Raceman Napisano 2 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2007 Własnie , mineło kilka (kilkanaście?) lat od załknięciem sie funem i co teraz? Coraz mniej widzę ludzi jeżdżących fun (Polska ,Słowacja) Ja dość często zostawiam kijki i jazadaaaaa. Ale do czego zmierzam , co z funem zanika? ( ewentualnie jakie są przyczyny zaniku) A szkoda by było Panowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2007 Tak jest tendencja na rynku! Z ofert producentów praktycznie niknęły narty o parametrach typowo Fun! A z drugiej strony każdy kto ma slalomki może sobie "pofanować" Co do sportu to ... Carvingowy Puchar polski chyba umarł ...? ... ale FIS Carving Cup "walczy" dalej o miejsce w Pucharze Świata! W tym sezonie zawody FIS CC odbędą się także w Polsce na Harendzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2007 Witojcies ) Ja tam "Funem" jaram sie od niedawna 3 lata i jeżdzę dużo, aczkolwiek gdy ja robiłem kurs to było mniej osób wiedzących co to wogóle jest wiec uważam ze z wiedza idziemy do przodu jednak z praktyka nie bardzo , myślę ze powodem nie jest brak nart do funu a poprostu wyczerpanie sie tematu dawniej większość dużych firm stawiała na Fun jako na najbardziej widowiskowa jazdę na nartach w każdej kampanii było coś z funu teraz taki boom jest na freeride i freestyle, i nie uważam ze fun umiera poprostu każdy chce jedzić Fs czy Fr ale Ci którzy poznali fun myślę ze nigdy nie przestaną sie w to "bawić" )) MAM TAKA NADZIEJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekski Napisano 2 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2007 hehehe dobrze powiedziane że fun to juz historia...przynajmniej carving cup w Polsce...aż łezka się kręci w oku jak sobie człowiek przypomni... Pozdrawiam fun'owców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 2 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2007 swoją przygodę z funem zaczołem dopiero w ubiegłym sezonie i jak narazie nie zamierzam o tym zapominać!!! z rana na wyratrakowanym stoku to naprawdę wielka frajda co prawda ciężko jeździć w ten sposób przez cały dzień, ale od czasu do czasu warto poszorować łokciami po śniegu Szkoda tylko, że coraz rzadziej można spotkać na stokach funowców, a to że CPP w tym roku nie wystartuje .... szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2007 A fun jest super tylko czasami w Polsce można zęby powybijac na muldach Pozdro Barti ps troszkę sie platam na tym nowym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2007 Własnie licytuje 10.11 w całkiem niezłym stanie na allegro Może nie mega fun ale fun4me na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2007 może jakaś data? Panowie może uda mam się skrzyknąć i pofanować co myślicie o tym? Może wyznaczy ktoś jakąś datę , względnie odległą bysmy mogli sie dostosować? pozdr wszystkich zapaleńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke436 Napisano 3 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2007 Muszę powiedzieć, że fun jest dla mnie fajną rzeczą... tylko nie w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 3 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2007 poczekajmy najpierw na śnieg a potem będziemy się umawiać... z resztą JC wspominał coś wcześniej że planuje zorganizować w styczniu jakieś zawody, więc może wtedy uda się zebrać większą grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 4 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2007 np 19.01.2008 w no własnie gdzie ? Może Pilsko? co wy na to? pozdrawiam ps. spotkanie jak największej liczby gawiedzi skionlinowej , jakies piwko, kiełbaska , hihihaha i takie tam. to tylko propozycja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 4 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2007 a może Pan , Panie Jacku przemysli ten pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2007 Wstępnie mogę potwierdzić 5-6 stycznia Harenda Zakopane. 10-lecie skionline.pl i NTN! Zawody - gigant + impreza na zakończenie. Mam już super nagrodę główną: 7 dni w Austrii + skipass + wyżywienie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 5 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2007 Popieram tam jeszcze jestem w stanie dojechac ) Oooo nagroda wspaniała ciekaw jestem jak tylko jak z konkurencją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 6 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2007 Przypuszczam że będziemy mieć tam nasze gwiazdki (ci którzy przestali trenować 2 lata temu hhahhaha) i bedą sie scigac z totalnymi amatorami jak ja , ale Panowie nie damy sie tak łatwo!!! Amotor górą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 7 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2007 oooo przepraszam jakie 2 lata temu ? Ja scigam sie cały czas :D:D ale licencji brak wiec startowac moge ) A pozatym jak znam zycie to niejeden scigant dostanie od amatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 8 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2007 Homar i to sie potwierdziło na MPA:D Pozdro Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 9 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2007 Noo na wielu innych zawodach równiez ) a poznej sie słyszy ja na ta lige nie jezdze bo tam bee bo to nie tak i tamto zle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 10 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2007 info o zawodach Jakies oficjalne info o zawodach bedzie Panie Jacku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2007 Oczywiście, że będzie. Mamy jeszcze trochę czasu ... Na dzisiaj pewne jest to, że zawody będą! Nagroda główną jest wyjazd w Alpy! Miejsce Harenda ... a jak, nie wyjdzie to pewnie Pilsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 11 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2007 A Pilsko jest bardziej przyjazne zawodą i bedzie wiecej znajomych z korbielowa pozdro Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 11 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2007 lets fuuuun Witam , oj widzę Panowie że troszkę przespałem watek który jest dla mnie "jedyna i własciwa drogą" w narciarstwie mocno powiedziane ale tak jest ... a przespałem go bo właśnie sobie FUN-owałem w Maso Corto Czy fun umiera? myślę ze tak naprawdę to zawsze był margines i pewnie tak pozostanie a to dlatego ze tak naprawdę to malo kto szkoli a co za tym idzie mało kto potrafi dobrze funować. Obrazowo porównać to można do sportów motocyklowych i jednej z odmian czyli trialu (równie widowiskowej jak fun) sprawa sie ma identycznie jest jakiś odsetek osób które sie tym zaraziły i weszło im to w krew i tak już pewnie zostanie - jeżeli o mnie chodzi to jestem tego pewny - jak przestane jeździć kompą funować to kończę zabawę z nartami bo nic mnie więcej nie rajcuje a napewno już nie kijki i jazda gigantowa. Ale to sprawa indywidualna co kto lubi wiec nie zaczynajmy dykusji o wyższości Św.Bozego Narodzenia od Św.Wielkanocy bo to nie ma sensu. [...................] fragment tektu usuniety przez Administratora pozdrawiam funujacych i nie fanujacych irekm =========="fun keeps me in the game..."=========== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2007 Oj.... będzie afera....będzie.....:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 11 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2007 w czym był problem uświadomcie mnie ? chyba nie w opsie tego kto prowadzi funowe szkolenia bo nie bylo nazwisk na to uwazalem , no chyba ze linkowanie jest zabronione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 11 Październik 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2007 Swoją drogą, jazda fun cały dzień... nóżki oj nóżki. Trzeba miec końsko mocne kopyta by tak funować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi