na zakup tych nart model 58 czyli 158cm,Cena to około 930 euro wraz z wiązaniami salomona i profesjonalną płytą Hangla. Już w poniedziałek odbieram nartki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 12 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2008 Czytalem o RTC i tak zastanawialem sie nad cena:confused: Ponad 3 tysiace to jednak sporo jak za narty (i to jeszcze takie krotkie;) ) Ale Marsboy moze napiszesz cos wiecej o wrazeniach z jazdy niz tylko "rewelka", chetnie bym poczytal, zwlaszcza ze narta nietuzinkowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 12 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2008 za 650 E to ja mam 2 pary Racetigerów ale nie można w tym wypadku myśleć takimi kategoriami bo to narta jak żadna inna, szkoda tylko że podczas jazdy nie czujesz że to ręczna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 jak to nie czujesz homar? a twój portfel? on szczególnie to czuje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 jak to nie czujesz homar? a twój portfel? on szczególnie to czuje:D narazie to i tak sponsorów portfel ale jak bym miał to z własnej kieszeni zakupić to bym podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmax Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 rtc Narta mimo swojej długości jedyne 158cm,zachowuje sie bardzo stabilnie, nie straszne jej żadne nierówności terenu, doskonale trzyma w skręcie,jest to zasługą bardzo płaskich nosków jak i piętki dzięki czemu powierzchnia podparcia jest znacznie większa, co w rzeczywistości daje efekt jak narta o długości około 165cm ,Promień skrętu wynosi 13m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 homar widze że jestesmy w podobnej sytuacji:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 ,Promień skrętu wynosi 13m. haj marsboy jakie to ma taliowanie? jaka wysokosc plyty i jaka wysokosc od sniegu do buta, moze jakies fotki ? albo link do producenta jak posiadasz dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 Nexcom na publicznym ci podziękuję za linki. Niech wszyscy wiedzą, że porządny chłop jesteś. Teraz wszystko jasne. Nic tylko próbować i próbować. A na marginesie - niezły z ciebie zapaleniec jeśli chodzi o fun. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmax Napisano 16 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2008 rtc link do producenta www.rtc-ski.ch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 hej jarku, temat rzeka , kurde obiecuje sobie ze napisze kiedys artykul o tym ale ciegle nie ma czasu swoja droga rozwijalem kiedys mocno ten watek na innym konkurencyjnym forum wiec nie bardzo moge podawac linka (z szacunku do regulaminu i JC) ... ale ... wlasnie taka "ksiazkowa" kompensacja zostala stworzona po to zebys napierdzielał caly dzien i nie czul zmeczenia, co kryje sie juz w samym slowie kompensowac czyli rownowazyc - a chodzi i sily dzialajace na narciarza w trakcje jazdy a dokladnie sile odsrodkowa i naprawde dziala latwo i szybko nie przychodzi przestawienie sie na ta technike dlatego jest malo popularna (no i zalecana razczej na perfekcyjnie przygotowane stoki z czym nie zawsze mamy do czynienia ), jednak przy "ostrym" funie wchodzimy w temat "turbo kompensacji" i tu fakt nogi potrafia wejsc do d..... po paru mocnych kopnieciach kompensacyjnych. .. czy chodzi o wyprostowanie zewnetrznej nogi w celu wspomozenia przejecia sily odsrodkowej przez uklad kostny ? (w jezdzie na bramkach tez sie to stosuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 teraz tak myśle i pogadalem sobie z chirurgiem w pokoju obok to ten fun naprawde ostro daje po stawach:) nexcom używasz jakiś stabilizatorów czy cuś zeby zadbać o kolana dokładniej ścięgna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 6 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2008 i tu przykład potwierdzający twoje wbijanie postów przeczytaj sobie pierwsze 2 strony skoro cie to zaiteresowało to poszukaj jak nie ma to pytaj, sory panie administratorze ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 6 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2008 odezwał sie admin nr 1 na świecie:) nie przeczytałem i co? boli cie to?? jakos wrazenia twoja gadanina nie robi:) patrz sobie lepiej na to co ty piszesz i 3 kroki w bok ode mnie:) sory reszte za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 7 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2008 Dziękuję Panowie za solidną wyczerpującą dyskusję na temat fana. pzdr Marcin ps. Mam nadzieję że już niedługo pofanujemy kiedys razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 7 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2008 możemy także pofanować inaczej:D np przy browarku:D zycze mega szybkiego powrotu do zdrowia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 .. czy chodzi o wyprostowanie zewnetrznej nogi w celu wspomozenia przejecia sily odsrodkowej przez uklad kostny ? (w jezdzie na bramkach tez sie to stosuje) wyprostowanie obu nóg równomiernie obciążonych ale nie w celu przyjęcia siły odśrodkowej ale w celu jej zrównoważenia > wejście w skręt w niskiej pozycji , zakrawędziowanie i powolne prostowanie , przecięcie lini spadku stoku i powrót do niskiej pozycji , przekładka nart i zabawa od początku - takie odwrotne NW teraz tak myśle i pogadałem sobie z chirurgiem w pokoju obok to ten fun naprawde ostro daje po stawach nexcom używasz jakiś stabilizatorów czy cuś zeby zadbać o kolana dokładniej ścięgna?? czy ja wiem ... nie ... powiem Ci szczerze że jestem po weekendzie w Krynicy gdzie miały być Warsztaty FUN ale w związku z warunkami 3 dni katowaliśmy śmig i powiem Ci ze po tych 3 dniach mi tak kolana napier____ jak nigdy nawet po tygodniu funowania , kompensacja jakoś tak bardziej naturalna mi sie wydaje i mniej "niszcząca" stawy ściegna itp. Póki co stabilizatorów brak - thanks gooooooood.... i tu przykład potwierdzający twoje wbijanie postów przeczytaj sobie pierwsze 2 strony skoro cie to zaiteresowało to poszukaj jak nie ma to pytaj, sory panie administratorze ale "naszym chłopakom brakuje luzu..." odezwał sie admin nr 1 na świecie nie przeczytałem i co? boli cie to?? jakos wrazenia twoja gadanina nie robi patrz sobie lepiej na to co ty piszesz i 3 kroki w bok ode mnie sory reszte za OT luz luz luz .... Dziękuję Panowie za solidną wyczerpującą dyskusję na temat fana. pzdr Marcin ps. Mam nadzieję że już niedługo pofanujemy kiedys razem... "lets fuuuuun..." możemy także pofanować inaczej np przy browarku:D zycze mega szybkiego powrotu do zdrowia przy browarze nie jest tak fun jak przy kompie zdrówka zdrówka Wszystkim razem i każdemu z osobna i fun4all ... ps. sorki za spóźnione posty ale praca praca i smutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 "naszym chłopakom brakuje luzu..." luz luz luz .... "koko dżambo i do przodu" narazie nie ma tematu więc luuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi